søndag 30. oktober 2011

Mentalt syke..Hvem?

Jeg ser at selskapet Vakttårnet igjen har begynt å rasle med sine maktbegreper overfor dem som forlater deres organisasjon. Denne gang i form av noen svært klossete uttalelser i deres hoved-magasin, Vakttårnet. Siden jeg ikke leser dette lenger og derfor ikke har noe jeg kan kopiere å legge ut fra noe Norskt Vakttårn, så legger jeg inn et utklipp fra det Engelske Watchtower for Juli 2011.
"Suppose that a doctor told you to avoid contact with someone who is infected with a contagious, deadly disease. You would know what the doctor means, and you would strictly heed his warning. Well, apostates are 'mentally diseased', and they seek to infect others with their disloyal teachings."
Ja, sånn kan de få seg til å si. 
Egentlig blir jeg ikke sint lenger; de har drevet på slik lenge. 
Men det er noe de - Det styrende råd, som godkjenner slike uttalelser før de kommer på trykk - tydeligvis overser:
Det er ikke synd på dem som allerede har trukket seg fra denne bedragerske og villedende organisasjonen; vi har funnet fred - ja, jeg burde kanskje heller si jeg har funnet fred, for det er jo slett ikke alle som finner denne freden etter å ha forlatt organisasjonen.
Det er mye mer synd på medlemmene som fortsatt er overbevist om at denne organisasjonen representerer Jehovas vilje og Hans navn.. dem er det virkelig synd på!
Det ovenfornevnte sitat viser bare at det styrende råd fullstendig har forlatt vanlige regler for folkeskikk og også at de har vendt Jesu offer fullstendig ryggen. - Men - deri ligger det jo intet nytt; slik har de drevet på i snart 100 år. Det begynte med J.F. Rutherford, da han egenrådig kastet de fire direktørene - som var innsatt i sine stillinger som en følge av respekt for Russels testamente - på dør, og bemektiget seg selv stillingen som President av Watchtower, i 1916. Siden den dagen har edder og galle rent ut fra denne kilde og Matt 24:48 har fått sin - foreløbig - siste oppfyllelse: 
¨Men dårlig er denne tjeneren om han sier til seg selv: «Det varer lenge før min herre kommer», 49 og så gir seg til å slå de andre tjenerne og ete og drikke sammen med drukkenbolter.
Nå kan man riktignok ikke si om det styrende råd at de mener at det kan ta lang tid før Herren Jesus kommer; tvert imot - de er voldsomt opptatte av dette, og har benyttet dette for å skremme sine medlemmer til økt innsats, helt siden de først leste om dette i Vakttårnet. Men Jesus er da veldig klar i sin tale, er han ikke?
Lukas 21: 8 Han svarte: Pass på at dere ikke blir ført vill! For mange skal komme i mitt navn og si: «Det er meg», og: «Tiden er nær». Men følg dem ikke!  
Så denne over-fokuseringen på ´tider´ er også galt. Like galt som fullstendig å overse tegnene. Her er det likevekt som gjelder.
Så her har vi to ytterligheter; på den ene siden ville én eller annen tjener begynne å slå sine medtjenere - noe man virkelig kan si at Jehovas Vitner har gjort fra første dag (Dvs fra 1931 da Rutherford fikk gjennomført navne-endringen og innførte navnet Jehovas Vitner over sine medlemmer.), ja allerede lenge før hadde Watchtower - under hans ledelse - begynt å markere sin aversjon mot ´de andre´. Som før vist fra 1 Kor 3 finnes det mange tjenere; når noen begynner å tale nedsettende om andre tjenere viser de jo egentlig bare at de ikke er Herrens tjenere.. Men - dette ser JV ikke, fordi de som regel ikke leser lenger enn til vers 45 i Matt 24, der den tro og kloke tjener omtales..(om deres syn på hvem dette ér kan det skrives mye..)
På den andre siden har vi så dét faktum at  noen ville komme til å si at ´tiden er nær´, er det ikke slik JV fremstiller saken? Iflg dem har denne tiden vært nær i over 100 år. 
Nå må vi i ærlighetens tegn også si at dette ikke er en idé de er alene om.. det er stor enighet blant de aller fleste Kristne grupperinger om at vi befinner oss i endetiden. Dette er også et syn jeg personlig deler med dem; men under ingen omstendighet skal dette faktum benyttes i den sammenheng Jesus kobler dette inn i: de ville benytte seg av dette for å få medlemmer. `følg meg`, ´vær lydig mot organisasjonen, den er Guds eneste kanal´, osv.. Er det ikke da merkelig at også andre faktisk har kommet frem til samme konklusjon som dem? Dét burde da bare være de som hadde Guds velsignelse som kunne ´se´ hvilken tid vi lever i? 
Kanskje det er dét.. Kanskje de har Guds velsignelse - dé også? 1 Kor 12: 3 synes jo å vise dét, ikke sant?
3 Men jeg sier dere at ingen som taler i Guds Ånd, kan si: «Forbannet er Jesus.» Og ingen kan si: «Jesus er Herre» uten i Den Hellige Ånd.
Jeg kan vanskelig forestille meg at Jehova lar Jesus delegere ut den hellige ånd til noen Han ikke liker.. Ville du ha gitt dine penger til noen du ikke likte? Hvorfor skulle Jehova da utgyte sin ånd over dem Han ikke godkjenner? 
Men Han deler ut sin ånd - til enhver som ber om den. (Resten av kap.12 i 1 Kor viser klart hvordan den hellige ånd fungerer; JV har selvsagt sin mening om dette idét de forklarer nådegavene som et utslag av Satans makt - og ikke den hellige ånds..ja, jeg kan ikke annet enn å riste oppgitt på hodet! Hvor blinde går det egentlig an å bli..)
Dét som imidlertid ér interessant å merke seg er denne felles oppfatning som de aller fleste Kristne altså deler; at vi befinner oss i endetiden. Så kan de forøvrig sprike tildels mye i andre saker; men i dette spørsmålet er det stor enighet. Og i spørsmålet om hvem som er frelseren. Også i dette markerer Jehovas vitner seg i feil retning; de hevder at man er nødt til å holde seg nær til organisasjjonen for å oppnå frelsen, og at det bare er de som gjør det som vil komme inn på en ny og renset jord.. Bibelen sier noe ganske annet.
Apgj 4: 12 Det er ikke frelse i noen annen, for i hele verden er det blant mennesker ikke gitt noe annet navn (sammenhengen viser klart at det er Jesus Peter taler om. Se vers 10) som vi kan bli frelst ved.»
Når det så gjelder den siste uttalelsen fra denne ´kilde´ så kan man tenke over dette:
Når man går tom for saklige argumenter i en diskussjon, begynner man å angripe personen man argumenterer med. Man begynner å kalle den andre for ídiot´, ´tulling´, ´gal´, eller annet som støter. Noen benytter seg av den andres fysiske skavanker, andre av vedkommendes manglende forståelse for ens syn; vedkommende må følgelig være psykisk syk - ja, eller mentalt syk, som JV nå valgte å benytte seg av..
Det er en helt vanlig form for argumentasjon blant mindre intelligente. 
Men hvem er det de skaper problemer for da? 
Medlemmene.
Vi som har trukket oss lider da ikke noe på grunn av at de vi har forkastet kaller oss med stygge navn? Er det ikke nettopp fordi vi har forstått at de ikke representerer Jesus og Jehova at vi trakk oss? 
Er det ikke nettopp fordi organisasjonen forstår at de har ´driti på eget drag´ så mye nå at medlemmene virkelig begynner å få øynene opp for deres bedrag, at de benytter slike betegnelser på medlemmenes familiemedlemmer, kjærester etc.?  Hvem er det mest synd på? Tenk på de medlemmene som har en eller flere utstøtte i sin familie, eller som nære venner, og som faktisk kjenner dem som noe helt annet enn mentalt forstyrrede mennesker.. Pga en slik kategorisering fra organisasjonen er dé nå tvunget til å anta samme syn på sine familiemedlemmer - eller venner - som den. Tror du dét er lett? 
Men, igjen - dette er ikke noe nytt. Å være medlem av Jehovas Vitners organisasjon innebærer at man må underlegge seg dens totalitære styre. 
Det er symptomatisk og svært illustrerende for hvordan organisasjonen betrakter sine medlemmer - den måten deres representanter står frem og uttaler seg på:
Rick Fenton, a spokesperson for the Watchtower Society, insisted last night that ostracisation was "a personal matter for each individual to decide for himself". "Any one of Jehovah's Witnesses is free to express their feelings and to ask questions," he said. "If a person changes their mind about Bible-based teachings they once held dear, we recognise their right to leave." www.independent.co.uk/news/uk/home-news/war-of-words-breaks-out-among-jehovahs-witnesses-2361448.html 
- som om dét å stille spørsmål ved dens lære og å forlate organisasjonen var et enkelt valg og ikke hadde noen skjebnesvangre konsekvenser for såvel den utstøtte som for de gjenværende.. 
Jeg kjenner ikke til noe annet tilfelle av lignende bedrag. (Men har sett det mange ganger fra JV´s side.)
Man tegner et bilde av at medlemmene har full frihet til å forlate organisasjonen - noe de har - uten å nevne noe som helst om konsekvensene for de berørte parter. For en som ikke kjenner til hvordan dette praktiseres vil organisasjonen fremstå som fin og fri.. Jesus hadde en sammenligning å komme med i denne forbindelse:
Matt 23:
27 Ve dere, skriftlærde og fariseere! Dere hyklere! Dere ligner hvitkalkede graver, de som utvendig er vakre å se til, men innvendig er fulle av dødningeben og all slags urenhet. 28 Slik er det også med dere: I det ytre, det som folk ser, er dere rettskafne, men i det indre er dere fulle av hykleri og urett.
De er en skam for Jesu navn. Når man tyr til ukvemsord og personangrep i sin retorikk, har man virkelig tatt i bruk de siste forsvarsvåpen man har. Man har innsett at man har tapt, men vil ikke tape ansikt. 
Minner dette deg om en annen? Satan? Hvordan handlet han da han ble avslørt? Med angrep. 
Jehovas Vitner forsøker selvfølgelig å merke slike innlegg som dette som fiendtlige, negative, og forræderske, ødeleggende og villedende. Tja, dét har de jo rett i - hva angår deres doktriner og regler. Men hva dé mener er fullstendig revende likegyldig for meg; dét som betyr noe er hva Jesus selv sier og hva den hellige ånd har latt nedskrive i det nye testamentet. 
Hva en gruppe selvutnevnte menn finner for godt å mene fra sine sikre seter i et kontor i en byggning i Brooklyn, USA - uangripelige og beskyttet av vakter i lobbyen slik at ingen får komme i kontakt med dem og stille dem til rette for deres avgjørelser - berører meg ikke lenger. 
Jo, det kunne irritere. Det kunne frustrere, det ér sørgelig, det ér fryktelig, det kunne være utmattende. Men bare dersom deres ord hadde noen betydning. Og dét har de ikke.
For dé har vendt ryggen til Jesus og innført seg selv i Hans stilling - tenk deg; å sette Hans offer til side og sette en menneskelaget organisasjon inn på Hans plass! For en helligbrøde!
La meg illustrer mitt syn på hva som er i ferd med å skje:
Tenk deg at du befinner deg på et stort skip (organisasjonen). På ´broen´ står kapteinen - det styrende råd - med sin besetning (de forskjellige avdelingenes ledere i organisasjonen; trykkeri, oversetting etc). De står der å overvåker mye passasjerer (dåpskandidatene) gå ombord. Samtidig har de fått inn meldinger fra enkelte av skipets besetninger om at det er en stor lekkasje under vannlinjen. Noen av de ´gamle´ passasjerene, som har vært med i lang tid, har også begynt å fortelle om at det kommer vann inn i lugarene deres. Både disse og de av besetningen som hadde meldt fra om lekkasjen, ble kastet av før de la til i den nye havnen, for å hente nye passasjerer. De gamle passasjerene var jo mentalt syke som kunne komme å påstå at båten var lekk - ja, besetningsmedlemmene likeså! ´Vi flyter i beste velgående´ sier kapteinen til sin nestkommanderende. Han gidder ikke engang å sende noen ned for å se om det er noe i dette med en lekkasje. 
Først lenge etter at de har forlatt havnen og befinner seg langt ute på havet, begynner skipet å synke for alvor. Men kapteinen fortsetter å stå på sin post. Han lukker til og med passasjerlugarene med låser; passasjerene må holde seg der de er, ellers blir det jo panikk ombord! Man kan jo ikke opprettholde enhet og orden uten at de gjør som de får beskjed om!
Noen passasjerer har imidlertid sett vannet strømme inn og har brutt seg ut av lugarene; de har forsøkt å få andre til å se faren, men de aller fleste lytter ikke til dem - de har da en kaptein som sikkert har deres beste i tankene! Noen få kaster et blikk på vannet som kommer flytende, og de får panikk! De stormer opp til ´rekka´ og kaster seg ut i vannet. Men vannet er iskaldt! De får straks krampe og synker..(dette er mennesker som forlater Jehovas Vitners organisasjon uten å ha noe annet å gå til, og uten tro på at det finnes noe annet; de har mistet sin tro på Gud.) 
Nå finnes det heldigvis en annen gruppe av passasjerer som har beholdt sin tro på en redning; de kaprer en rekke livbåter og firer dem ned på vannet, kommer seg opp i dem, og forsøker å finne så mange som mulig av de som ligger i vannet og kjemper. (Dette er de som forlater organisasjonen fordi de har sett hvordan den bedrar medlemmene, men som likevel har beholdt sin tro på både Jehova og Jesus. De vet at kapteinen og besetningen tar feil, og selv om de måtte forlate familien som ikke ville være med, så er de nå i sikkerhet utenfor det synkende skipet. Endel av dem valgte dog å bli inne i skipet av hensyn til sin familie.. Når skipet sank - fulgte de med. 
Bare de som så tegnene - vannet som flommet inn - og trosset kapteinen og hans besetning, brøt seg ut og satte livbåtene på vannet, ble reddet. Det kom et hellikopter og ´hentet dem opp´. 
Hvem er du?
Ser du at organisasjonen er i ferd med å synke? Eller velger du å stole på kapteinen - til du ligger i vannet og kjemper for livet?
Ta ikke feil; Jesu offer dekker det aller meste - men ikke feighet.
Enten tjener man Ham, eller mennesker.
Valget er ditt.
Jesus sier dette om datidens åndelige ledere: 
Matt 23:
33 Slanger og ormeyngel! Hvordan kan dere unngå å bli dømt til helvete? 34 Derfor sender jeg til dere profeter og vismenn og skriftlærde. Noen av dem skal dere drepe og korsfeste, andre skal dere piske i synagogene og forfølge fra by til by.
Hvem er det som forfølger hvem? Er det de utstøtte som forfølger de skriftlærde og fariseerne? Eller er det de skriftlærde og fraiseerne som forfølger de Kristne?  Vel, du er voksen nok til å kunne se hvem som har forfulgt hvem siden 1931.

(Og jeg snakker ikke om slike hendelser som forfølgelsen av Jehovas Vitner under andre verdenskrig - en forfølgelse som ikke hadde funnet sted hvis ikke Rutherford hadde blandet seg inn i verdens-politiske anliggender. Han skrev brev til Hitler der han fordømte den katolske kirke men samtidig gav uttrykk for støtte til jødeforfølgelsen.. Dette irriterte Hitler voldsomt ettersom han selv var katolikk. Derfor lot han Jehovas Vitner fengsles. Man kan mao si at det indirekte var Rutherfords skyld at tusenvis av vitner ble satt i konsentrasjonsleirer. Det kom da også bare 4 i hans begravelse, som heller ikke fant sted på selskapets egen gravplass. Han er den eneste av selskapets presidenter som ikke er blitt gravlagt det. Han var ikke godt likt av noen, denne presidenten. Skadene han påførte tusenvis av vitner i såvel tros-spørsmål som i deres daglige liv som kristne, er ufattelige.)
Nei, jeg snakker om en forfølgelse som oppstår fordi organisasjonens dokrtiner blir alslørt som falske og de reaksjoner organisasjonen har overfor dem som avslører dem. Hvis den var drevet av ærlige hensikter burde den være glad for alle opplysninger som kunne hjele den fremover mot et godt forhold til sin skaper, ikke sant? Men, neida.
I stedet for å imøtese evnt. opplysninger og behandle dem saklig og med respekt, avfeies enhver innsigelse som frafall og negativisme, ja, nå altså også som en mental sykdom. 
Jaha.
Hvordan kan man egentlig unngå å bli mentalt syk hvis man tilbringer lang tid i slikt selskap...Det er virkelig å utsette seg selv for stor fare.
Men - det er ditt valg.
Jeg og mitt hus har i allefall valgt å tjene Jesus - og dermed Jehova. Direkte, uten noen mellom-organisasjon(mann). 
For som Paulus sier det i 
1 Tim 2: 
5 For det er én Gud og én mellommann mellom Gud og mennesker: mennesket Kristus Jesus,  6 som gav seg selv som løsepenge for alle. 
Hvor organisasjonen passer inn i dette bildet forstår ikke jeg. Men jeg forstår veldig godt dét Paulus sier. Dét reflekterer jo Guds ord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar