søndag 20. mars 2011

Et brev til Jehovas Vitner.

Kjære bror og søster i troen på Jesus Kristus!
Mang en gang har jeg lurt på hvordan det står til med dere! 
Er dere fremdeles sterke i troen på vår Herre Jesus? Erfarer dere i dagliglivet fruktene av Guds ånd? 
Jeg vet det er sterke krefter som virker til ødeleggelse av denne vår Fars ånd, noe som påfører Hans barn skade i form av dårlig samvittighet, depresjoner, følelse av å ikke være god nok - ja, kort sagt: man er ikke sikker på sitt forhold til Jehova og dermed på sin frelse; vil man klare å komme inn i den nye verden? Er vi gode nok? 
Kjære åndelige bror og søster; jeg kjenner dere godt nok til å vite at dere er gudfryktige mennesker og at dere tar deres forhold til Jehova svært alvorlig - og det er nettopp av denne grunn jeg vil gjøre et forsøk på å oppmuntre dere! 
Jeg er ikke interessert i å anklage noen, heller ikke i å tale stygt om noen eller noe - Guds ord vil jeg derimot bruke hyppig i dette innlegget, og dersom Hans ord  virker som en anklage; vel da må dere huske at det er Guds ord som anklager, og ikke jeg. Jeg har ingenting med å dømme hverken andre eller annet; dommen er overlatt til Guds sønn, Jesus.
Hvorfor skriver jeg dette innlegget - til tross for at jeg vet at det med all sansynlighet vil bli forkastet; ja, til og med før det er lest? 
Fordi:
2 Kor 11: 3 Men jeg er redd at slik slangen narret Eva med sin list, skal også deres tanker bli ført på avveier, bort fra den oppriktige og rene hengivenhet til Kristus.  4 For dere tåler det svært så godt når noen kommer og forkynner en annen Jesus enn ham vi har forkynt, eller når dere får en annen ånd enn den dere har fått, eller et annet evangelium enn det dere har tatt imot. 
Jeg deler den bekymring Paulus her gir uttrykk for; siden apostlene døde ut - ja allerede mens de levde - har det fremstått ´superapostler´ (vers 5) om hvem han videre sier:
13 Disse er falske apostler, troløse arbeidere som opptrer som om de var Kristi apostler. 14 Det er ikke noe å undre seg over. For selv Satan skaper seg om til en lysets engel. 15 Og da er det ikke rart at hans tjenere skaper seg om til tjenere for rettferdigheten. Men til slutt skal de få lønn etter sine gjerninger. 
Hva ville de være opptatte med? Jo, deres budskap ville forsiktig dreie den troendes tanker bort fra det virkelige budskap om Jesus Kristus. Det er ikke en voldsom endring i budskapet de benytter seg av; da ville ingen følge dem. Nei, deres budskap benytter seg av hele registeret av Jesu gjerninger, Hans liv og død. De forkynner altså Kristus - men i en form som gjør at den troende sakte blir ledet bort fra det virkelige bildet. 
La meg illustrere dette:
Et bilde som blir fremkalt fra dagens digitale kameraer består egentlig av millioner av bitte-små bilder som er satt sammen til étt stort bilde. Disse bitte-små bildene viser bare dét de har fanget opp - men med dagens teknikk kan man gå inn og endre disse bitte-små bildenes innhold slik at de riktignok bevarer den riktige fargen (og det er jo fargen vi som betrakter det ferdige resultat faktisk ser) - men dets innhold trenger ikke lenger å ha noe som helst med det opprinnelige motivet å gjøre. Siden bildet er sammensatt av millioner av småbilder kan altså motivet synes uberørt, men bestå av bilder av helt andre ting. Du har muligens sett dette illustrert på enkelte reklamefilmer på tv der du føres fra ett bilde inn i neste -  for å havne opp i et stort bilde til slutt?
Slik benytter falske apostler seg av bibelen til å skape et stort bilde som ser riktig ut - men den våkne ´titter´ vil føle uro når han ser på bildet; selv om han ikke kan sette fingrene på hvorfor, er det noe som ikke stemmer; kanskje reagerer han så sterkt på det at han bare legger det fra seg og unngår å se på det - eller, kanskje han nok merker noe, men tenker som så at et bilde kan jo ikke lyve.. 
Uansett; dét som er under størst angrep i vår tid er dette: troen på Jesu offers sanne verdi.
Det finnes ingenting som er mer viktig for Satan å ta fra Guds barn enn denne troen. Og derfor har jeg satt meg fore å styrke deres tro på dette offer ved å bringe dere tilbake til hva Bibelen har å si om offerets verdi!
Men - jeg må advare dere: mye av det jeg vil vise dere vil være i strid med Jehovas Vitners styrende råds lære; det vil imidlertid ikke være i strid med Bibelens budskap. Døm selv hvem du vil lytte til. Dersom du vil være trofast overfor organisasjonen, bør du stoppe å lese her og nå. Ligger din trofasthet til Jehova, Jesus og den hellige ånd - da kan du med god samvittighet lese videre.
Valgte du å fortsette? Så fint!
For her kommer den første gode nyheten:
Rom 5: 
1  Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus. 
(Dere vil finne at jeg meget ofte siterer Paulus; han var en meget spesiell tjener for Jesus og står bak 9 av brevene i det nye testamentet, og hans viktigste oppgave på sin tid - og nå - er å forsøke å holde den rene lære - ja, ren, og uforfalsket. Han snakker derfor om dette i alle sine brev.) 
La dere merke til ordene ´blitt rettferdige ved tro´? Husk nå på at det første angrep på den nystiftede Kristne menighet bestod av et forsøk på å innføre Moseloven som en del av den Kristnes forpliktelser for frelse; om dette leser vi jo bla. i Apg 15. Under Moseloven måtte man utføre diverse gjerninger for å opprettholde et godtatt forhold til Jehova. Hva nå? Dere kjenner naturligvis like godt til hva som skjedde som meg - så jeg hopper over den delen i respekt for deres kunnskap. Men - som et vitne var jeg ofte usikker på hva krever egentlig Jehova av meg? Og det er svaret på dette jeg nå vil dele med dere.
Jesus sier i flg. Johannes 6:
28 Da sa de til ham: «Hvilke gjerninger er det da Gud vil vi skal gjøre?» 29 Jesus svarte: «Dette er den gjerning Gud vil dere skal gjøre: Tro på ham som Gud har sendt.» 
Dere husker uten tvil Matt 7:
21 Ikke enhver som sier til meg: 'Herre, Herre!' skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje. 22 Mange skal si til meg på den dagen: 'Herre, Herre! Har vi ikke profetert ved ditt navn, drevet ut onde ånder ved ditt navn og gjort mange mektige gjerninger ved ditt navn?' 23 Da skal jeg si dem rett ut: 'Jeg har aldri kjent dere. Bort fra meg, dere som gjør urett!' 
Hvorfor skulle disse ikke kunne få liv? Iflg 1 Kor 12: 1-11 hadde de jo gjort akkurat dét man kunne forvente av dem som var under påvirkning av den hellige ånd - så hvorfor var disse ikke ´gode nok´? Grunnen ligger i den holdningen de selv gir uttrykk for. De sier: ´ Har ikke vi....´ - De hadde utført disse gjerningene og følte at de fortjente lønnen for å ha gjort dem, samt at de trodde det var gjerningene som ville frelse dem. I sin selvrettferdighet mente de seg altså fortjent til frelsen. 
Men hva sa Jesus var Jehovas vilje? ´Tro på ham som Gud har sendt.»
Hva fører troen på Jesus til?

Rom 3: 
22 Dette er Guds rettferdighet som gis ved troen på Jesus Kristus til alle som tror. Her er det ingen forskjell, 23 for alle har syndet og mangler Guds herlighet. 24 Men ufortjent og av hans nåde blir de erklært rettferdige, frikjøpt i Kristus Jesus.
De første Kristne fikk vite dette: Deres tro på Jesu offer og Hans stilling som frelser rettferdiggjorde dem overfor Jehova; og som Jesus selv sier: 
Johannes 3: 
14 Og slik Moses løftet opp slangen i ørkenen, slik må Menneskesønnen bli løftet opp, 15 for at hver den som tror på ham, skal ha evig liv. 16 For så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 17 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. 18 Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn. 
Og i Joh 11: 
25 Jesus sier til henne: «Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør. 26 Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø. Tror du dette?» 27 «Ja, Herre,» sier hun, «jeg tror at du er Messias, Guds Sønn, han som skal komme til verden.»
Som dere ser har jeg markert noe med rødt her. ´Hver den som tror´; trenger man være tilsluttet étt bestemt Kristent samfunn for å kunne tro på Jesus? Hva lærer du av disse enkle ordene? For meg betød dét at jeg var tvunget til å revurdere hele mitt syn på ´de andre´ Kristne; de tror jo også på Jesus! Hvordan kan jeg fordømme dem, når Jesus gav sitt liv for alle disse også?! 
I Gal 1 sier Paulus dette: 
 6 Det undrer meg at dere så raskt vender dere bort fra ham som har kalt dere ved Kristi nåde, og til et annet evangelium,  7 men det finnes ikke noe annet, det er bare noen som forvirrer dere og vil forvrenge Kristi evangelium.  8 Men om vi selv, ja, om en engel fra himmelen skulle forkynne dere et annet evangelium enn det vi forkynte dere, forbannet være han!  9 Vi har sagt det før, og jeg gjentar det nå: Hvis noen forkynner dere et annet evangelium enn det dere har mottatt, forbannet være han! 
Dette slutter jeg meg til av hele mitt hjerte! Men det er altså Paulus´ord, fremsatt under den hellige ånds ledelse og kan følgelig ikke klassifiseres som en anklage fra meg. 
La dere merke til et annet poeng i disse versene? ´ Den som tror på ham, blir ikke dømt
....´ Den som tror på meg, skal leve om han enn dør. 26 Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø.´ 
Hvordan skal vi forstå disse versene?
Vel, viser ikke Paulus at den Kristnes tro rettferdiggjør ham? Når et menneske er rettferdiggjort overfor Jehova - da har han jo ikke lenger noe å stå ansvarlig for, ikke sant? Hvordan skulle han da kunne bli dømt igjen? Hvordan kan den troende i Guds øyne når han tror på Hans sønn? Det er iflg. Bibelen umulig. 
Apg 24: 
15 og jeg har det samme håpet til Gud som disse har: at rettferdige og urettferdige en gang skal stå opp fra de døde.
Hva var det som kvalifiserte den Kristne til å være rettferdig i Jehovas øyne? Jesu offer, og vedkommendes tro på dette. Så de ´rettferdige´ som Paulus her taler om er altså de som tror på Jesus - i den rolle Jehova har satt Ham i som menneskehetens frelser. 
Joh 5:
28 Undre dere ikke over dette, for den tiden kommer da alle de som er i gravene, skal høre hans røst. 29 De skal komme fram, og de som har gjort det gode, skal stå opp til livet, men de som har gjort det onde, skal stå opp til dom. 
De som har gjort det gode; de har trodd på den rette; de er rettferdiggjort og står opp til uforgjengelig liv.
De som har gjort det onde; de er de urettferdige Paulus talte om i Apgj 24:15. Dé skal stå opp til dom. 
Hva viser dette om din stilling infor Jehova? Vel, du må selv svare på om du virkelig tror på Jesu offer på en slik måte som apostlene fremla budskapet om Ham, eller om du har et annet syn; men dersom du virkelig tror på Jesu offer, så er du rettferdiget ved denne tro og har intet å frykte. Denne rettferdigede stilling er ikke noe du bare kan komme til å ha i fremtiden; det er noe du allerede befinner deg i som en troende. - Nå. - Det er ingen grunn til at du skal gå i frykt for dommens dag, og om du har gjort deg fortjent til Guds gunst. Er du i tvil, så les de skriftstedene jeg har henvist til; ja, les hele det nye testamentet! Du har intet å frykte - bortsett fra at du kanskje har blitt forelagt et annet budskap enn dét apostlene kom med..
Jeg er naturligvis klar over hva Jehovas Vitners organisasjon hevder at denne form for rettferdighet bare tilregnes de salvede, de 144000. Vel, det er jo dette jeg også har trodd i 47 år - fordi dé sier dette. Men så måtte jeg altså sette meg ned å kikke på bevisene for en annen av organisasjonens påstander - nemlig at det nye testamentet egentlig er skrevet til dem som har et himmelsk kall.
Det er ingen tvil om at de første Kristne alle som én  hadde et himmelsk håp; noe annet finner man ikke at de fikk. Mitt spørsmål er derfor: når sluttet dette håpet å utgå iflg Bibelen? Finnes det noe som helst som tyder på at det himmelske håp skulle ende? Jeg har ikke klart å finne det. Og nå har jeg saumfaret det nye testamentet over 8 ganger (jeg har sluttet å telle; det er ikke viktig uansett..), vers for vers, for om mulig å finne én eneste uttalelse som kunne tyde på at det Kristne håp hadde blitt - eller skulle - bli endret, uten å finne det. Så jeg kan bare gi følgende råd: sett dere ned og finn bevisene for at jeg tar feil.
Derimot vet vi fra JV´s egen historiebok at Rutherford tidelig i 1930-årene redegjorde for det nye syn på de 144000 - før dette nye syn kom, hadde alle ´bibelstudentene´ et himmelsk håp; men etterpå måtte de bare endre sitt håp. Denne makten hadde og har nemlig organisasjonen. Tror og mener du ikke det samme som den, må du ut derfra, uansett om du kan begrunne ditt syn fra Bibelen. 
Så hvem det himmelske kall gjaldt ble begrenset av Rutherfords oppfatninger på 1930-tallet; samtidig begynte de å anvende skriftsteder som tilsynelatende beviste at de som tok del i emblemene kunne komme til å spise seg til doms dersom de spiste og ikke var av den nye klassen - den lille hjord.. Les selv sammenhengen i 1 Kor 11: 20-29 og se om vers 29 bekrefter denne anvendelse av skriftstedet.
Sammenlign nå dette med Jesu ord i Johannes 6:
51 Jeg er det levende brød som er kommet ned fra himmelen. Den som spiser av dette brødet, skal leve til evig tid. Og det brødet jeg vil gi, er min kropp, som jeg gir til liv for verden.»
    52 Nå ble det en strid mellom jødene, og de sa: «Hvordan kan han gi oss sin kropp å spise?» 53 Jesus sa da til dem: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere. 54 Men den som spiser min kropp og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag. 55 For min kropp er sann mat, og mitt blod er sann drikk. 56 Den som spiser min kropp og drikker mitt blod, blir i meg og jeg i ham. 57 Slik den levende Far har sendt meg, og jeg lever ved ham, slik skal også den som spiser meg, leve ved meg. 58 Dette er det brød som er kommet ned fra himmelen, ikke det som fedrene spiste, de som døde. Den som spiser dette brødet, skal leve i all evighet.»
Du får selv velge, naturligvis, om du vil legge mer vekt på organisasjonens ord enn på Jesu egne ord; men jeg for min del legger merke til at Jesus sier at dét å spise av Hans legeme og drikke av Hans blod gjelder evig liv for verden.  Han taler ikke om én bestemt gruppe, tallmessig satt til 144000, og begrenset til én bestemt religiøs organisasjons medlemmer - en organisasjon som forøvrig først dukket opp 1900 år etter Hans død. Hvis du kan bevise det motsatte vil jeg veldig gjerne vite det!
Men såvidt jeg vet finnes det ingenting i det nye testamentet som viser dette.
Derimot viser hele det nye testamentet at hver den som tror på Jesus er rettferdiget ved sin tro, og har evig liv. Det viser også at vi beviser vår tro ved å delta aktivt i minnehøytiden - slik alle Israelittene spiste av påskelammet under Moseloven (2 Mb 12: 1-14) - både gamle og unge, menn og kvinner, samt de ´fremmede´; de som ikke var Israelitter. Alle som én deltok i dette måltidet, og dersom de ikke befant seg innenfor de blod-bestrøkne dørkarmene når Herrens engel kom, ble de drept. Så alvorlig er dette.
Som den eneste Kristne organisasjon på jorden har Jehovas vitners ledelse følgelig gått ut og sagt til sine medlemmer det stikk motsatte av hva Jesus sier. Den har kollektivt pålagt alle sine medlemmer å begå passivt selvmord - mens de tror at de utfører Herrens vilje. Paulus hadde virkelig grunn for sin frykt. (2 Kor 11:3)
Hvis du fremdeles leser: hent din gamle norske bibel frem, og hent selskapets interlinjære (den lilla) som er grunnlaget for NW oversettelsen, samt din egen NW frem: Jeg skal nå vise deg noe du kommer til å sitte med åpen munn i ren forbløffelse av.
Slå nå opp i din NW i Hebreerne 12. Les versene 22-24. Legg merke til ordene ´og det åndelige liv til de rettferdige som er blitt fullkommne´. Hvem er dette? Sammenhengen i versene viser jo at de som listes opp er det himmelske Sions innbyggere..
Ta frem den Interlinjære; les grunntekstens ord for ord - oversettelsen på venstre side.
Ta nå frem din gamle norske oversettelse. Sammenlign.
Hvis du har selskapets cd-rom tilgjengelig kan du gjerne se hva selskapet mener om dette, og hva de sier at de har gjort med teksten her.
Jeg kan for egen del fortelle at jeg har undersøkt nesten 200 oversettelser - på internett - av dette skriftstedet, og ikke funnet én eneste som gjengir skriftstedet på den måten NW gjør. Hvorfor har dé alene endret skriftstedet, så mye at de endrer hele meningen og sammenhengen, og ved dette også fjernet forbindelsen til en rekke andre uttalelser som Jesus kommer med, og som Hans apostler senere gjentar? Fordi det ikke stemmer med deres lære. Det finnes ingen annen grunn.
Hva gjør dette med din tro? Det burde styrke din tro på Jesus og på Guds ord. Men den umiddelbare følelse er vel muligens tvil til alle andre - og da i særdeleshet til meg som viser deg dette. Men jeg er bare redskapet Jesus bruker for å vise deg dette; dette er ikke mitt påfunn. 
Tenk nøye etter: dersom Jesus talte sant - når Han sier at den som tror har evig liv - og at vi ved vår tro er rettferdiget overfor Jehova - på hvilken annen måte kan disse ordene få sin oppfyllelse enn at den troende faktisk får dét åndelige legeme Paulus taler om i 1 Kor 15 ?:
42 Slik er det også med de dødes oppstandelse. Det blir sådd i forgjengelighet, det står opp i uforgjengelighet. 43 Det blir sådd i vanære, det står opp i herlig glans. Det blir sådd i svakhet, det står opp i kraft. 44 Det blir sådd en kropp som hadde sjel, det står opp en åndelig kropp. 
        Om det finnes en kropp med sjel, finnes det også en åndelig kropp. For slik står det skrevet: 45 Det første mennesket, Adam, ble en levende sjel. Den siste Adam ble en ånd som gir liv. 46 Det åndelige var altså ikke det første, men det sjelelige. Deretter kom det åndelige. 47 Det første mennesket var fra jorden og skapt av jord, det andre mennesket er fra himmelen. 48 Slik det første jordiske mennesket var, slik er også de andre jordiske. Og slik den himmelske er, slik skal også de himmelske være. 49 På samme måte som vi har båret det jordiske menneskets bilde, skal vi også bære den himmelskes bilde. 50 Men det sier jeg, søsken: Kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike, og det forgjengelige skal ikke arve uforgjengelighet.
    51 Se, jeg sier dere en hemmelighet: Vi skal ikke alle sovne inn, men vi skal alle forvandles, 52 brått, på et øyeblikk, ved det siste basunstøt. For basunen skal lyde, de døde skal stå opp i uforgjengelighet, og vi skal bli forvandlet. 53 For det forgjengelige må bli kledd i uforgjengelighet, og det dødelige må bli kledd i udødelighet. 54 Og når dette forgjengelige er kledd i uforgjengelighet og dette dødelige er kledd i udødelighet, da oppfylles det som står skrevet: Døden er oppslukt, seieren vunnet.
Jada, jeg vet du tenker at dette bare gjelder de salvede; men gjør det dét? Har du bevist dette for deg selv ut fra Bibelen? Hvorfor ikke gjøre det? Hva har du å tape? Du har evig liv å vinne; skulle ikke dét være nok motiv? (Jeg bør kanskje minne deg om at Selskapet også har sagt at noen av de salvede kan komme til å overleve Harmageddon. Hvem mener de egentlig disse versene gjelder for da? Den store skare? Den skal jo være på jorden? De salvede - nei, de skal jo kanskje også være her på jorden..? Tilsynelatende vet de ikke hvem det snakkes om.) 
Se - Jesus gir deg her en utstrakt hånd. Han ønsker at du skal tro på Ham og Hans løfter. 
Ettersom de som tror på Jesus befinner seg i en rettferdig stilling infor Jehova og får sin oppstandelse i et åndelig, uforgjengelig legeme, på samme måte som de 144000, men med en annen oppgave - hva da med tusenårsriket? Hvem kommer frem der? De som skal få en ny sjanse til å innrette seg etter Guds vilje. De urettferdige. De som enten ikke har hørt om Jesus, eller har dødd før Harmageddon - de vil alle som én få en oppstandelse; ene og alene fordi Jesus døde for syndere og for verden. Deres egen død har imidlertid ingenting med deres nye sjanse å gjøre; det er bare Jesu offer som gjør dette mulig.
Deres død frigjør dem ikke for synd; det er Jesu død som gjorde dét. 
Så ´den nye verden´ Jehovas Vitner går og venter på vil bli fylt med ´de urettferdige´- og vil du lese hva slags mennesker dette ér kan du bare slå opp i Rom 1:21-32, og i Åpb 21: 27; 22: 15. Ville du ønske å være sammen med disse i tusen år? Husk at alle de som ikke har hatt Guds gunst og fulgt Hans vilje vil komme frem,  og de vil få sin dom ved tusenårsrikets slutt - ønsker du å leve sammen med disse; for så igjen å måtte stå fremfor Jesus ved slutten? Hvorfor skulle du dét? Er du ikke allerede rettferdiggjort ved din tro? Hva er meningen med enda en test? Skulle du - som allerede er rettferdiget ved din tro mens du nå lever - behøve å testes to ganger mens de urettferdige bare testes én gang? 
De rettferdige står opp - til liv. Ja de har evig liv. De er uforgjengelige. 
De urettferdige må stå opp til dom; de er ikke for levende å regne. 
Forskjellen på dette og dét syn Vitnene tvinges til å ha, er enorm. Vitnene går i stadig redsel for ikke å strekke til; men Jesus har frikjøpt alle de som tror på Ham. Selv de som ikke tror på Ham, har han likevel frikjøpt fra den Adamittiske synd. Alle som har levd vil derfor gjenoppstå. 
Så dere ser hvor fjernt fra apostlenes budskap menneskene har ledet oss. Så langt fra den kjærlighet Jesus viste oss og som ville medføre at vi kunne juble i våres hjerter dagen lang - dersom vi forstod det!
Hvilken glede finnes det i å tro at man er alene om å oppnå frelsen slik VT sier det i  Vakttårnet fra VT 1 Sept 1989 side 19, avsn 7:

¨Bare Jehovas vitner, som enten tilhører den salvede rest eller den ´store skare´, og som utgjør en forent organisasjon under den høyeste Organisators beskyttelse, har ifølge Bibelen håp om å få overleve den forestående enden på den nåværende, dødsdømte ordning, som Satan hersker over.¨
Vel, det er opp til dere å bestemme hvilken kilde dere vil lytte til; direkte fra Jesu egne ord eller via en selvinnsatt ´tjener´. Ovenfornevnte sitat inneholder imidlertid ikke én eneste uttalelse som stemmer med Jesu offers verdi, bare organisasjonens meninger.
Legg imidlertid merke til hva som skjedde med det gml Israel da de valgte sin første synlige Konge. 
1 Sam 8:
11 Han sa: «Den kongen som skal rå over dere, kommer til å ha disse rettighetene: Han vil ta sønnene deres og sette dem til å gjøre tjeneste ved vognene og hestene sine, og de må løpe foran vognen hans. 12 Han vil sette dem til høvdinger over fylkinger på tusen og på femti, eller til å pløye åkrene og høste inn avlingen hans, til å lage krigsvåpen og utstyr til stridsvognene. 13 Døtrene deres vil han sette til å lage salver og til å koke og bake. 14 De beste jordene, vingårdene og olivenhagene deres vil han ta og gi mennene sine. 15 Han vil ta tiende av åkrene og vingårdene deres og gi til hoffmennene og tjenerne sine. 16 Trellene og trellkvinnene, den beste ungdommen og eslene vil han ta og bruke i sin egen tjeneste. 17 Han vil ta tiende av småfeet deres, og selv må dere trelle for ham.
Minner ikke dette om den virkelighet vitnene har i organisasjonens tjeneste? Det er slik det går når man vil ha noe synlig å forholde seg til.
Min konge og Herre er ene og alene Jesus Kristus; jeg har ingen annen mellommann mellom meg og Jehova enn Jesus. Den hellige ånd styrker og veileder meg via Guds ord og direkte i hverdagen. Jeg er glad jeg har lært Jesu offers sanne verdi å lære, for dét har frigjort meg fra plagsomme tanker om min egen manglende evne til å strekke til. Jeg kan nå ha en fullstendig ren samvittighet infor Jehova - det avhenger slett ikke av mine gjerninger; bare av Jesu gjerning.
Derfor forstår jeg hva Paulus mener i sitt brev til Galaterne.
Gal 5:
1Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast og la dere ikke tvinge inn under slaveåket igjen....13 Dere, søsken, er kalt til frihet. La bare ikke friheten bli et påskudd for det som kjøtt og blod vil, men tjen hverandre i kjærlighet.
Efeserne 1:
 4 I Kristus utvalgte han oss
          før verdens grunnvoll ble lagt
          til å stå for hans ansikt,
          hellige og uten feil.
          I kjærlighet
          
     5 og etter sin egen gode vilje
          avgjorde han på forhånd
          at vi skulle få rett til å være
          hans barn ved Jesus Kristus,
          
     6 til lov og pris for hans herlighet og nåde,
          som han overøste oss med
          i ham som han elsker så høyt.
          
     7 I ham har vi friheten,
          kjøpt med hans blod,
          tilgivelse for syndene.
          Så rik er Guds nåde,
          
     8 som han har latt strømme over oss
          med all visdom og forstand,
          
     9 da han kunngjorde for oss
          sin viljes mysterium,
          det han gjerne ville gjøre i ham.
          
    10 Han ville fullføre sin frelsesplan i tidens fylde:
          å sammenfatte alt i Kristus,
          alt i himmel og på jord i ham.
          
    11 I ham er også vi blitt arvinger,
          vi som på forhånd var bestemt til det
          etter Guds forsett,
          han som gjennomfører alt
          etter sin egen plan og vilje.
          
    12 Slik skulle vi være til lov og pris
          for hans herlighet,
          vi som alt nå har satt vårt håp
          til Kristus.
          
    13 I ham kom også dere til tro
          da dere hørte sannhetens ord,
          evangeliet om deres frelse.
          I ham ble dere merket med seglet:
          Den hellige ånd* som var lovet oss,
          
    14 han som er pantet på vår arv,
          inntil Guds eget folk blir satt fri,
          til lov og pris for hans herlighet. 
*Det er inlysende at den hellige ånds segl ikke bare blir gitt til en bestemt og begrenset liten gruppe, bestående av 144000; dette ville i tilfelle ikke stemme med Herren Jesu ord i Lukas 11:
9 Jeg sier dere: Be, så skal dere få. Let, så skal dere finne. Bank på, så skal det lukkes opp for dere. 10 For den som ber, han får. Den som leter, han finner. Og den som banker på, skal det lukkes opp for.
    11 Finnes det en far blant dere som vil gi sønnen sin en orm når han ber om en fisk, 12 eller gi ham en skorpion når han ber om et egg? 13 Når selv dere som er onde, vet å gi barna deres gode gaver, hvor mye mer skal ikke da Far i himmelen gi Den hellige ånd til dem som ber ham!» 
Så som dere vil oppdage når dere begynner å lese Bibelen selv - uten påvirkning fra en interessegruppe - så inneholder den et ganske annet budskap enn det den påstås å gjøre. Et mye bedre budskap!
Jeg kan ikke sende dette innlegget ut uten også å ha nevnt følgende: 
Jehovas Vitner er utelukkende opptatt av å gjøre kjent Jehovas navn, og dette bygger de hovedsakelig på skriftstedet i Jesaja 43: 10. Jehova uttalte disse ordene til det gml. Israel, ikke til de Kristne. Og dette er historiske fakta. De Kristne fikk denne befalingen:
Apg 1:
6 Mens de var sammen, spurte de ham: «Herre, er tiden nå kommet da du vil gjenreise riket for Israel?»  7 Han svarte: «Det er ikke dere gitt å kjenne tider og stunder som Far har fastsatt av sin egen makt.  8 Men dere skal få kraft når Den hellige ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ender.»
Apg 9:
13 Men Ananias svarte: «Herre, jeg har hørt mange fortelle om denne mannen og alt det onde han har gjort mot dine hellige i Jerusalem. 14 Og nå er han her med fullmakt fra overprestene for å sette i lenker alle som påkaller ditt navn.» 15 Men Herren sa til ham: «Gå! For jeg har utvalgt ham som mitt redskap til å bære mitt navn fram for hedningfolk og konger og for Israels folk. 16 Og jeg skal vise ham alt han må lide for mitt navns skyld.» 
I begge disse tilfelle er det Jesus som snakker; det er Hans navn vi skal bære frem for alle!
Hvorfor?
Apg 4: 
12 Det finnes ikke frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved.»
Så dette er den ordning vi må respektere. Vi skal samarbeide med den hellige ånd i å opphøye Jesu navn, slik det kommer frem i Johannes 16:
13 Men når sannhetens Ånd kommer, skal han veilede dere til hele sannheten. For han skal ikke tale ut fra seg selv, men si det han hører, og gjøre kjent for dere det som skal komme. 14 Han skal herliggjøre meg, for han skal ta av det som er mitt, og forkynne det for dere. 15 Alt det min Far har, er mitt. Derfor sa jeg at han skal ta av det som er mitt, og forkynne det for dere
Å forkynne Jehovas navn for alle, og samtidig glemme å vise dem den nåde Han har vist oss alle ved Jesu offer, er å skyte langt utenfor målskiva. Når både det gml testamentet og det nye, alle apostlene og den hellige ånd opphøyer Jesus på den måten - hvorfor gjør ikke Jehovas Vitner det? Tvert om skyver de Herren Jesus til siden og retter seg utelukkende etter sin ´tro og kloke tjener´. Hva mener du om det? Er det rett å adlyde en tjener mer enn Herren? Har tjeneren rett til å sette seg i sin Herrens sete? Nei, dette er en total mangel på respekt overfor Herren! 
(Om tjenernes stilling har jeg utarbeidet et eget studie og dét inneholder meget sterke bibelske argumenter. Dette kommer i et eget innlegg.)
Jeg må derfor slå fast denne sannhet: Forkynnelsen skulle dreie seg om å utbre Jesu navn; ikke Jehovas. Vi må være oppmerksomme på dette:
Joh 5: 
23 for at alle skal ære Sønnen slik de ærer Far. Den som ikke ærer Sønnen, ærer heller ikke Far som har sendt ham.
Jehovas Vitner ærer slett ikke Sønnen slik de ærer Far. De må ikke tro at hverken Jesus eller Jehova ser gjennom fingrene med dette.
Hva angår vår frelse, så avhenger den altså av våres tro - ikke av våres gjerninger. 
Det er troen på Jesu gjenløsningsoffer som rettferdiggjør oss. Vi kan ikke tilføye noe som helst som kan rettferdiggjøre oss overfor Jehova; det er utelukkende vår tro på Jesus som gjør oss verdige i Jehovas øyne. Jakob sier imidlertid dette:

2: 22 Slik kan du se at troen virket sammen med gjerningene hans, og gjennom gjerningene ble troen fullendt.
Tro alene frelser ikke: Men det er umulig å ha en tro uten å handle i overensstemmelse med den.  Dette sikter imidlertid ikke til gjerninger man blir pålagt å utføre av en organisasjon eller av andre mennesker; det er gjerninger som faller seg fullstendig naturlige i henhold til Guds ånds frukter slik vi leser om i Gal 5: 
22 Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, 23 ydmykhet og selvbeherskelse.
I kjølvannet av Guds ånd følger det altså gjerninger som stemmer med ånden. 
Så vi snakker ikke om en tro uten gjerninger. Dét er en umulighet. Men frelsen avhenger ikke av gjerningene; den avhenger av troen. Man kan kanskje si det slik: troen gir frelse og fordi du tror føler du glede ved å vise din tro. Så enkel er den Bibelske sannhet. Så stor er Jehovas kjærlige foranstaltning for vår frelse. Det er dette som er det gode budskap: at det er enkelt å bli frelst! Alt du trenger er å anerkjenne Jesu offer. Resten springer ut fra dette.
Om dette er dét som skjedde i løpet av Jesu liv det beste bevis. Tenk på alle de som kom til Ham og fikk helbredelse! Om disse sa Han - gang på gang - ´din tro har frelst deg´. Alt de hadde gjort var å komme til Ham. Han ordnet resten. (det er kanskje også verd å merke seg at det Jødiske folket hadde vært Jehovas utvalgte folk helt til Jesus døde - men det var bare de som kom til Jesus som ble helbredet (og mange av disse måtte bryte Moselovens bud for å komme frem til Jesus!). Burde ikke dette vekke tanker hos oss om Hans enorme betydning?)
Hva med deg? Vil du ta imot den nådegave Han har tilbudt deg? Hvis du har tro på Hans offers virkelige betydning, så har du evig liv og vil aldri i evighet dø. 
Jeg håper dere har tatt dere tid til å lese alt dette, og nå virkelig tar dere tid til å sette dere godt inn i hva det nye testamentet sier om det jeg her har skrevet! Studér skriftene, gransk og spør! Grav som etter skjulte skatter! Du har allerede livets gave, så hva har du å tape? Vel, faktisk kan du tape denne gave ved å sette organisasjonens meninger på førsteplassen.. Du vinner i allefall ikke livet hvis du lytter til menneskelære. 
Måtte Jehova åpne ditt hjerte og sinn så du ser lyset som skinner fra Jesu offers virkelige verdi!
2 Kor 4:  2 Vi tar avstand fra alt som er skammelig og ikke tåler lyset, vi bruker ikke knep og forfalsker ikke Guds ord. Åpent legger vi sannheten fram, og for Guds ansikt stiller vi oss selv fram så alle mennesker kan dømme oss etter sin egen samvittighet.  3 Er vårt evangelium skjult, så er det skjult for dem som går fortapt.  4 For denne verdens gud har blindet de vantros sinn, så de ikke ser lyset som stråler fram fra evangeliet om Kristi herlighet, han som er Guds bilde.  5 Vi forkynner ikke oss selv, men Jesus Kristus som Herre og oss som tjenere for dere – for Jesu skyld.  6 For Gud, som sa: «Lys skal stråle fram fra mørket», han har også latt lyset skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi ansikt skal lyse fram.
Jeg søker virkelig å opphøye vår Herre Jesu navn med dette brevet, og jeg håper dere ser dét lys som skinner fra evangeliet!
Med vennlig hilsen og med de aller beste ønsker for dere, fra din Kristne bror. 

5 kommentarer:

  1. Jeg er så stolt over deg, og så glad for å ha fått øynene såpass OPP som det jeg har. Mitt valg om å trekke meg var det beste valget jeg har tatt hittil, og det budskapet jeg nå ser er så mye bedre!

    Gleder meg til neste innlegg!

    SvarSlett
  2. Bra skrevet Tonny. Vet du studerer opprikteg. Skjønner at du ønsker å dele ditt syn/oppfatning med andre. Når vi oppdager noe bedre ønsker vi dele det med andre. Håper bare det er til velsignelse og ikke motsatt. XN

    SvarSlett
  3. Takk for utrolig flotte artikler.
    Det har hjulpet meg i valget mellom kristenheten og Jehovas vitners tro.
    Jeg er nå 100% sikker på at den tradisjonelle kristendommen er veien til frelse.
    Gud velsigne deg !

    SvarSlett
  4. Det gleder meg at mine små innlegg kan evne å hjelpe noen til å forstå viktigheten av Kristi offer og Fars uendelige nåde! Når dét er sagt vil jeg også legge til at Jehovas Vitner jo slett ikke er alene om å villede folk.. listen over de som har sin egen agenda er lang.
    Det er derfor jeg så ofte siterer fra Skriften; den må være fasiten, dén må lede oss. Hva forskjellige instanser måtte mene om dens ord har ingen betydning; det er ene og alene hvordan vi - personlig - handler i forhold til dét vi forstår av Guds ord, som avgjør hvilket forhold vi har til vår himmelske Far. Sett fra denne vinkel mister de forskjellige religiøse grupperinger sin betydning, ikke sant? Dét dé kan tilføre oss er et felleskap, en tilhørlighetsfølelse. Det er jo også én av oppfordringene i DNT: Unnlat ikke å komme sammen. For det styrker oss i troen å omgås noen som tror det samme som oss.

    Jeg føler meg rikt velsignet hver eneste dag, bare vissheten om at intet jeg kan komme ut for i denne verden kan ta fra meg nåden fra min Far, og om jeg enn måtte komme til å falle i én eller annen synd, så dekker - ja, fullstendig utvisker - Jesu offers verdi betydningen av mitt feiltrinn! Hvilken større velsignelse kan man vel trenge?

    SvarSlett
  5. Dersom du har lyst på å få dyp forståelse av evangeliet om Jesus og hva Han betyr for oss, samt hvilke andre skatter som befinner seg i Bibelen, kan du sjekke denne siden;
    http://www.josephprinceonline.com

    Eller søke på Joseph Prince på Youtube.. Han er bare helt suveren! Dét han har å fortelle har virkelig betydd en revolusjon i min tro, og hans budskap om Jesus vil uten tvil også glede deg!

    SvarSlett