onsdag 2. november 2011

Godtar Gud alle oppriktige troende? Hva sier Bibelen?

Ved hjelp av Bibelen har vi egentlig svart på dette spørsmålet flere ganger i flere innlegg her på denne siden, så hvorfor ta dette opp igjen?
Fordi man nettopp har hatt en artikkel om dette i Vakttårnet for 1 Oktober 2011. 
Selvfølgelig var det styrende råds svar preget av deres syn på alle andre Kristne - slik de gjengir det i Watchtower for 15 Februar 1983 sier på side 12, at : (fritt oversatt. oversetters anm.) 
¨Jehova bruker kun én organisasjon i vår tid for å oppnå sin vilje. For å oppnå evig liv i et jordisk paradis må vi identifisere denne organisasjonen og tjene Gud som en del av den.¨  
I den Norske utgaven av Vakttårnet fra 1 September 1989, side 19, avsnitt 7, står dette: 
¨Bare Jehovas vitner, som enten tilhører den salvede rest eller den ´store skare´, og som utgjør en forent organisasjon under den høyeste Organisators beskyttelse, har ifølge Bibelen håp om å få overleve den forestående enden på den nåværende, dødsdømte ordning, som Satan hersker over.¨
Artikkelen viser ikke hva Bibelen viser; den viser hva Jehovas Vitner lærer.
Det er nå engang slik at oppriktighet kan man finne overalt; uansett hva et menneske tror og mener kan vedkommende være oppriktig. Man kan feks. ikke trekke en Muslimsk selvmordsbombers oppriktighet i tvil, kan man? Men dét i seg selv er ingen garanti for at vedkommende kan oppnå frelse! 
Det er riktig forstemmende at Vakttårnet kan avgi et slikt ´svar´ uten i det hele tatt å nevne gjenløsningen og det faktum at frelsen utelukkende ligger i troen på Jesus! 
Apgj 4: 12 Det er ikke frelse i noen annen, for i hele verden er det blant mennesker ikke gitt noe annet navn som vi kan bli frelst ved.» (I sin blindhet legger ikke Jehovas Vitner engang merke til sammenhengen dette står i, så de mener at dette gjelder Jehovas navn.. Men les gjerne versene 10 og 11, så kan du selv se.)
Men det er ikke overraskende, de ovenfor nevnte utalelsene fra Vakttårnet tatt i betraktning.
Men la meg ta de skriftstedene de benytter seg av i artikkelen:

Mark 7:6 Da sa Jesus: «Jesaja profeterte rett om dere hyklere – slik det står skrevet:
 Dette folk ærer meg med leppene, men hjertet er langt borte fra meg. 7 De dyrker meg forgjeves, for det de lærer, er menneskebud. 8 Dere bryr dere ikke om Guds bud og holder fast på forskrifter overtatt fra mennesker.» 9 Og han sa til dem: «Ja, dere får det fint til! Dere opphever Guds bud, så dere kan følge egne forskrifter.
I sin selvrettferdighet kommenterer så VT disse skriftstedene med ordene: ¨de så på sine religiøse tradisjoner som viktigere enn Guds krav¨.  Vel, dét er både sant og riktig; men hva med Jehovas Vitner selv? Ser ikke de på dette på samme måte? Er ikke dét å holde seg helt og holdent til de uttalelser som kommer fra den tro og kloke tjener av avgjørende betydning for et vitnes frelse? Og kan man virkelig si at det dé sier til enhver tid gjenspeiler Guds krav? Definitivt ikke. 
Organisasjonen har selv innført en rekke menneskebud og en lang rekke av tankebygninger som de forlanger at medlemmene skal følge og anerkjenne som ´sannheten´(se feks. innlegget om ¨Vakttårnet spør:Når ble fortidens Jerusalem ødelagt?¨...) . På hvilken måte skiller dé seg da ut fra fariseerne og de skriftlærde på Jesu tid?
Så sier de at det bare er én vei som fører til Gud. Javisst er dét sant!
Men hvilken vei er dét?

Hva er det Jesus snakker om i 
Matt 7: 13 Gå inn gjennom den trange port! For vid er den port og bred er den vei som fører til fortapelsen, og mange er de som går inn gjennom den. 14 Men trang er den port og smal er den vei som fører til livet, og få er de som finner den.?
Siktet Han til én bestemt organisasjons ´vei´, eller talte Han om den betydning det ville ha å benytte seg av den ´vei´ Han la frem for dem? Dvs. å se hen til Ham som frelseren, og ikke la andre versjoner forvirre seg, var ikke ´veien´ det å tro på HAM? 
Johannes 3:
14 Og likesom Moses løftet opp slangen i ørkenen, slik skal også Menneskesønnen løftes opp, 15 for at hver den som tror på ham, skal ha evig liv. 16 For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 17 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. 18 Den som tror på ham, blir ikke dømt.
Finner du i disse ordene grunnlag for å tro på at hver den som tror på Jesus - uansett hvor vedkommende har denne tro fra - ikke kan oppnå frelsen fordi de ikke tilhører Jehovas Vitners organisasjon? Selvfølgelig finner du ikke dét. Fordi dét ville være en løgn.
Sannheten er at det vil være få som finner den døren man gå gjennom fordi det vil være så mange som påkaller seg denne rolle (å være av betydning for din frelse) - som feks Jehovas Vitners organisasjon som kaller seg Guds Kanal.. Det finnes bare én eneste dør eller vei, og det er troen på Jesus som frelser. Hvis ikke dette stemmer så er det Bibelen selv som tar feil.
Så sammenligner VT det å delta i et maratonløp og faktisk ha vunnet løpet, for så å bli diskvalifisert fordi man hadde brutt én regel som man ikke visste om, med betydningen av å få del i kunnskapen om Guds regler. (underforstått Jehovas Vitners lære)
Ja, dét er virkelig viktig å sette seg inn i Guds regler for ens frelse! Derom hersker det ingen tvil.
Men - hva er reglene da?
Johannes 6: 28 Da sa de til ham: «Hva er da de gjerninger Gud vil vi skal gjøre?» 29 Jesus svarte: «Dette er den gjerning Gud vil dere skal gjøre: å tro på ham som Gud har sendt.» 

Virker dette som en vanskelig regel? 
En annen regel Jehova har er denne: 
Joh 6:
52 Nå ble det en strid mellom jødene, og de sa: «Hvordan kan han gi oss sitt legeme å spise?» 53 Jesus sa da til dem: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens legeme og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere. 54 Men den som spiser mitt legeme og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag. 55 For mitt legeme er den sanne mat, og mitt blod er den sanne drikk. 56 Den som spiser mitt legeme og drikker mitt blod, blir i meg og jeg i ham. 57 Likesom Faderen, den levende, har sendt meg, og jeg har liv ved ham, slik skal også den som spiser meg, ha liv ved meg. 58 Dette er det brød som er kommet ned fra himmelen, ikke det fedrene spiste, de som døde. For den som spiser dette brød, skal leve i all evighet.»
Men denne ´regel´ fratar Jehovas Vitners organisasjon medlemmenes rett til å følge, ved å fortelle dem at de ikke må spise av brødet eller drikke av vinen ved minnehøytiden, fordi de da etter sigende vil spise seg til ´doms´ (dersom de da ikke har et himmelsk håp... OBS: dette håp ble tatt fra medlemmene i 1931 da man fremla den allerede vedtatte doktrinen om den store skare og de 144000.) Les gjerne 1 Kor 11: 20-29 og se om man virkelig kan spise seg til doms fordi man ikke mener å ha et himmelsk håp.. Les også om forbildet for minnehøytiden i 2 MB 12: 1-13 og legg merke til hvem som skulle spise av lammet - symboliserer Jesus - og gjemme seg bak de blodstrøkne dørene - lammets blod; Jesu blod.  
Her finner vi altså en organisasjon som er opptatte av at man ikke kan oppnå frelse dersom man ikke er medlem av dén, men samtidig tar fra medlemmene mulighetene for den samme frelse fordi den nekter dem å fritt ta for seg av emblemene under minnehøytiden. Hva med Guds regler nå da?..Har ikke de blitt skjøvet tilside for å gi plass til organisasjonens regler?
Hva sier Paulus om regler i 
2 Tim 2? 
3 Lid også du vondt som en god Jesu Kristi stridsmann.  4 Ingen soldat lar seg hindre av dagliglivets gjøremål, for da kan han ikke gjøre det hærføreren vil.  5 Og en idrettsmann må følge reglene, om han skal vinne seierskransen. 
I VT´s artikkel viser man - naturligvis - ikke til konklusjonen, bare til det at man ´må følge reglene´. Vi leser videre i vers  
8 Husk på Jesus Kristus, som er stått opp fra de døde og er av Davids ætt. Dette er mitt evangelium.  9 Det lider jeg for, ja, jeg er bundet som en forbryter. Men Guds ord er ikke bundet. 10 Derfor utholder jeg alt for de utvalgtes skyld, for at også de skal nå fram til frelsen i Kristus Jesus og få evig herlighet. 11 Dette er et troverdig ord: For døde vi med ham, skal vi også leve med ham. 12 Holder vi ut, skal vi også herske med ham. Fornekter vi, skal han fornekte oss.13 Er vi troløse, så er han trofast, for han kan ikke fornekte seg selv. 
Hva nå med ´regler´ for frelse? Hvilke regler er det de snakker om? Hvis frelsen er garantert ved Jesu offer - hvilke regler er da nødvendige? Hva kan et menneske egentlig gjøre for å oppnå en rettferdig stilling infor Gud? Trenger vi å uroe oss om dét?
Nei. 
Fordi dette er ivaretatt til fulle av Jesus ved Hans offers verdi. Det er ikke uten grunn at feks. Paulus måtte skrive alle de brevene han gjorde til forskjellige menigheter for å minne dem om at de nå ikke lenger var underlagt ´loven´ eller en samling av ´Guds regler´ om du vil. De var - slik Jehovas Vitners ledere også er - fullstendig besatte av den idé at de måtte kvalifisere seg for å oppnå frelsen. At Jesus hadde gjort dem kvalifisert ved sitt offers verdi, overså/overser man fullstendig.
Legg nøye merke til ordene i
 Rom 5: 
1 Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus. 
Når vi er rettferdiget ved vår tro - ja, da er jo svaret klart og tydelig:
Ja, Gud har allerede godtatt alle som har en oppriktig tro på Hans Sønn. Til og med de som ikke tror på Ham oppnår en ny mulighet til å komme til tro på Ham som en følge av verdien av Hans offer; de får en oppstandelse - dersom de er så heldige å dø før Harmageddon-krigen. De som blir utslettet i dén, vil ikke få noen ny sjanse.
Så igjen har Vakttårnet villedet sine medlemmer. De blir vist at man må følge regler, og det kan ikke herske noen tvil om hvilke regler det dreier seg om; det er organisasjonens regler. 
Hvordan jeg kan si dette? 
Fordi Jesus har kjøpt oss fri fra dét å måtte leve opp til regler for å oppnå frelsen. Kunne man ikke oppnå rettferdighet ved å holde Moseloven, så kan man i hvertfall ikke oppnå rettferdighet ved å holde seg til menneskelagde regler, ikke sant? 
Så enkelt er det med den saken.
Smil - Jesus har sørget for din frelse; alt du trenger å gjøre er å ta del i minnehøytiden ved å spise litt av brødet og drikke litt av vinen. Ved å gjøre dette viser du din tro på Hans offers verdi og du vil da befinne deg bak Hans ´dørkarmer´ eller ha vasket dine klær rene i lammets blod. Unnlater du å følge denne regel kan du studere videre på hva som skjedde med de førstefødte i Egypts land som bodde bak dører uten blod på.
En minnehøytidlighet behøver imidlertid ikke å utføres sammen med Jehovas vitner på deres møter; den kan du utmerket godt holde for deg selv hjemme i din egen stue eller på kjøkkenet. Alt du trenger er litt brød (feks flatt-brød) og en skvett vin; det er ikke ingredisensene som betyr noe i seg selv; det er den tro du legger for dagen ved handlingen som viser Jesus hva du har i ditt hjerte. 
Det er forstemmende å se hvordan organisasjonen holder sine medlemmer borte fra frelsen. Dette er ikke annet enn radikal ulydighet mot Jesu ord. Slike veiledere vil ikke kunne komme med inn i den nye tingenes ordning.
Er du oppriktig i din tro på Jesus så er du frelst. (selvfølgelig vil du også handle i samsvar med denne tro.) 
Dét er hva Bibelen sier. 

Så står Jehovas Vitners styrende råd ansvarlige for ikke å vise dette til sine medlemmer. Igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar