lørdag 7. april 2012

Frikjøpt - fra hva og til hva?

Dette uttrykket - frikjøpt - er et uttrykk vi finner fire steder i DNT, og av Jehovas Vitner blir dette utelukende anvendt på den gruppen dé hevder er den eneste med et himmelsk håp, de 144000.
De benytter seg av ordene i Åpenbaringen  kap. 5 og 14, for å underbygge sin lære.
For ordens skyld skal vi derfor ta disse versene først:
Åpb 5: 9 De sang en ny sang: Verdig er du til å ta imot boken og bryte seglene på den. For du ble slaktet, og med ditt blod har du frikjøpt for Gud mennesker av alle stammer og tungemål, av alle folk og nasjoner. 10 Du har gjort dem til et kongerike og til prester for vår Gud, og de skal herske som konger på jorden. 
Den våkne leser vil med én gang se at den som har ´frikjøpt´ noen, er Jesus Kristus. Som det sies i vers 9: ¨med ditt blod har du frikjøpt for Gud mennesker av alle stammer og tungemål, av alle folk og nasjoner.¨
Åpb 14: 
3 Foran tronen, de fire skapningene og de eldste sang de en ny sang, en sang som ingen kunne lære unntatt de 144 000, de som er frikjøpt fra jorden.  4 Det er de som ikke har gjort seg urene med kvinner, for de er som jomfruer. Det er de som følger Lammet hvor han så går. Det er de blant menneskene som er frikjøpt for å være en førstegrøde for Gud og Lammet. 
Nå har det seg slik at de som blir ´frikjøpt´ nødvendigvis må bli ´frikjøpt´ fra ´noe´, ikke sant? Så hva er det de blir frikjøpt fra? 
Vi så i verset ovenfor, Åpb 14: 3, at de var frikjøpt fra jorden: Altså skal de ikke lenggegr befinne seg på jorden. 
Det er imidlertid mer å si om dette.
Les i 
Romerne 3:
21 Men nå er Guds rettferdighet, som loven og profetene vitner om, blitt åpenbart uavhengig av loven. 22 Dette er Guds rettferdighet som gis ved troen på Jesus Kristus til alle som tror. Her er det ingen forskjell, 23 for alle har syndet og mangler Guds herlighet. 24 Men ufortjent og av hans nåde blir de kjent rettferdige, frikjøpt i Kristus Jesus. 25 Ham har Gud stilt synlig fram for at han ved sitt blod skulle være soningsstedet for dem som tror. Slik viste Gud sin rettferdighet. For han hadde tidligere i tålmodighet holdt tilbake straffen for de synder som var begått. 26 Men i vår tid ville han vise sin rettferdighet, både at han selv er rettferdig, og at han kjenner den rettferdig som tror på Jesus.
Altså: alle som tror på Jesus kristus er rettferdiget, og de er ved Hans offer, frikjøpt. Fra hva?  
Vers 28 For vi hevder at mennesket blir rettferdig ved tro, uten lovgjerninger. 
Vi er kjøpt fri fra lovgjerninger; dvs at dé gjerninger Moseloven krevde fra Israelittene ikke gjelder for Jesu etterfølgere. 
Men, vi er også frikjøpt fra noe mer.
Rom 5: 
12 Synden kom inn i verden på grunn av ett menneske, og med synden kom døden. Og slik rammet døden alle mennesker fordi alle syndet....18 Altså: Som ett menneskes fall ble til fordømmelse for alle mennesker, slik fører ett menneskes rettferdige gjerning til frifinnelse og liv for alle.
Dette kap. viser at vi - ved Jesu blod - er kjøpt fri fra den syndige tilstand vi arvet fra Adam; dette innebærer at de som tror på Jesu offers sanne verdi er dekket av verdien av dette, og står renset, ja, syndfrie overfor Jehova. De er i sannhet rettferdiget ved Hans Sønns blod - de er kjøpt fri fra den Adamittiske synd.
Så - ved Jesu offerblod er man frikjøpt fra den Adamittiske ´arvesynd´(Kol 1:14 I ham er vi kjøpt fri og har fått tilgivelse for syndene.) , frikjøpt fra å måtte utføre gjerninger på basis av Moseloven (1 Pet 1:18 Dere vet at det ikke var med forgjengelige ting som sølv eller gull
dere ble kjøpt fri fra det tomme livet dere overtok fra fedrene, 19 det var med Kristi dyrebare blod, blodet av et lam uten feil og lyte.) , og fullt ut rettferdiget i Jehovas øyne, samt frikjøpt fra jorden (Åpb 14: 3.. de som er frikjøpt fra jorden.)
For å understreke hvem dette gjelder:
Rom 3:
22.. Guds rettferdighet som gis ved troen på Jesus Kristus til alle som tror. 
Jeg tror ikke dette kan sies klarere. Uttrykket alle er tross alt ikke til å ta feil av, er det? Alle som tror på Jesus er derfor frikjøpt på de ovenfor nevnte måtene.
Siden DNT så klart viser at betingelsen for å bli frikjøpt ene og alene ligger i ens personlige tro på Jesus som frelseren, vil det være et utslag av åndelig blindhet å holde fast ved den tanke at dette bare kan bli en liten gruppe på 144000 til del. Denne lære må følgelig være falsk.
Vi har derfor lært at Jesu offer satte dem som tror på Ham i en særstilling i forhold til alle andre. Alle de andre nyter også godene av Hans offer, men siden de ikke egentlig tror på Ham som menneskehetens frelser, oppnår de ikke den samme rettferdiggjørelse som de Kristne. Disse vil imidlertid få en ny sjanse under tusenårsriket, etter en oppstandelse.
Slik kommer Jesu offer derfor til nytte for alle; men det er bare de som tror på det som får direkte lønn ( Rom 5:1Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus.) for sin trofasthet ved at de får del i dette:
1 Tess 4:
15 Dette sier vi dere med et ord fra Herren: Vi som fremdeles lever og blir igjen her helt til Herren kommer, skal slett ikke komme før dem som er sovnet inn. 16 For når befalingen lyder, når erkeengelen roper og Guds basun høres, da skal Herren selv stige ned fra himmelen, og de døde i Kristus skal stå opp først. 17 Deretter skal vi som er igjen og ennå lever, bli rykket bort sammen med dem i skyene for å møte Herren i luften. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid. 
Dette omtales også i 
Åpb 20: 
6 Salig og hellig er den som får ta del i den første oppstandelsen. Over dem har den annen død ingen makt. De skal være Guds og Kristi prester og herske som konger sammen med ham i tusen år. 
Legger du merke til uttrykket ´den første oppstandelsen´? Det er litt rart, for DNT taler ikke om flere oppstandelser; det er bare denne éne. De andre døde - det er alle de som ikke trodde på Jesus mens de levde - Åpb 20:¨5 ... ble ikke levende før de tusen år var gått.¨
Lurer du på hva dette betyr? Som urettferdig - en tilstand alle som ikke tror på Jesus befinner seg i, sett fra Jehovas side - kan man ikke bli sett på som levende før man har bestått den endelige prøve ved de tusen års slutt. Helt intill da vil de ikke være levende i Guds øyne. De har ikke ennå vunnet livets rett - i motsetting til de som får del i den første oppstandelsen; dem har den andre død ingen makt over. DVS; de har evig liv; de er udødelige.
Så dét å være rettferdiget ved sin tro på Jesus innerbærer følgelig at man er frikjøpt fra alt som man tidligere var underlagt, samt fra jorden, og at man vil få del i den første oppstandelse til evig liv sammen med Jesus og alle englene, i en annen dimensjon enn den vi befinner oss i nå.
Joh 11:
25 Jesus sier til henne: «Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør. 26 Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø. Tror du dette?»
Din tro blir kanskje satt litt på prøve når du leser dette; men er det ikke nettopp dét som viser hva du  tror på? Har du satt din lit til en menneske-laget og -drevet organisasjons forklaringer uten noensinne selv å ha tatt deres lære opp til egen vurdering i lys av Guds eget ord?
Din fremtid er iflg. DNT noe ganske annet enn hva du er blitt fortalt. Jeg vet dette, fordi jeg var et JV i 47 år; jeg vet hva jeg trodde. Nå vet jeg at dét var falsk lære. 
Det stemmer rett og slett ikke med Guds eget ord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar