tirsdag 8. mai 2012

´Eie livet og få herredømme´ - hva betyr dette for deg?


Ordene stammer fra siste del av vers 17 i Romerne 5:
...Hvor mye mer skal da ikke de som tar imot Guds store nåde og rettferdighetens gave, eie livet og få herredømme ved den ene, Jesus Kristus.¨
Det er ikke det minste rart at den større del av Kristenheten går rundt og mener at de skal til himmelen og være konger - riktignok har de ingen formening om hvem de skal herske over, men dét ser ikke ut til å plage dem.

Så har vi da én annen gruppe som hevder at det privilegie som beskrives her i Romerne bare vil bli en liten gruppe til del, en gruppe de identifiserer ved henvise til henholdsvis 
Lukas 12:
32 Vær ikke redd, du lille flokk! For det er deres Fars gode vilje å gi dere riket.
og til 
Åpenb 7: 
4 Og jeg hørte tallet på dem som fikk seglet: Det var 144 000, fra alle stammene i Israels folk.
og til 
Åpb 14:
3 Foran tronen, de fire skapningene og de eldste sang de en ny sang, en sang som ingen kunne lære unntatt de 144 000, de som er frikjøpt fra jorden. 
I eldre oversettelser brukes det uttrykket ´lille hjord´ i stedet for ´lille flokk´. Dét betyr forsåvidt ikke noe i denne sammenheng, jeg bare nevner det. Men på disse tre versene bygger JV sin lære om at det finnes en liten gruppe på 144000 som skal til himmelen og være konger og prester, mens at resten* skal være her på jorden under tusenårsriket.
(*som må bestå utelukkende av Jehovas Vitner; for iflg. deres lære er det bare dem som er medlemmer av deres organisasjon som vil ha håp om å overleve Harmageddon; det må iflg. deres syn følgelig være dem som omtales i 
Åpb 7: 
9 Deretter så jeg en skare så stor at ingen kunne telle den, av alle nasjoner og stammer, folk og tungemål. 
I den Norske utgaven av Vakttårnet fra 1 September 1989, side 19, avsnitt 7, står dette: 
¨Bare Jehovas vitner, som enten tilhører den salvede rest eller den ´store skare´, og som utgjør en forent organisasjon under den høyeste Organisators beskyttelse, har ifølge Bibelen håp om å få overleve den forestående enden på den nåværende, dødsdømte ordning, som Satan hersker over.¨
Jeg er ikke kjent med om det har kommet noen ny forståelse av dette fordi jeg ikke lenger leser Vitnenes litteratur. Hvis noen kjenner til en endring, vil jeg gjerne høre om den.)
Alle andre Kristne grupperinger har imidlertid et mer nært forhold til Jesus hva sine fremtidsplaner og håp angår; hva dette angår har de faktisk en mye mer bibeltro oppfatning enn vitnene. 
(På andre områder kan de ta feil - men heller ikke dette skiller Vitnene ut fra resten; de tar også feil på endel områder. Jeg tar sikkert feil også; men jeg forlanger ikke av noen at de må innrette sitt liv etter mine oppfatninger. Alle har rett til å sette seg ned og studere samme bok som meg, og danne seg sine egne meninger; la dem bare tjene til det gode for Kristus!)

Nå handler dette innlegget ikke om å bevise at JV har feil osv. Det handler om hva som er resultatet av det å ´..ta imot Guds store nåde og rettferdighetens gave´.
Men for argumentets skyld: hvem er det som kan ta imot Guds store nåde og rettferdighetens gave? 
Vel, hvorfor ikke la Paulus fortsette? 
I vers 18, dvs i neste setning, sier han dette:
18 Altså: Som ett menneskes fall ble til fordømmelse for alle mennesker, slik fører ett menneskes rettferdige gjerning til frifinnelse og liv for alle.
Siden det er Jesu offer som viser Guds Nåde og effekten av Hans offer som ér rettferdighetens gave, hvem gjelder den for? Alle. Selve sammenhengen i Paulus´ argumentasjon viser jo dette, gjør den ikke?
Så bare ved hjelp av étt enkelt skriftsted blir selve fundamentet fjernet for Jehovas VItners lære hva angår de 144000´s unike håp; det himmelske håp var for de Kristne, men ikke alle Kristne vil få den samme oppgave i himmelen; de 144000 er en gruppe som har oppfylt spesielle krav. Hvem som til syvende og sist er blant disse, er ikke gitt noe menneske å vite; ja ikke engang Jesus kjenner til dette før den aller siste av disse har fått sin godkjennelse av Jehova. 
Men uansett hvilken gruppe man nå måtte tilhøre så er det himmelske håp utelukkende knyttet til dem som har en Kristen tro - hvor dyp deres forståelse er, og hvor ´rett´ de har ut fra skriftene, spiller liten rolle - om noen. 
Dét som skiller dem ut fra alle andre er at de anerkjenner Jesus fra Nasaret, også kjent som ´tømmermannen´, som Guds Sønn og verdens frelser. Dette er et ufravikelig krav. 
Joh 6:
29 Jesus svarte: «Dette er den gjerning Gud vil dere skal gjøre: Tro på ham som Gud har sendt.» 
Det neste vilkåret Jesus selv stiller er dette:
Joh 6:
53 Jesus sa da til dem: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere. 
Utover disse to krav stiller hverken Jehova eller Jesus flere krav. Hvordan vi velger å leve som en følge av kunnskapen om dette vil være et resultat av vår kjærlighet til dem. Men det finnes ingen krav til ytelser og mengder.
Så - du som tror på Jesus har del i Guds Nåde og Rettferdighetens gave. Du skal derfor også ´eie livet´! Hva tror du dette betyr?
Husker du hva Jesus sier om dem som blir funnet verdige til oppstandelsen?
Lukas 20:
35 Men de som blir funnet verdige til å være med i den kommende verden og oppstandelsen fra de døde, de verken gifter seg eller blir giftet bort, 36 for de kan ikke lenger dø. De er som engler, og de er Guds barn, for de er barn av oppstandelsen.
Du husker sikkert også hva Paulus sier i brevet til Korinterne ang. oppstandelsen?
1 Kor 15:
49 På samme måte som vi har båret det jordiske menneskets bilde, skal vi også bære den himmelskes bilde. 50 Men det sier jeg, søsken: Kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike, og det forgjengelige skal ikke arve uforgjengelighet.
    51 Se, jeg sier dere en hemmelighet: Vi skal ikke alle sovne inn, men vi skal alle forvandles, 52 brått, på et øyeblikk, ved det siste basunstøt. For basunen skal lyde, de døde skal stå opp i uforgjengelighet, og vi skal bli forvandlet. 53 For det forgjengelige må bli kledd i uforgjengelighet, og det dødelige må bli kledd i udødelighet. 
Jeg vil instendig oppfordre evnt Jehovas Vitner til å ta disse versene opp til ærlig vurdering; Det tales utelukkende om de som skal ha evig liv både i Lukas og i Johannes og i brevet til Korinterne. I Johannes 6: 56 skiller Jesus ikke mellom det å komme til forskjellige steder; skal du oppnå evig liv du spise av Hans legeme og drikke av Hans blod; dvs vinen og brødet.
Det finner bare sted én oppstandelse iflg skriften, denne kalles ´den første oppstandelse´ i 

Åpb 20
6 Salig og hellig er den som får ta del i den første oppstandelsen. Over dem har den annen død ingen makt. De skal være Guds og Kristi prester og herske som konger sammen med ham i tusen år. 
Som du ser er det den samme oppstandelsen Jesus snakker om både i Lukas og Åpenbaringen. Det er det samme resultatet for dem som finnes verdige: de kan ikke dø - dvs de eier livet. Og dette kan de bare eie fordi de har et åndelig legeme. Som det sies kan ikke kjøtt og blod arve Guds rike. 
´De andre døde ble ikke levende før de tusen år var gått´. Disse må bestå den siste prøve og vil bli bedømt ut fra sine gjerninger under tusenårsriket.
Jeg vet ikke om du legger merke til den skilnaden det er mellom de som tror på Jesus og dem som kommer frem under tusenårsriket? 
De som bekjenner seg til troen på Jesus har evig liv ved sin tro - mens de som kommer frem vil bli dømt etter sine gjerninger.   Hva de tror på spiller ingen rolle i denne sammenheng, det er hva de gjør i forhold til reglene som kommer til å gjelde under tusenårsriket, som avgjør deres fremtid. Dette er en vesentlig forskjell fra hvordan Jehovas Vitner forestiller seg tilværelsen under tusenårsriket, er det ikke? 
Jesu offer gjelder dessuten bare én gang: Han har sørget for at alle får en ny sjanse - med unntak av dem som tok avstand fra Ham da Han gikk blant dem. Alle andre har benyttet seg av dette offer fordi de får en ny sjanse. Men idét de våkner til live igjen har de brukt opp verdien av Hans offer; nå er de avhengige av sine egne gjerninger.. 
Du som er Jehovas Vitne og leser dette burde få litt kalde føtter; dette stemmer slett ikke med dét bildet du har blitt vist, gjør det? Når du ser for deg tusenårsriket ser du vel lykkelige mennesker som står i en park og raker plener, jobber på fine åkrer og er kledd i rene, nye klær, mens maten bugner på bordene ved siden av? I bakgrunnen står flotte hus, med god avstand til naboen. 
Hva sier Bibelen om dem som skal leve der - altså dine naboer...!
Åpb 21:
 8 Men de feige, de vantro og vanhellige, de som myrder, driver med hor og trolldom, avgudsdyrkere og alle løgnere, deres plass skal være i sjøen som brenner med ild og svovel. Det er den annen død.» 
Tenk deg litt om nå; dersom de som nevnes i dette verset først skal forsvinne i den annen død, må de jo være der under hele tusenårsriket, må de ikke? For den annen død vil ikke kunne opphøre før den siste prøve er endelig overstått.
Så du som ser frem til den nye verden - fikk du ikke noe å tenke over nå?
Hva nå om dét både Jesus og Paulus sier er sant; ja, hva om hele det nye testamentet snakker sant når det sier at de som tror på Jesus ´har evig liv´, og at du faktisk ´eier livet´, dvs ikke kan dø, på grunn av din tro - og skal skilles ut fra den ugudelige verden ved å bli hentet opp til himmelen, opp i luften, bort fra all ondskap, og inn til Guds hvile? 
Hvorfor vil du ikke tro på det? 
Du behøver ikke å være urolig, dette vil skje uansett om du vil det eller ikke. Problemet ditt er naturligvis om du tror på det - nå. For har du ikke troen på det så har du heller ingen del i det. Dersom du velger å stole på det organisasjonen sier fremfor hva Jesus selv sier i DNT, kan du vel ikke forvente å bli tatt alvorlig av Kristus? 
Hva så med siste del av Rom 5: 17
... få herredømme...
Et herredømme må ha noen det kan styre over. Å ha herredømme behøver imidlertid ikke nødvendigvis å bety at man er konge, gjør det? Man kan feks ha herredømme over bilen sin; eller over barna sine - enkelte kvinner har herredømme over sine menn, og noen menn utøver et herredømme over sin kone.. Uansett, dét å ha herredømme over noe behøver ikke å bety store mengder mennesker eller ting, men det kan feks. være over et jorde, fiskene i en elv eller fuglene under himmelen: for det sies i 
1 Joh 3:
 2 Mine kjære! Nå er vi Guds barn, og det er ennå ikke åpenbart hva vi skal bli. Men vi vet at når han åpenbarer seg, skal vi bli lik ham, for vi skal se ham som han er.
Se nå for deg den fremtid Guds ord maler for deg:
Om kort tid vil du gjennomgå en forvandling fra et menneskelig legeme til et åndelig legeme. Dette åndlige legeme vil ha utrolige evner, for du vil kunne skape deg en fysisk kropp - slik englene kunne før vannflommen, og Jesus gjorde etter sin oppstandelse - og gjennom denne kunne ha samvær med dine avdøde slektninger som kommer frem etter Harmageddon. Du vil kanskje bli gitt ´herredømmet´ over dine nære slektninger, eller noe annet. Under denne periode vil du arbeide sammen med de 144000 for å oppmuntre alle til lydighet overfor Kristus. Du vil altså eie livet - dét kan ikke tas fra deg - for din fremtid er allerede sikret - nå, fordi du tilfeldigvis har kommet til tro på Jesus før Harmageddon bryter løs. Du er i Guds hvile, fordi du ikke lenger trenger å bevise noe som helst; din fremtid ér sikret. De andre vil vandre i uro og stadig måtte forholde seg til de nye lovene og reglene som vil komme etter Guds Krig. 
Ville du virkelig heller foretrekke å dele samme skjebne som dem? Er det vanskelig å se hvor utrolig mye bedre en fremtid dé har som allerede tror på Guds sønn? Bare den sikre forvissning om at du er ferdig med dine prøvelser må da være å ønske? Å vite at du ikke trenger å forholde deg til regler og lover, og å leve sammen med ´de feige, de vantro og vanhellige, de som myrder, driver med hor og trolldom, avgudsdyrkere og alle løgnere´ som vitterlig kommer til å utgjøre jordens innbyggere i tusenårsriket.. Du vil være beskyttet i ditt åndelige legeme. Akkurat som Jesus kunne forlate sitt legeme når Han fant dét gavnlig og skape seg et nytt igjen ved behov, vil også du kunne gjøre det. 
Skal du ha herredømme over mordere, vantro og vanhellige vil du sikkert sette pris på å kunne ´ta deg litt fri´ innimellom.. 
Så, etter å ha ledet dine slektninger og forøvrig ivaretatt din oppgave etter beste evne, nærmer den siste prøve seg; opprøret begynner når Satan slippes løs igjen. 
Enda en gang vil du sette utrolig stor pris på ditt åndelige legeme; du kan være sikker på at dette oppgjør vil være voldelig og voldsomt! 
Ja, det vil bli voldsomt.  Uten tvil. Du vil muligens måtte kjempe mot såvel mennesker som Satan og hans demonhær. Men ta det med ro; du ´eier livet´! Du kan ikke dø. 
Dét kan derimot alle de som har kommet frem fra dødsriket og er opprørske; de vil bli kastet i den annen død - dvs fullstendig tilintetgjort. De vil ikke få noen ny mulighet. 
Ser du hvilken forrett du har som tror på Jesus nå? Du slipper å være urolig, du kan slappe av! 
Det er naturligvis derfor Jesus sier dette i
Matt 11:
29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. 30 For mitt åk er godt og min byrde lett.»
Den som tror på Ham finner ´hvile´ (samtlige andre oversettelser); dem som setter sin lit til en menneskelaget organisasjon finner bare ´ny styrke´ (NW) slik at de kan jobbe videre, stadig mer intenst.
Nåvel, hvilken gruppe du vil tilhøre er opp til deg.
Jeg og mitt hus har i allefall funnet hvile; vi har ingen frykt lenger. Vi vet at dét DNT lover for dem som tror på Jesus som Guds Sønn og frelser, allerede har fått sin oppfyllelse i Jehovas øyne; for Ham eksisterer ikke tid - dét vi opplever idag har Han alltid visst om. 
Det er intet nytt for Ham, Han omtaler da også seg selv med disse ordene: Jeg ér. 
Når du setter din lit til Jesu offer har du allerede ´tatt imot Guds store nåde og rettferdighetens gave, (du) eier (derfor) livet og (vil) få herredømme ved den ene, Jesus Kristus.¨

Dette er Guds løfte. 
Satan liker ikke dette, så han har fikset det sllik at endel tilsynelatende Kristne ledere forvrenger dette til det ugjenkjennelige. 
Men:
2 Kor 10:
 4 Våre våpen er ikke fra mennesker, men har sin kraft fra Gud og kan legge festninger i grus. Vi river ned tankebygninger  5 og alt stort og stolt som reiser seg mot kunnskapen om Gud. Vi tar hver tanke til fange under lydigheten mot Kristus.
Tro hvorfor Paulus ikke sier : Vi tar hver tanke til fange under lydigheten mot Jehova....?
Fordi:
Rom 5:
1Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus.  2 Gjennom ham har vi også ved troen fått adgang til den nåde vi står i, og vi er stolte over håpet om Guds herlighet.

Paulus sier også i vers 17, at det å eie livet og å få herredømme kun kan skje ´ved den ene, Jesus Kristus´.

Setter du virkelig Ham på den plassen Han har rettmessig krav på i ditt liv? 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar