mandag 10. oktober 2011

Monsteret som blir foretrukket..

Man kan virkelig undre seg over menneskene.. Ja, jeg tenker nå på hvordan menneskene tenker; det virker som om at når vi ser andre ha noe, så får vi en ukontrollerbar lyst på å ha det samme..til tross for at dét i seg selv slett ikke medfører noen egentlig fordel eller større gledeer i livet.
Når jeg begynner å reflektere over dette tema, er det fordi jeg leste i 1 Samuels bok om hvordan Israel begynte å mase på Jehovas utvalgte - Samuel - om å få en konge over seg. Dette skjedde etter at folket over lang tid hadde hatt dommere over seg; Samuel var én av disse. Når han så ble gammel satte han sine sønner til å være dommere; men de hadde ikke dan samme respekt for Jehova som Samuel hadde hatt. de ble følgelig ikke godt mottatt av folket.
Vi kan lese om dette i kap 8 i 1 Samuels bok. 
 4 Da samlet de seg, alle de eldste i Israel, og kom til Samuel i Rama.  5 De sa til ham: «Nå er du gammel, og sønnene dine følger ikke i dine fotspor. Sett derfor en konge over oss, en som kan styre oss! Det har jo alle de andre folkene.
Det forunderlige er at i dette spørsmålet brydde de seg slett ikke om hva Jehova måtte mene. Samuel derimot hadde innvendinger.
6 Samuel syntes det var ille at de sa: «Sett en konge over oss, en som kan styre oss!» Og han bad til Herren. 
Ja, han likte ikke dette! Han følte at dette var et opprør mot Gud; for det hadde vært Guds ordning å operere med dommere i lang tid. Så når folket nå bad om å få en synlig konge over seg - fordi de andre folkene hadde dét - så var det som et opprør mot Guds måte å styre på, og siden det hadde vært han som hadde stått for styret, følte han også at det var et opprør mot seg selv. Men hva sa Gud om dette da?
7 Men Herren sa til ham: «Lyd folket og gjør alt det de ber deg om! For det er ikke deg de har forkastet; det er meg de har forkastet og ikke vil ha til konge over seg.  8 Det har de alltid gjort fra den dagen jeg førte dem opp fra Egypt, og til denne dag. De har forlatt meg og dyrket andre guder. Og slik er det de nå gjør mot deg også.  9 Så lyd dem bare! Men advar dem alvorlig, og la dem få vite hvilken rett han kommer til å få, den kongen som skal rå over dem.»
Når dette folket vraket dét styresett Jehova hadde benyttet over lang tid, ville det få konsekvenser. La du merke til advarselen i vers 9? ´ la dem få vite hvilken rett han kommer til å få´ .. Hva innebar denne rett?
11 Han sa: «Den kongen som skal rå over dere, kommer til å ha disse rettighetene: Han vil ta sønnene deres og sette dem til å gjøre tjeneste ved vognene og hestene sine, og de må løpe foran vognen hans. 12 Han vil sette dem til høvdinger over fylkinger på tusen og på femti, eller til å pløye åkrene og høste inn avlingen hans, til å lage krigsvåpen og utstyr til stridsvognene. 13 Døtrene deres vil han sette til å lage salver og til å koke og bake. 14 De beste jordene, vingårdene og olivenhagene deres vil han ta og gi mennene sine. 15 Han vil ta tiende av åkrene og vingårdene deres og gi til hoffmennene og tjenerne sine. 16 Trellene og trellkvinnene, den beste ungdommen og eslene vil han ta og bruke i sin egen tjeneste. 17 Han vil ta tiende av småfeet deres, og selv må dere trelle for ham.
Jeg antar at du vil være enig i at denne beskrivelsen passer på et slavefolk? Folket ville ikke lenger være frie; de måtte ofre sine sønner og døttre, sine eiendeler og avlinger til kongen. Ja, alle sider ved livet deres ville nå bli berørt, de var nå forpliktet til å bidra til kongens hoff, og følge hans ordre om krigsførsel etc. Hva denne kongen måtte bestemme seg for, var de nødt til å adlyde..
Du får ha meg litt unnskylt - men - høres ikke dette veldig kjent ut? 
Ta Selskapet Vakttårnet. En organisasjon som har en ´kongelignende´ status blant sine medlemmer. Ja - jeg er dypt alvorlig.
La oss sammenligne.
«Den kongen som skal rå over dere¨ 
- Selskapet råder virkelig over sine medlemmer; de har full juridisk makt over alle som er døpt etter 1985. Da ble dåpsspørsmålene nemlig endret - fra ett spørsmål om man ønsket å la seg døpe i Faderen, Sønnens, og den hellige åndds navn - til to spørsmål: det samme, og dernest dette: Er du klar over at ved å døpe deg blir du medlem av organisasjonen Jehovas Vitner? Ved denne enkle endringen i spørsmålstillingen - en forandring som for de aller fleste slett ikke ble lagt merke til, og som man overhode ikke hadde noen formening om hva det ville komme til å innebære for den nydøpte - ingen hadde jo fortalt noe om konsekvensene av dette spørsmålet.. Men ved dette slue spørsmålet fikk organisasjonen endelig juridisk makt over sine nye medlemmer. Denne makt kommer først frem når de på én eller annen måte begynner å stille spørsmål overfor organisasjonens metoder eller lære - før dette legger man ikke merke til noen juridisk forpliktelse i forholdet til organisasjonen. Men i slike tilfelle er det ikke lenger noen tvil: enten gjør du slik den sier, eller så blir du fratatt din familiekontakt og dine venner fordi de utstøter deg - noe de har full juridisk rett til som en følge av at du i sin tid svarte ´ja´ til det andre spørsmålet ved dåpen. Den dagen gav du dem rett til å ´råde over deg´. 
Han vil ta sønnene deres og sette dem til å gjøre tjeneste ved vognene og hestene sine, og de må løpe foran vognen hans. 

Har du vært vitne til noe lignende fra organisasjonens side? Tenk etter. Hva med trykkeriene, farmene, avdelingskontorene etc? Hvor mange unge blir satt til å utføre jobb på disse stedene? Ja, jeg er klar over at de føler at de befinner seg i en begunstiget stilling; men like fullt er dette et slaveri. For hva skjer med de fleste av dem? De slutter med sin utdannelse, eller sine jobber. (Dette som en følge av at Selskapet fra tid til annen kommer med ´betimelig veiledning´ som råder medlemmer fra å ta lengre utdannelser..) De mister verdifull tid av sitt liv, tid de burde ha benyttet til å skaffe seg et stødig fundament for sine voksne år. En solid utdannelse, og en godt betalt jobb. Men nei. I stedenfor søker de seg inn på ´betel´ og de som blir godtatt får både husly og mat; ja alle livets sider tas vare på - for en periode. Nemlig så lenge det er bruk for dem og de innordner seg under organisasjonens vilje. Noen - som feks  Raymond Franz - hadde jobbet i organisasjonen hele sitt liv. Han hadde ingen formell utdannelse, ingen trygderettigheter, ingen penger, og fordi han heller ikke hadde skaffet seg venner utenfor organisasjonen, stod han fullstendig på bar bakke i en alder av mer enn 70 år. Han og hans kone ble nemlig utstøtt fordi de ikke kunne være med på å bedra sine åndelige brødre - i forbindelse med utarbeidelsen av ´Insight´ (han skulle skaffe bevisførsel ang. Jerusalems påståtte ødeleggelse i år 607 f.kr, noe han ikke fant noen som helst beviser for.) etter at han hadde vært medlem i det styrende råd i ca 8 år. Rett ut på gaten. Husløs og pengelens, og uten venner. Organisasjonen fikk vist sin makt. 
Verden over finner vi avdelingskontorer fulle av livredde medarbeidere som ikke engang tør å studere Bibelen på rommene av frykt for å bli oppdaget av ledelsen; de må skjule sitt studie. Det eneste de har lov til å studere er litteratur som er ferdig godkjent av organisasjonen. 
12 Han vil sette dem til høvdinger over fylkinger på tusen og på femti, eller til å pløye åkrene og høste inn avlingen hans, til å lage krigsvåpen og utstyr til stridsvognene. 
Organisasjonen har valgt seg ut eldste i menighetene verden rundt; disse står under ledelse av kretstilsynsmenn - som igjen står under avdelingskontorene. Disse står under sonetilsynsmenn osv - ja, på toppen finner vi selvsagt det styrende råd. 
Hele denne ordningen er iverksatt for å pløye åkrene - gjøre dét arbeidet som ledelsen anser nødvendig; de høster inn avlingen slik at ´kongen´ kan notere seg hvor stor høsten er hvert år.. Årsrapporten - En skammens rapport - fordi den er det synlige bevis for slavedriften. Bak alle de millioner - ja, over én milliard - timer som er benyttet på ´åkrene´ - feltet - ligger det enorme oppofringer fra det enkelte vitne. Kanskje er de syke og svake, fattige eller rammet av andre problemer; men å levere rapport er man tvunget til; ellers blir man jo uvirksom!! Og uvirksomme kan jo ikke arve evig liv.. Man ofrer dermed både tid og helse til denne kongen.
(Så desperat er frykten for å bli uvirksom at man har begynt å ´låne´ timer av hverandre, eller fra neste mnd.. hvilket ondsinnet styre er det som finner på å legge et slikt press på sine medlemmer? Det heter ´det styrende råd´.)

13 Døtrene deres vil han sette til å lage salver og til å koke og bake. 14 De beste jordene, vingårdene og olivenhagene deres vil han ta og gi mennene sine. 15 Han vil ta tiende av åkrene og vingårdene deres og gi til hoffmennene og tjenerne sine. 16 Trellene og trellkvinnene, den beste ungdommen og eslene vil han ta og bruke i sin egen tjeneste. 17 Han vil ta tiende av småfeet deres, og selv må dere trelle for ham.
14 ¨De beste jordene, vingårdene og olivenhagene deres vil han ta og gi mennene sine¨. Hvor ofte har vi ikke sett oppfordringer om å testamentere eiendommer etc til organisasjonen - for liksom å støtte Guds sak.. Men har Jehova gavn av disse egentlig? Vet du hvem som har gavn av alt dette? Jeg kjenner ikke svaret. Men Watchtower er én av USA´s største på eiendommer.. Hva skal man med all denne rikdom - ofte bemektiget på fattige menneskers bekostning? Minner ikke dette om kongers iøynefallende fremvisning av sine midler? (Jeg husker med gru en spesiell utsending fra det Norske avdelingskontoret; Bror Marcussen. Han kom på besøk i menigheten jeg gikk i for å vise bilder fra en tur han hadde hatt til USA. Hele det times lange lysbildeprogrammet var utelukkende en fremvisning av de midler Selskapet råder over, med utilslørt stolthet. Hvor kvalmende det var! Syke tid! Finnes det ikke venner som ikke har råd til ei ny skjorte, eller mat til ungene?! Og her satt vi og applauderte over vakre lysekroner og dørhåndtak på et stevnebygg i USA.. Dette er ren skjær hykleri.)
16 Trellene og trellkvinnene, den beste ungdommen og eslene vil han ta og bruke i sin egen tjeneste. 17 Han vil ta tiende av småfeet deres, og selv må dere trelle for ham.
Tja, man tar riktignok ikke tiende innenfor organisasjonen; men man kaller det ´frivillig bidrag´ og man har regnet ut hvor mye hver enkelt bør delta med, noe man fra tid til annen kan høre opplyst på møtene. Det er et stadig mas om bidrag; hver mnd får man vite ´status´ for menigheten. Hvor de mange millioner blir av som sendes til organisasjonen vites ikke; står en rikets sal i fare for å bli konkurs, finnes det ingen redning fra organisasjoen. Og dersom man låner penger fra den til bygging av rikets sal, hvem eier da salen når de lokale vennene er ferdige med å betale ned lånet? Organisasjonen. Det hele er vanvittig. Der går fru Olsen på 75 år og betaler en del av sin trygd til ´fellesskapet´ og dersom menigheten blir tvunget til å gi opp salen - slik man har måttet en rekke steder - går alle midler til organisasjonen ved et salg. Ingen penger blir tilbakeført til de som virkelig har betalt for den. Dette er bedragersk forrettningsvirksomhet.
Så står de der da - Israels folk. Nå har de hørt hva det vil innebære å få en konge over seg. Hva sier de så?
19 Men folket ville ikke høre på Samuel. «Nei,» sa de, «vi vil ha en konge over oss. 20 Vi vil ha det som alle de andre folkene. Kongen vår skal styre oss; han skal gå foran oss og føre oss når vi er i krig.»
Merkelig nok sier også organisasjonen at de deltar i en krig - en åndelig krig... Og medlemmene holder steilt på at de må følge organisasjonen i ett og alt.. ¨Nei, vi vil ha en konge over oss´. 
Husker du hvordan Jehova så på dette valget? 
7...For det er ikke deg de har forkastet; det er meg de har forkastet og ikke vil ha til konge over seg.  8 Det har de alltid gjort fra den dagen jeg førte dem opp fra Egypt, og til denne dag. De har forlatt meg og dyrket andre guder. 
Ser du hvor alvorlig dette ér? 
Dét som til å begynne med kunne virke så uskyldig - har nå endret seg totalt, synes du ikke? 
La du merke til vers 18? ´ Da skal dere en dag rope til Herren på grunn av kongen som dere har valgt dere. Men Herren skal ikke svare dere den dagen.»
Hvorfor? Vel, for det første har Jehova jo overgitt enhver makt til sin Sønn Jesus. For det andre velger medlemmene organisasjonen fremfor Ham. Den éne som virkelig ér ennsatt av Jehova - Jesus Kristus - velger medlemmene bort til fordel for lydighet overfor organisasjonen.
Herren Jehova vil ikke svare dem den dagen de roper på Ham. Han har sagt det til dem; 
Johannes 6: 
40 For dette er min Fars vilje, at den som ser Sønnen og tror på ham, skal ha evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag.»
  
Jeg vil understreke dette; det står ikke: ¨den som ser på organisasjonen og tror på den, skal ha evig liv¨. 

Men:
Dette sier organisasjonen i den Norske utgaven av Vakttårnet fra 1 September 1989, side 19, avsnitt 7: 

¨Bare Jehovas vitner, som enten tilhører den salvede rest eller den ´store skare´, og som utgjør en forent organisasjon under den høyeste Organisators beskyttelse, har ifølge Bibelen håp om å få overleve den forestående enden på den nåværende, dødsdømte ordning, som Satan hersker over.¨
Den engelske utgaven av Watchtower for 15 Februar 1983 sier på side 12, at : (fritt oversatt av meg) ¨Jehova bruker kun én organisasjon i vår tid for å oppnå sin vilje. For å oppnå evig liv i et jordisk paradis må vi identifisere denne organisasjonen og tjene Gud som en del av den.¨  
Hva sa Johannes?
Israels folk fikk bare negative resultater av å velge en synlig konge. Det forholder seg ikke noe anderledes i vår tid når organisasjonens medlemmer holder fast ved dens betydning. 
De har forlatt den ordning Gud selv har iverksatt for deres frelse. 

Derfor kan Han ikke lytte når de roper til Ham.
Hva med deg? Hvem er du trofast mot?
Lær av Samuels bok. Ta lærdom av historien. Gud lar seg ikke spotte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar