tirsdag 22. mars 2011

Et forbilde til advarsel!


Det er i ydmykhet overfor Jehova og Jesus, og med et sterkt ønske om at det jeg viser her i dette innlegget vil være til gavn for de som måtte lese det. Jeg har satt meg fore å videreformidle opplysninger fra Skriften som kan komme til å medføre radikale endringer i leserens liv - men endringene vil være av en positiv art; ja - de vil redde liv.
Det må på det sterkeste understrekes at dette ikke er noe ´påfunn´ fra min side gjort i den hensikt å skade hverken leseren eller vedkommendes liv. Jeg er heller ikke drevet av bitterhet eller stothet overfor noen organisasjon; mitt eneste ønske er å få legge frem Guds ord - og så får dét medføre hva det medfører. For det er Jehova som er universets overherre, det er Hans ord vi må bøye oss for; hva et menneske som meg kan finne på å si er av liten betydning - alt jeg kan håpe på er at jeg kan formidle tanker som åpenbarer Jehovas ord, og som til fulle harmonerer med Hans vilje, slik Jesus gav uttrykk for den i 
Johannes 6: 
29 Jesus svarte: «Dette er den gjerning Gud vil dere skal gjøre: Tro på ham som Gud har sendt.»

Mitt mål er å vekke din oppmerksomhet for noe du kanskje ikke før har vært oppmerksom på, men som du uten tvil har lest en rekke ganger - men uten å kunne sette det inn i denne sammenheng. Grunnen til at du har vært hindret i å se sammenhengen skal jeg komme inn på i et annet innlegg.
I sitt første brev til Korinterne, kap. 10, kommer Paulus med disse ordene:
1Jeg vil at dere skal vite dette, søsken: Våre fedre i ørkenen var alle under skyen, og alle gikk de gjennom havet.  2 Alle ble døpt til Moses i skyen og i havet,  3 og alle spiste de den samme åndelige mat  4 og drakk den samme åndelige drikk. For de drakk av den åndelige klippe som fulgte dem, og denne klippen var Kristus.  5 Likevel forkastet Gud de fleste av dem, for de ble slått ned der i ørkenen.  6 Disse hendelsene er advarende eksempler for oss. De skal lære oss ikke å ha lyst til det onde, slik de hadde.  7 Bli ikke avgudsdyrkere slik som noen av dem! For det står skrevet: Folket satte seg ned for å spise og drikke, og så sto de opp for å danse.  8 La oss heller ikke drive hor, slik som noen av dem gjorde, så tjuetre tusen mennesker falt på én dag.  9 La oss heller ikke sette Kristus på prøve, slik noen av dem gjorde, de som ble drept av slangene. 10 Og la oss ikke være misfornøyde og murre, slik noen av dem gjorde, de som ble drept av ødeleggeren. 11 Det som hendte med dem, skulle være til advarsel. Det ble skrevet til rettledning for oss, og til oss er de siste tider kommet. 12 Derfor må den som tror han står, passe seg så han ikke faller!
Mange mener at Paulus her gir de kristne tillatelse til å hente ut hva som helst fra de hebraiske skrifter, i den hensikt å bygge opp under sine doktriner eller oppfatninger. Men - la du merke til hvilke ord Paulus benyttet seg av for å vise hva slags eksempler det dreier seg om? Sa han ikke ´advarende eksempler´? Et eksempel av denne type er ikke noe man ønsker å etterfølge, ikke sant? 
For den Kristne menighet gjelder de veiledninger som står i DNT. Og all bruk av sitater fra DGT som finnes i DNT, utgjør enten advarende eksempler for de Kristne, eller var en tilrettevisning av folk som fremdeles var underlagt Moseloven. Vi kjenner jo til hvordan Jesus refset sine samtidige ved å henvise til DGT´s bokstav. Men under ingen omstendighet viste Han til DGT for å angi hvilken retning de Kristne skulle gå i. Tvert imot.
Men, la oss se på et annet interessant punkt ved Paulus´ord ovenfor:
 9 La oss heller ikke sette Kristus på prøve, slik noen av dem gjorde, de som ble drept av slangene.
Denne uttalelsen er i sannhet interessant, for hvordan satte Israels folk Kristus på prøve når de murret mot Jehova? Dette overlater jeg til leseren selv å tenke over - et studieprosjekt kanskje?
For oss er det imidlertid mer viktig å finne ut av dette: på hvilken måte du og jeg kan stå i fare for å sette Kristus på prøve? Hva tenker du om dette?
Personlig har dette fått meg til å tenke på hvordan de forskjellige Kristne religioners  organisasjoner og Kristne samfunn har utviklet seg i mange forskjellige rettninger, men at de aller fleste faktisk har tatt vare på troen om Jesus som sin personlige frelser. Ja, de har forskjellige versjoner av budskapet; men det er like fullt Jesus som står i senter for deres frelse. Dét er bra. Dette oppfyller 
1 Kor 3: 
11 Ingen kan legge noen annen grunnvoll enn den som alt er lagt, Jesus Kristus. - og        1 Kor 12: 
3 Derfor kunngjør jeg for dere at ingen som taler i Guds Ånd, sier: «Forbannet er Jesus!» Og ingen kan si: «Jesus er Herre!» uten i Den hellige ånd.
Vi ser følgelig at alle som godkjenner Kristus har del i Den hellige ånd. Dette er et Bibelsk fakta vi bør gjøre vårt ytterste for å respektere. 
Men med tanke på ordene i 1 Kor 10: 6 - sitert ovenfor - så finnes det en advarsel i disse ordene vi som har bakgrunn i Jehovas Vitners organisasjon ikke har blitt gjort oppmerksomme på - av den; i alle mine 47 år som medlem der, kan jeg ikke huske noensinne å ha hverken sett eller hørt noe om den. Jeg har faktisk ikke hørt eller sett advarselen fra noen annen kilde heller; den stod bare helt klar for meg - plutselig - en dag jeg satt og studerte Bibelen. (Det er min hovedbeskjeftigelse for tiden.) 
Jeg har alltid blitt fortalt at Det gamle testamentet (DGT) må behandles og leses, samt vektlegges  med samme respekt og lydighet som det nye testamentet (DNT); det er alt sammen ord fra Jehova. Ja, jeg kan være fullstendig enig i at det er ord fra Ham; ord Han har stått bak ved hjelp av sin hellige ånd. Men - man må  vurdere hvem, når og om hva ordene gjelder: Alt som står i DGT er til Israels folk - ikke til noen andre. Alt som står der gjaldt fra ordene ble uttalt til Jesu død. Alt som er skrevet der peker mao. frem til Jesus. 
Dette er fakta, og ikke noe vi trenger å bruke tid på å utdype. Når Jesus døde var alt  DGT hadde vist, blitt oppfylt - på og ved Ham. Derfor finner du bare enkelte henvisninger til DGT i apostlenes undervisning; og når de en sjelden gang siterer fra DGT så er det for å minne de Kristne på hvordan Guds forrige folk hadde oppført seg eller handlet. Som ¨advarende eksempler¨ slik Paulus sier det i vers 6. (1 Kor 10) DNT er imidlertid kún til de Kristne.
Hva er det jeg vil vise deg? For ennå har jeg ikke begynt.. Bær over med meg - dette er vanskelig å forme i ord slik at du skal kunne forstå det lettest mulig.
Opp gjennom Selskapet Vakttårnets noe over 100 årige historie, har de til stadighet fortalt hvordan forskjellige berettninger i Bibelen har sitt motstykke i vår tid. De har vist til hvordan  feks. byer står for religiøse organisasjoner, fjell til politiske organisasjoner - osv osv. Hva i Bibelen er et forbilde på dem selv?
Det er nå du som leser bør treffe et valg - for begynner den forklaring som vil kunne endre ditt liv og ditt syn på den organisasjon du står tilsluttet. Du bør nå velge om du vil se dette - eller ikke. Hvis du ikke vil vite hvilket forbilde som peker direkte på Jehovas Vitners organisasjons ledelse og folk, bør du slutte å lese her og nå. 
Henger du fortsatt med? 
Da vil du bli stilt overfor en rekke skriftsteder og spørsmål, og jeg vil be deg om å tenke over hvordan disse berører ditt bilde av Jehovas vitners organisasjon.
Jes 43:  
10 Men dere er mine vitner, sier Herren, og min tjener som jeg har utvalgt, for at dere skal kjenne meg og tro på meg og innse at jeg er Gud. Før meg er ingen gud blitt til, og etter meg skal ingen komme. - 
1: Hvem snakket Jehova til? 
2: Kan hvem som helst benytte seg av dette som bevis for sitt forhold til Jehova?
3: Hvor lenge var Israels folk Guds folk?
Svar 1 : Jehova snakket til Israels folk, Abrahams kjødelige etterkommere. 
Svar 2:  Man kan ikke anvende ord uttalt til andre på seg selv etter eget forgodtbefinnende; dette er som å si om seg selv at ¨jeg er statsminister¨, fordi man har hørt utnevnelsestalen som gjaldt en annen. Dette er egentlig et uttrykk for voldsom blindhet og overmot og en total mangel for forståelse av - og respekt, for Skriften.
Svar 3: Det var de helt til Jesus døde; i dét øyeblikk Han utåndet revnet forhenget i templet og illustrerte dermed at Jehovas forhold til Israel som nasjon betraktet, var slutt. De var ikke lenger Hans folk.
Men som Hans folk - altså i tiden før Jesus døde - oppførte de seg på forskjellige måter og det er de som utgjør det forbildet jeg vil vise deg.

Først skal vi se på hvordan Israelittene behandlet sine nabofolk
Den som har lest i DGT trenger ikke å vises mange skriftsteder for å innse at Israels folk til stadighet lå i strid med sine naboer. Du trenger heller ikke å bli vist hvilken holdning Israel hadde overfor sine naboer; i beste fall kunne de nedlate seg til å drive handel med dem, men ikke noe annet. For en Israelitt var alle andre å regne som urene. David viser dette ved sine ord i 
Sl 26:  
4 Jeg sitter ikke sammen med svikere og holder ikke lag med falske folk. 5 Jeg hater samvær med ugjerningsmenn, hos gudløse sitter jeg ikke.
1: Hvordan har Jehovas Vitners organisasjon betraktet sine samtidige -  andre Kristne og dermed åndelige - naboer?
2: Hvordan synes du organisasjonen kommer ut hvis du sammenligner den med Israels folk før Jesus?
Svar 1: Fra Rutherfords tid - Selskapet Vakttårnets andre President (fra ca 1918) -, altså etter C.T. Russels tid - (som hadde et helt annet syn på andre Kristne enn Rutherford) har organisasjonen utviklet et særdeles likt syn på sine ´naboer´ som dét Israels folk hadde, og har til stadighet ligget i åndelige konflikter med disse - til tross for at Paulus i brevet til Efeserne kaller alle de Kristne for deler av Jesu kropp. (Ef 1: 22.) Jehovas vitner har altså ligget i strid med andre legemsdeler på Kristi kropp , spesielt siden de dannet organisasjonen (Rutherford arbeidet iherdig og målbevisst for å arrangere en organisert form for religiøst samfunn fra ca 1918) og vedtok å kalle seg Jehovas Vitner. (1931, også under Rutherfords påtrykk) 
Svar 2: Jeg kan bare svare for meg selv. Etter min mening er det en tro kopi.
La oss nå se på Israels skriftlærdes reaksjoner på Jesus:
Matt 9,3 ¨Noen av de skriftlærde sa da med seg selv: «Denne mannen spotter Gud.»
Mark 2,7«Hvordan kan han si slikt? Han spotter Gud! ...
Luk 5,21  Men de skriftlærde og fariseerne tenkte straks: «Hva er dette for en, som spotter Gud? ...»
Joh 10,36 Hvorfor sier dere da om ham som Far har helliget og sendt til verden: 'Du spotter Gud', når han sier: 'Jeg er Guds Sønn'?
De Skriftlærde og Fariseerne var selvfølgelig opptatte av å håndheve sitt forhold til Jehova; de så på alt annet med argusøyne, og med sterk misstanke. De var så opptatte av sin egen selvrettferdighet at de ikke klarte å se at Messias stod rett forran dem! Den samme Messias de hadde gått i hundrevis av år og skuet etter.. 
På hvilken måte ligner dette Jehovas Vitner? Spotter dé Jesus? På hvilken måte kan man si dét?
Tenk etter. Hvem er det de skriftlærde/Jehovas Vitners ledelse fokuserer på? Er det på Jehova eller Jesus? Ja, hvilket navn har de valgt på organisasjonen? Har du noensinne tenkt over følgende?:
Matt 10,22 Og dere skal hates av alle for mitt navns skyld...
Matt 18,5 Og den som tar imot et slikt lite barn i mitt navn, tar imot meg.
Matt 18,20 For hvor to eller tre er samlet i mitt navn, der er jeg midt iblant dem.»
Mark 9: 39 Men Jesus svarte: «Dere skal ikke hindre ham! For ingen som gjør en mektig gjerning i mitt navn, kan straks etter si noe vondt om meg. 40 Den som ikke er mot oss, er med oss.
Luk 21,17 Og dere skal hates av alle for mitt navns skyld...
Joh 14,13 Og det dere ber om i mitt navn, vil jeg gjøre, så Far skal bli æret gjenn...
Joh 14,26 Men Talsmannen, Den hellige ånd, som Far skal sende i mitt navn,..
(Jeg kunne fortsette å ramse opp skriftsteder som inneholder henvisninger til Jesu navn, men du forstår sikkert tanken?) 
Jeg imidlertid ta med to sitater til: 
Apgj 9:
15 Men Herren sa til ham: «Gå! For jeg har utvalgt ham som mitt redskap til å bære mitt navn fram for hedningfolk og konger og for Israels folk. 16 Og jeg skal vise ham alt han må lide for mitt navns skyld.» 17 Da gikk Ananias, og han kom inn i huset, la hendene på ham og sa: «Saul, min bror! Herren selv, Jesus som viste seg for deg på veien hit, han har sendt meg for at du skal få synet igjen og bli fylt av Den hellige ånd.» 
Apgj 4: 
12 Det finnes ikke frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved.»
Ved å vise til Jehovas navn i alle sammenhenger - og ikke til Jesus, annet enn som deltager i en birolle - viser Jehovas Vitners ledelse nøyaktig den samme holdning som Israels åndelige ledere før Jesu død. De var oppslukt av tanken om at ingenting måtte ta oppmerksomheten bort fra Jehova. Organisasjonen benytter seg av følgende skriftsted for å argumentere for ikke å opphøye noe annet navn enn Jehova:
Apgj 1: 
25 De byttet ut Guds sannhet med løgn og tilba og dyrket det skapte istedenfor Skaperen....
De mener med dette å bevise at siden Jesus er en skapning må Han ikke æres.
Ved å gjøre dét overser de fullstendig dette:
Efeserne 1:
20 Med denne veldige makt og styrke reiste han Kristus opp fra de døde og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen, 21 over alle makter og åndskrefter, over alt velde og herredømme og over alle navn som nevnes kan, ikke bare i denne tid, men også i den kommende. 22 Alt la han under hans føtter, og ham, hodet over alle ting, ga han til kirken, 23 som er Kristi kropp, fylt av ham som fyller alt i alle.
óg dette: 
Fil 2:  
9 Derfor har også Gud opphøyet ham til det høyeste og gitt ham navnet over alle navn. 10 I Jesu navn skal derfor  hvert kne bøye seg, i himmelen, på jorden og under jorden, 11 og hver tunge skal bekjenne at Jesus Kristus er Herre, Gud vår Far til ære!
Det er bare ved å ære Jesus at vi handler i overenstemmelse med Jehovas vilje. Føler du at organisasjonens ledere gjør dette -  eller er de mer opptatte av det samme som Israels folks ledere var på Jesu tid? Å finne feil ved andre Kristnes tilbedelse av Ham og feil ved Hans etterfølgere?
Hvordan gikk det med Israels folk? Skulle de fortsatt ha retten til Guds Rike og kunne bære Jehovas navn - være Hans vitner? 
Matt 21: 
43 Derfor sier jeg dere: Guds rike skal bli tatt fra dere og gitt til et folk som bærer dets frukter. 
1: Hvilket folk var dette? 
2: Hvordan berører dette med deg?
Svar 1: Det var de som godtok Jesus som Messias. Innbydelsen gikk først ut til Israel; de ville ikke komme. Så gikk den ut til Hedningene - og dé kom! Jvnf lignelsen om Kongssønnens bryllup i Matt 22: 1-14, og Paulus som fikk sin ordinasjon av Kristus i Apgj 9: 15-17
Guds folk består nå av ydmyke mennesker fra alle Kristne menigheter som i sitt hjerte tror på Jesus som Guds Messias - frelseren. Det består ikke av medlemmer av ett bestemt religiøst samfunn; da måtte Jehova være usedvanlig urettferdig; det ville være uhørt om alle mennesker var avhengige av å adlyde Jehovas Vitners ledelse for å oppnå sin frelse! Likevel er det nettopp dette Selskapet Vakttårnet hevder. Du kan selv sjekke i Vakttårnet, men jeg siterer her fra deres eget magasin: 
Vakttårnet fra VT 1 Sept 1989 side 19, avsn 7:  ¨Bare Jehovas vitner, som enten tilhører den salvede rest eller den ´store skare´, og som utgjør en forent organisasjon under den høyeste Organisators beskyttelse, har ifølge Bibelen håp om å få overleve den forestående enden på den nåværende, dødsdømte ordning, som Satan hersker over.¨

Med denne stadfelstelsen viser de hvem de setter sin lit til for sin frelse: organisasjonen Jehovas Vitner. Det er bare dem som er medlem der som - iflg organisasjonens ledelse - har mulighet til å bli frelst. Har ikke organisasjonens ledere dermed gjort nøyaktig det samme som de åndelige lederne i Israel?  De ville heller ikke se på Jesus som Messias - selv om noen av dem forstod at Han var det, ville ikke majoriteten av dem behandle Han som dét
De satte Ham tilside, ja de drepte Ham. 
Hvordan dette berører deg, må du naturligvis selv vurdere svaret på.
Når Jesus på denne måte tilsidesettes til fordel for organisasjonen - som hevder at de har Jehova selv som leder og dermed også gjenspeiler Israels ledere -, spotter de ikke da Jesus like opp i Hans ansikt? ( Ps. Hva sier organisasjonen om påstanden om at ´Den Katolske Pave er Guds stedfortreder på Jorden´? De håner den. Men i neste settning sier de om seg selv at ´Vi er Guds eneste kanal, Guds utvalgte´. Hvis ikke dette er inkonsekvent tankegang og hovmot, ja - da vet ikke jeg! Like lite som ´Paven er Guds stedfortreder´, er Jehovas Vitners organisasjon ´Guds eneste kanal´. Den kanal Jesus benytter seg av er Den Hellige Ånd. Dét har vi Hans egne ord for. Mer om dette lenger nede..)
Forbilder fra DGT som ble oppfylt på Jesus viser:
- Kobberslangen i ørkenen (4 Mb 21: 5-9 og 1 Kor 10: 9) viser at alle som så på den reddet livet - alle som ser på Jesus som frelseren , redder sitt liv ved dette. 
- Alle som trosset både Moseloven  - og de religiøse lederne på Jesu tid, og kom til Ham*, ble helbredet; alle som viste tro på Ham ble velsignet ved denne tro, enten de var Israelittiske eller Hedninger. 
(*for å få helbredelse måtte de som iflg moseloven var urene, faktisk bryte den, for iflg den måtte de holde seg borte fra andre mennesker; men for å få helbredelsen måtte de jo komme til Jesus..)
Det fantes tusenvis av Israelitter som ikke fikk noen frelse eller helbredelse, fordi de ikke kom til Jesus; de stod på avstand og så på. Frelsen tilfalt bare de som hadde tro nok til å komme direkte til ham.
Det finnes intet i DNT som viser til at man må tilhøre ett bestemt religiøst samfunn for å oppnå frelse - eller at frelsen avhenger av bruken av Jehovas navn; derimot viser den med all mulig tydelighet at man bare kan oppnå frelse ved sin tro på Jesu offer og at frelsen avhenger av bruk av Jesu navn og aksept av Hans gjerninger. Å våge å blande inn en organisasjon - skapt utelukkende av mennesker - i denne sammenheng, er et voldsomt uttrykk for ringakt for Frelserens rolle som universets høyeste maktfaktor, innsatt av Jehova Gud selv. 
Men det er mer..
For ikke bare viser denne organisasjonen ringeakt for Jesus; den viser den samme ringeakt for Den Hellige Ånd.
Først og fremst ved å neglisjere og bortforklare Åndens virkemåter: Om måtene den skulle virke på sier Paulus dette:
1 Kor 12: 
1 Når det gjelder Åndens gaver, søsken, vil jeg at dere skal ha kunnskap om dem.  2 Dere vet at da dere var hedninger, ble dere viljeløst revet med til de stumme avgudene.  3 Derfor kunngjør jeg for dere at ingen som taler i Guds Ånd, sier: «Forbannet er Jesus!» Og ingen kan si: «Jesus er Herre!» uten i Den hellige ånd.
4 Det er forskjellige nådegaver, men Ånden er den samme.  5 Det er forskjellige tjenester, men Herren er den samme.  6 Det er forskjellige kraftige virkninger, men Gud er den samme, han som er virksom og gjør alt i alle.  7 Hos hver enkelt gir Ånden seg til kjenne slik at det tjener til det gode.  8 For ved én og samme Ånd blir det gitt én å tale visdom, en annen å formidle kunnskap,  9 én får ved den ene Ånd en spesiell trosgave, en annen får nådegaver til å helbrede, 10 og én får kraft til å gjøre under. Én får den gave å tale profetisk, en annen å bedømme ånder, én får ulike slag av i, og en annen kan tyde tungetale. 11 Alt dette gjør den ene og samme Ånd, som deler ut sine gaver til hver enkelt slik han vil.
Organisasjonens ledere - på samme måte som de religiøse lederne på Jesu tid - påstår at det er Satan som utfører disse gjerningene nå. La oss se hvordan dette blir forbilledlig vist i :
Matt 12: 
22 Nå ble en mann som var besatt, ført til ham. Han var blind og stum, og Jesus helbredet ham, så han både kunne tale og se. 23 Hele folkemengden var ute av seg av undring og sa: «Kanskje dette er Davidssønnen?» 24 Men da fariseerne hørte det, sa de: «Det kan bare være ved hjelp av Beelsebul, herskeren over de onde ånder, at denne mannen driver ut de onde åndene.» 25 Men Jesus visste hva de tenkte, og sa til dem: «Hvert rike som kommer i strid med seg selv, blir lagt øde, og en by eller et hus som kommer i strid med seg selv, kan ikke bli stående. 26 Om nå Satan driver ut Satan, er han kommet i strid med seg selv. Hvordan kan da hans rike bli stående? 27 Og om det er ved Beelsebul jeg driver ut de onde åndene, hvem er det da deres egne folk driver dem ut ved? Derfor skal deres egne dømme dere. 28 Men er det ved Guds Ånd jeg driver ut de onde åndene, da er jo Guds rike kommet til dere.
Ja, Guds Rike var kommet til dem; men de religiøse lederne ville ikke godta at det var Guds ånd som utførte mirakler gjennom Jesus. Jehovas Vitners ledere vil heller ikke å innse at de ordene som Paulus uttalte ovenfor, kan ha gyldighet i vår tid. De forsøker å legge ´skylden´ for slike ting som tungetale, helbredelser etc, over på Satan, og dermed tar de æren for dette bort fra Den Hellig ånd og legger den på Åndens største motstander! Hvordan våger dé? De mangler i sannhet respekt for Skriftens ord! Som deres eneste ´forsvar´ benytter de seg av dette skriftstedet:

1 Kor 13: 
8 Kjærligheten tar aldri slutt. Profetgavene skal bli borte, tungene skal tie og kunnskapen forgå. - og sier at dette beviser at disse virkemetodene skulle dø ut sammen med apostlene - ettersom det later til at de ikke kunne videreføres uten deres tilstedeværelse. Men dersom de hadde tatt seg brydet med lese bare to vers til, ville de se at denne tanken er feil. I vers 10 står det nemlig dette om tidspunktet for profetgavnenes ende:
10 Men når det fullkomne kommer, skal det som er stykkevis, ta slutt. 
Det kan vel ikke herske noen som helst tvil om at noe fullkomment ennå ikke har vist seg her på jorden. Av denne grunn vil Åndens virkemetoder, som vist i 1 Kor 12, fortsette å virke helt til det har tjent sin hensikt - å lede menneskene til Jesus.
Men Jehovas Vitners ledere styrer sine medlemmer bort fra Jesus; ja, de går så langt som til å nekte sine medlemmer å ta aktivt del i minnet om Jesu død ved å forsyne seg av emblemene! Dette til tross for Hans egne ord i 
Johannes 6: 
52 Nå ble det en strid mellom jødene, og de sa: «Hvordan kan han gi oss sin kropp å spise?» 53 Jesus sa da til dem: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere. 54 Men den som spiser min kropp og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag. 55 For min kropp er sann mat, og mitt blod er sann drikk. 56 Den som spiser min kropp og drikker mitt blod, blir i meg og jeg i ham. 57 Slik den levende Far har sendt meg, og jeg lever ved ham, slik skal også den som spiser meg, leve ved meg. 58 Dette er det brød som er kommet ned fra himmelen, ikke det som fedrene spiste, de som døde. Den som spiser dette brødet, skal leve i all evighet.»
Vi legger igjen merke til hvem som satte seg opp mot Hans ord; det var dem som hevdet å være Guds folk og som faktisk hadde Jehova som Gud. Dé ville sannelig ikke se hen til Jesus og lyde Ham! Hvordan forholder det seg med Jehovas Vitner? 
Dé bruker en liten del av et skriftsted - som omtaler noe helt annet enn det dé ønsker at det skulle ha gjort - som eneste argument for å nekte medlemmene å ta for seg av emblemene. Skriftstedet er dette:
1 Kor 11: 
29 For den som spiser og drikker uten å tenke på at det er Herrens kropp, spiser og drikker seg selv til doms.
Det fordrer en voldsom motvilje for å se på sammenhengen i skriftstedene for å klare å unngå å se at Paulus slett ikke taler om at man kan spise seg til doms ved å delta i Herrens måltid uten å være medlem av én bestemt liten gruppe - de 144000 - men at dét han taler om dreier seg om å spise uten den rette respekt for emblemenes symbolikk. Er du i tvil om dette bør du lese fra vers 20 - 29. 
Denne vranglære er innført av Jehovas Vitners ledelse, og den fratar over 7 millioner muigheten til å oppnå evig liv, iflg. Jesu egne ord bla. i 
Johannes 6: 
53 Jesus sa da til dem: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere.
Ved på denne måten å frata medlemmenes respekt for Guds eget ord, gjør de den hellige ånds virksomhet til intet; de håner Gud. De volder Den Hellige Ånd sorg, og prøver på denne måten Jesus. De er som små utspekulerte barn som forsøker å tøye sine foreldres grenser. Men - dét burde de ikke. Jesus har ikke flytende grenselinjer!
Ved den handlemåte ledelsen for Jehovas Vitners organisasjon følger, viser de helt klart at de innfrir ethvert forbilde lagt av Fariseerne og de Skriftlærde. Organisasjonens medlemmer som lytter til sine ledere, gjenspeiler i sannhet også sitt forbilde - de av Israels folk som var mer enn villige til å henge Jesus opp på korset, og heller foretrakk en lovbryter i Hans sted. I våre dager bytter medlemmene villig ut Jesus med en ´tro og klok tjener´ - en gruppe som bare kommer til syne én gang i året! Hvem er denne ´tro og kloke tjener´ ifg, organisasjonen? ´De til enhver tid gjenlevende av de 144000´. Gjør deg selv den ærlige tjeneste å spørre: På hvilken måte påvirker de ´salvede´- kanskje du har én i din egen menighet med et himmelsk håp - organisasjonen? Har du spurt dem om dette? Hvorfor ikke gjøre dét? Du vil imidlertid få følgende svar: de har overhode ikke noe å si; de må bare følge den veiledning som kommer frem i Selskapets litteratur - enten de er enige eller ei.
Organisasjonens ledere har nok engang klart et mesterstykke: de har overlatt skylden for sine doktriner til en usynlig ´tjener´, som ikke engang har fått uttalt seg om doktrinene før de blir vedtatt av ledelsen. Selv hevder de å være denne tjenerens representant. Når ble de det? Hvem valgte dem ut? Tjeneren? Nei - dét har aldri vært på tale. ´Tjeneren´ - iflg deres egen definisjon, fremstod jo ikke før på 1930-tallet, da org. fikk ´nytt lys´ ang. de 144000; men det var lenge etter dette at ´de gjenlevende av de 144000´ ble gitt rollen som ´den tro og kloke tjener´ - av ledelsen av organisasjonen. Så organisasjonens ledere utnevnte dem de selv skulle komme til å utnevne seg selv som representanter for... - er det bare meg som blir forvirret her? 
Ser du forbildene? Ser du hvor langt fra sannheten Jehovas Vitners organisasjon befinner seg? Kanskje dette skriftstedet vil hjelpe deg..
Efeserne 1: 
13 I ham kom også dere til tro da dere hørte sannhetens ord, evangeliet om deres frelse.  I ham ble dere merket med seglet: Den hellige ånd som var lovet oss,
Organisasjonen har nesten tatt patent på uttrykket ´sannheten´ - og sikter da til sin lære -, men hva var det Paulus sa her? At sannheten er evangeliet om deres frelse; altså læren om Jesu offergave. 
Hvordan kan man på noen måte kalle noe som helst annet for Sannheten? Enda en gang har organisasjonen vendt ryggen til Kristus, og satt seg selv og sin e doktriner inn som erstattning for vår frelser Jesus Kristus. Dé er dermed en vederstyggelighet for Ham. 
Vi lærer imidlertid også en annen ting av Paulus´ord til Efeserne: At det er evangeliet om vår frelse som fører til Den Hellige Ånds besegling av de troende. I klartekst betyr dette at de som egentlig ikke tror på Jesu offer og stilling - og viser Ham den ære som Han i sannhet er berettiget - slett ikke kan ha del i Den Hellige Ånd. De vil være som sine forbilder: blinde, og lede medlemmene rett i grøften. Dé var motvillige til å lytte; vitnene vil heller ikke høre om Nådens budskap - de insisterer på at gjerninger til for å vinne frelse.
Tiden er inne da de som vil tjene Jesus og som er villige til å gå mot det etablerte system for tilbedelse - slik de troende blant Israels folk måtte - må stå frem og bekjenne dette:

Det er Jesus som er vår Herre! 
Det er Ham vi ser på som vår Messias, frelseren. 
Det er Ham som har retten til all ære, og denne rett er gitt Ham av vår felles Far, Jehova Gud. 
Det er Hans navn vi må forkynne!
Det er evangeliet om vår frelse vi skal forkynne, ikke ødeleggelse og dom. 
(Alt dette har jeg lagt frem Bibelske bevis for ovenfor.)
De må stå frem å gi uttrykk for dette, og dermed vise at de tar avstand fra det falskneri og hykleri som de ledes til av organisasjonen. 
Du bør huske på at samtidig som at de Skriftlærde gikk voldsomt ut mot Jesus, underviste de i budene og de profetiske ord som viste til Messias som skulle komme. De var travelt opptatte av å regne ut tider og stunder for Hans komme. 
Er organisasjonen noe anderledes? 
Men når Jesus stod/står der rett foran dem, kunne/kan de ikke få seg selv til å tro på Ham. Og selv om noen kanskje trodde på ham, valgte de å skjule dette og lusket etter sine ledere. 
Hva nå med deg? Hva vil du nå gjøre? 
Du lurer sikkert på dette: Hvor skal jeg da gå, hvis ikke Jehovas Vitner er det rette?
Husker du hva disiplene svarte? 
Johannes 6: 
67 Da spurte Jesus de tolv: «Vil også dere gå bort?» 68 Simon Peter svarte: «Herre, hvem skal vi gå til? Du har det evige livs ord, 69 og vi tror og vet at du er Guds Hellige.» 

Du skal vende deg til Jesus; Han er den eneste du trenger å lytte til. Det er Han som er mellommannen, ypperstepresten, Lammet. 
Men for å finne hjelp og støtte, samt nye venner som tror på Jesus slik Skriften fremlegger Ham - som du dermed kan være sammen med, skal jeg gi deg enda et tips:
1 Kor 12: 3.....Og ingen kan si: «Jesus er Herre!» uten i Den hellige ånd.
Det betyr i klar tekst at alle som hevder dette er under ledelse av den hellige ånd; og det er mange som hevder dette! Over 1/3 av verdens befolkning hevder å tro på Jesus som sine frelser. 
Om dette har jeg flere tanker, men innlegget skulle i første rekke handle om hvilke forbilder som peker på Jehovas Vitners organisasjon.
Våger du ta skrittet til å tjene vår felles Herre Jesus? 
Husk at Han er satt i sin stilling av sin  - og vår - himmelske Far, Jehova Gud. 
Johannes 5: 22 Og Far dømmer ingen, men har overlatt hele dommen til Sønnen, 23 for at alle skal ære Sønnen slik de ærer Far. Den som ikke ærer Sønnen, ærer heller ikke Far som har sendt ham.
Jeg er - som du forstår - ikke lenger i stand til å godta Jehovas Vitners organisasjon som den kanal Gud bruker, og Bibelsk sett finnes det da heller ingen grunn til å behandle denne organisasjon med slik respekt. Når den har sluttet å vise til Jesus som den eneste mellommann og fratatt Ham Hans rettmesige posisjon i universet ved å sette seg selv inn som av betydning for din og min frelse; da har de vendt ryggen til MIN HERRE, og det kan jeg ikke godta.
For et organisasjonsmenneske vil dette innlegget være et uttrykk for forfølgelse av organisasjonen - det får så være. De som foretrekker organisasjonen fremfor Bibelens egne ord har så uansett ikke min respekt. De får mene hva de vil. De bør heller være opptatt av hvordan Herren Jesus ser på dem.

Matt 23:
13 Ve dere, skriftlærde og fariseere, dere hyklere! Dere stenger himmelriket for menneskene. Selv går dere ikke inn, og dem som vil gå inn, slipper dere ikke inn.
(Med de skriftstedene jeg nå har lagt frem; hvilken tanke sitter du igjen med etter å ha lest disse ordene fra Jesus ang. Jehovas Vitners ledere? Ser du at de virkelig stenger Himmelriket for medlemmene? For deg? Du må være oppmerksom på følgende: Jehovas Vitners organisasjon er den eneste Kristne organisasjon som nekter sine medlemmer å ta av emblemene ved å gruppere medlemmene slik de gjør. Dersom du selv forsker litt rundt forbildet for minnehøytiden - Israels påskehøytid - så vil du finne ut at påbudene gjalt for hele husstanden, og at de som ikke befant seg bak blods-bestrøkne dørkarmer, ble drept av Herrens engel. Ved å frata medlemmenes beskyttelse - verdien av Jesu offerblod - kan ikke medlemmene utføre den gjerning då : vaske sine klær rene i Lammets blod. Jehovas Vitners organisasjon står derfor ansvarlig for en kommende masseutryddelse - som langt overgår samtlige som ble drept under andre verdenskrig. - Det er akkurat alvorlig dette er; ja det er mye verre - for de som døde under andre verdenskrig vil få en oppstandelse, men de som dør som en følge av at de ikke har vært lydige mot Jehovas forordninger ved sin Sønn, Jesus - de er borte for all evighet. 
For et Gudfryktig menneske - som jeg inderlig håper at du er - vil disse ordene fra Guds ord kanskje tilskynde deg til handling, og på samme måte som de som i fortiden valgte å gå til Jesus i tro  fikk helbredelse og frelse, vil dette også bli deg til del - av samme grunn.
Jeg vil avslutte med noen utrolig fine ord fra Paulus i brevet til Romerne.
Kap 5: 1
¨Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus.¨

Disse ordene samfatter til fulle alt jeg ville si deg.
Det er dette som er det gode budskap; Sannheten

1 kommentar:

  1. Som en som allerede er mistroisk til JV organisasjon så ser jeg nå enda klarere hvorfor jeg bør forlate organisasjonen..

    SvarSlett