søndag 9. desember 2012

Kommentar ang: artikkel i VT. 15/1 2013: La ikke noe skape avstand mellom deg og Jehova.




1 ok
2. 

1 MB 4: 6 Herren sa til Kain: «Hvorfor er du harm, og hvorfor ser du ned?  7 Hvis du vil gjøre det gode, kan du se opp, men hvis du ikke vil gjøre det gode, ligger synden klar ved døren. Den ønsker makt over deg, men du skal herske over den.»

Kain valgte ikke å gjøre opprør mot Jehova, men han valgte å gjøre en ond handling; dette var naturligvis imot Jehovas ønske, men til tross for valget fikk Kain beskyttelse av Jehova når han forlot sin nærmeste familie.

Josva 24:15 Men hvis det byr dere imot å tjene Herren, så velg i dag hvem dere vil tjene, enten de gudene som fedrene deres dyrket bortenfor elven, eller gudene til amorittene, i det landet der dere nå bor. Men jeg og mitt hus, vi vil tjene Herren.

Valget av skriftsteder er bygget på den forståelse at Jehovas Vitners organisasjon er utvalgt av Jehova selv, slik Israels folk ble i sin tid. Dette finnes det ingen bevis for at organisasjonen noensinne ble; valget av skriftsteder blir dermed relativt verdiløst, ettersom de ikke kan anvendes på en organisasjon som selv har utvalgt seg i Jehovas navn. Skriftstedene kan i virkeligheten bare vise til Israels posisjon overfor Jehova; ikke til noe annet folk.
Josva hadde ett valg: å tjene Jehova eller andre Guder. Jehovas Vitners org. har altså tatt patent på Jehova og mener at alle som forlater deres org. forlater troen på Jehova; dette er feil. De forlater den organisasjon som urettmessig har lagt beslag på Jehovas navn. Dette innebærer ikke at de slutter å tro på Jehova.

3: Man forutsetter også her at dét som sies i Heb 3: 12 Se til, søsken, at ingen av dere blir onde og vantro i hjertet og faller fra den levende Gud. - gjelder for organisasjonen.

Man unnlater med vilje å vise til vers 14 Vi har jo del i Kristus, så sant vi helt til det siste holder fast på det grunnlaget vi hadde i begynnelsen. 
Den tro og de oppfatninger de første Kristne hadde var ganske så anderledes enn dét Organisasjonen lærer. Det er dette vi skal holde fast ved; evangeliet om Jesus som Guds utsendte frelser - ikke ved en menneskelaget organisasjon. 

4: 
2 Tess 3:10 For da vi var hos dere, ga vi dere dette påbudet: Den som ikke vil arbeide, skal heller ikke spise. 
1 Tim 5:  8 En som ikke har omsorg for sine nærmeste, og særlig for sin egen familie, har fornektet troen og er verre enn en vantro.

Selskapet anvender disse versene som om at de på noen som helst måte har rett til å blande seg inn i medlemmenes liv; dette er en generell veiledning gitt av apostlen Paulus for å vise at de ikke hadde lagt beslag på menighetenes velvilje og at det ville være naturlig for en Kristen å følge deres eksempel. Men det er ikke en fullmakt til å gripe inn å bestemme over den enkeltes veivalg og hvor mye vedkommende skal ivareta sine og sin families interesser. Org. gjør imidlertid disse versene til noe som virker belastende for medlemmets samvittighet og bevirker at medlemmene begynner å vurdere hverandres innsats i org.arbeide. Dette er helt galt. 


5: Hvilke bibelske prinsipper snakker de om? Dé de selv har laget? Om feks. vaskejobber i eller utenfor en militærleir? HVis du feks. får et vaskeoppdrag hos en offiser, men huset hans ligger utenfor millitærleiren, vil du da kunne ta jobben? Slike situasjoner har selvskapet laget regler om, og dette legger beslag på en rettighet hvert eneste menneske har iflg. nemlig å velge selv basert på sitt eget kunnskapsnivå.
Rom 14: 4 Hvem er du som dømmer en annens tjener? Om han står eller faller, er hans herres sak. Og han skal bli stående, for Herren har makt til å holde ham oppe.
     5 Én gjør forskjell på dager, en annen holder alle dager for like. La enhver være fullt overbevist om sitt syn... 10 Men du, hvorfor dømmer du din bror, eller hvorfor ser du ned på din bror?..22 Den tro du har, skal du ha for deg selv, for Guds ansikt. Salig er den som ikke dømmer seg selv på grunn av det han velger.

Vi ser enda et avsnitt der medlemmene blir gitt ´tankevekkende´ argumenter for å få dårlig samvittighet og der org. blander seg inn i medlemmenes liv på en autoritær men fordekt måte.

Hebr 2: Derfor må vi desto mer gi akt på det vi har hørt, så vi ikke driver bort fra det.
Atter bruker de ordene som gjelder for de første Kristnes tilhørlighet til dét de hadde lært fra Jesus selv, og fra apostlene, som om de gjaldt organisasjonens ord. DETTE er å ´drive bort fra´ det! Ved sitt syn har organisasjonen selv drevet bort fra det Kristne budskap - for lenge siden!

6:
Matt 6: 33 Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. 
Jesus snakker om at vi ikke trenger å bekymre oss fordi Far vil sørge for at vi får dét vi trenger. Èn måte er å sørge for dette er at vi får en jobb, ikke sant? Men med slike artikler som dette vil et vitne føle dårlig samvittighet hvis ikke jobben er helt i samsvar med dét han oppfatter. Skulle et vitne følge dette til punkt og prikke må de alle sammen ta seg jobb på betel. Hvem skal da betale frivillig bidrag slik at de kan fortsette å leve på nask fra andre der? 
Jes 59:
Se, Herrens hånd er ikke for kort til å frelse,
          og hans øre er ikke for tungt til å høre.
          
     2 Nei, det er skylden
          som skiller dere fra deres Gud.
          Syndene deres skjuler ansiktet hans
          så han ikke hører dere.
          
Enda et skriftsted hentet ut fra sin sammenheng: mens Israels folk var Jehovas utvalgte folk begikk de en rekke urette handlinger; men Jehovas hånd har aldri vært for kort til å frelse. Selv om de var Hans folk var de underlagt Moseloven, de var underlagt synden. Da Israels folk tok livet av den Jehova sendte - Jesus fra Nasaret - mistet de sitt forhold til Ham, men som enkeltpersoner kom de inn i et annet forhold, et forhold som alle mennesker fikk; de kom under Jesu offers verdi. Dette innebærer at alt som er skrevet til Israel ikke kan anvendes på de Kristne, for Jehova kan ikke se de Kristnes synder pga Jesu offer. Å vise til DGT for å underbygge sine argumenter er fullstendig i strid med den Kristne grunntanke om at Moseloven ble oppfylt ved Jesu død. 
Jehova ivaretar alle som søker Ham - men de må søke Ham gjennom Jesus; ikke gjennom en jordisk organisasjon.

2Pet 2:
 7 Men han reddet den rettferdige Lot, som led under de holdningsløse menneskenes utsvevende liv.  8 Ja, denne rettferdige mannen som bodde midt iblant dem, ble dag etter dag pint langt inn i sin rettferdige sjel når han så og hørte alt det onde de gjorde.
     9 Herren vet altså å fri de gudfryktige ut av prøvelser, men holder de urettferdige i forvaring til straffen på dommens dag,

Lot valgte med viten og vilje å bosette seg i et område der den ene forferdelige hendelsen ble avløst av den neste. Likevel hadde han Guds velvilje?! Dette skulle han vel ikke kunnet ha hvis vi skal ta org. alvorlig? Det var virkelig skadelig omgang Lot hadde ført sin familie til - men Jehova kunne uansett se på ham som en rettferdig. 
Konklusjon: ditt valg av arbeide og øvrig liv skader ikke ditt forhold til Jehova - særlig ikke nå, etter at Jesus har renvasket deg fra dine synder! At du selv kan ta fysisk/åndelig skade av å jobbe på enkelte steder er en helt annen sak. Du skal i allefall ikke tro at Jehova lar seg lure til å forlate en rettferdig sjel - uansett hvor vedkommende befinner seg. 

En helt annen ting man imidlertid bør ha i tankene er sin egen samvittighet. Hva andre måtte mene har ingen betydning iflg Rom 14; men hva du gjør i forhold til din samvittighet har direkte med ditt forhold til Gud å gjøre. Sørg derfor for at du bygger opp din samvittighet på basis av Hans tanker, og ikke ved å følge en organisasjon som har sine egne interesser i tankene, og som forøvrig ikke nøler med å påføre deg sine meninger - noe som altså strider mot Rom 14.

7:
1 Tim 6: 9 Men de som vil bli rike, faller i fristelser og snarer og gripes av mange slags tåpelige og skadelige begjær som styrter mennesker ned i undergang og fortapelse. 10 For kjærligheten til penger er roten til alt ondt. Drevet av den er mange ført vill, bort fra troen, og har påført seg selv mange lidelser. 
Med ordene ¨bort fra troen,¨ sikter VT naturligvis til sin lære; Paulus snakker ikke om dem i det hele tatt. Hvis noe som helst leder deg bort fra troen på Jesus som frelseren, eller setter seg selv opp som et middel for frelse, så er det disse du skal merke deg, for det er dem som har drevet ¨bort fra troen¨. 
Rom 8:
38 For jeg er viss på at verken død eller liv, verken engler eller krefter, verken det som nå er eller det som kommer, eller noen makt, 39 verken det som er i det høye eller i det dype, eller noen annen skapning, skal kunne skille oss fra Guds kjærlighet i Kristus Jesus, vår Herre.
Hvordan stemmer dette med org. syn? 

8:
I hvor stor grad har denne unge damens syn på sin fars anstrengelser blitt farget av organisasjonens syn? Hun anklager sin egen far fordi hun synes organisasjonens syn er mer riktig og overser at faren har fullstendig rett til å vurdere hvor mye han ønsker å vie forskjellige ting her i livet oppmerksomhet. - Hva med andre eksempler fra Bibelen? Hadde ikke alle Jehovas tjenere stor rikdom? Hvor fikk de dét fra, ved å delta på møter eller i felttjenesten? Hadde dé dårlig samvittighet for dét de eide? Burde de hatt dét? 

9:
Matt 5:
 3 «Salige er de som er fattige i ånden,
          for himmelriket er deres.
Huffda, for en brøler! Ser du det ikke? Her baserer man seg igjen på egen oversettelse av bibelen.. Den sier jo at ´lykkelige er de som er klar over sitt åndelige behov..¨mens orginaltekstene stemmer med 2011 utgaven sitert ovenfor. Sjekk det gjerne med org. egen interlinjære, grunnlaget for deres NW oversettelse.

Ser du det andre poenget? At Himlenes rike er deres? Ikke et jordisk liv - dét nevnes i vers 5 som en kontrast til det himmelske rike. Jesus omtaler to grupper her. Men JV ser ikke dette..

10:
Man kan virkelig forundre seg over org. valg av skriftsteder og ord.. 
2 Tim 4:10 For Demas forlot meg fordi han fikk den nåværende verden kjær. Han har dratt til Tessalonika, Kreskens til Galatia og Titus til Dalmatia.

Ditt valg av utdannelse og yrke har intet med dét å få den nåverende verden kjær å gjøre. Dersom du er fornuftig velger du en utdannelse som vil medføre at du kan leve i den verden du befinner deg i, basert på dine evner og interesser. Hele avsnittet bærer preg at ytterligående eksempler; de aller fleste har ikke slike ting i tankene når de velger en utdannelse! Man skal tydeligvis ha dårlig samvittighet også for dette..
David var avgjort ikke en særlig beskjeden stilt mann, var han? Kong David.. tror du viekelig han mente at utdannelse og penger ikke var av betydning? Men samtidig kunne han slå fast at Jehova alltid støtter og hjelper en rettferdig mann. Du blir ikke mindre rettferdig fordi du velger en god utdannelse som gir deg en god inntekt - som du så kan dele med noen som trenger det. 
Slik de anvender Ord. 10 gjør at man kan bli regelrett skremt!
22 Det er Herrens velsignelse som gjør rik,
          eget strev legger ingenting til.
          
Et samvittighetsfylt vitne - opplært av org. - må jo trekke den sluttningen at det ikke er et tegn på at man stoler på Jehova dersom man tar seg en god utdannelse.. Det er derfor så mange vitner driver med renhold.. De fikkikke noen utdannelse som en følge av slike urimelige uttalelser fra org. Dette har mange angret bittert.
Og så slår org. beina vekk under sine egne argumenter ved å vise til Malaki 3:
10 Kom med hele tienden til forrådskammeret
          så det finnes mat i mitt hus.
          Prøv meg på denne måten,
          sier Herren over hærskarene.
          Jeg skal sannelig åpne himmelens sluser
          og øse ut over dere
          velsignelse uten mål. 
          
Ser du det? Jehova sier: ¨Kom med hele tienden til forrådskammeret¨; hvor kommer dette bidraget fra? Folk som har en jobb som de tjener penger på. Dess bedre fortjeneste dess mer bidrag, ikke sant? Argumentene til org. er utelukende basert på å oppnå din underdannighet og sin arbeidsinsats i tjenesten; det er den måten org. måler sin suksess på. Om du må slite deg gjennom livet med dårlig jobb og derav også dårligere helse - dette henger ofte sammen - så bryr det ikke org. det aller minste. Så lenge de er med å oppfyller statestikken deres er de fornøyde. 
Dette dreier seg ikke om ditt forhold til Jehova, men til organisasjonen.

11, 12:
Det er sant at det finnes en rekke typer underholdning som helt klart er skadelig for ditt menneskesy, og virkelighetsoppfattelse i vår tid. Det er helt på sin plass å advare mot dette. Økonomien kan også ta skade fordi man ofte fanges av spillelyst, og dette koster; enten i form av nye spill, eller i form av spillegjeld. 
Man bør virkelig også vurdere spillene som er så populære i vår tid; er de virkelig god omgang for en som sier at han elsker sannhet og rett? Hvordan kan man sitte å spille et rått spill hvor det drepes for fote, og så i neste omgang stå på talerstolen og holde innlegg som viser den kjærligheten Jesus viste ved sitt offer? 

13:
Her sporer VT av igjen; alt dreier seg om åndelige gjøremål. Nå; la oss nå se på dét da. Hvilke åndelige gjøremål har du ifg bibelen? 
Jak 1:27 En gudsdyrkelse som er ren og feilfri for Gud, vår Far, er å hjelpe enker og foreldreløse barn i deres nød, og ikke la seg flekke til av verden.
Matt 25:35 For jeg var sulten, og dere ga meg mat; jeg var tørst, og dere ga meg drikke; jeg var fremmed, og dere tok imot meg; 36 jeg var naken, og dere kledde meg; jeg var syk, og dere så til meg; jeg var i fengsel, og dere besøkte meg.’ 

Det er interessant at forkynnelse ikke nevnes i noe av brevene til menighetene i det første århundre; dette til tross for at de med sikkerhet fortalte til alle og enhver om sin tro. Dét so i første rekke vakte andre folks interesse var de Kristnes samhold og forhold; det var så anderledes og så mye bedre enn dét de selv hadde. Kan man si dette om Jehovas Vitners  forhold til andre Kristne? 
JV bruker i særlig grad ordene i Matt 24: 14 for å vise at man skal forkynne; og dét er vel naturlig at man forteller andre om noe godt?! Hvor aktivt dette skal foregå er det imidlertid ikke dratt opp noen retningslinjer om i skriften. Ja, noe få va misjonærer, andre omreisende apostler; men du finner ikke noe om at den vanlige Kristne mann og kvinne stod på torgene eller gikk i hjemmene for å forkynne sin tro i DNTs brever. 

Selve uttrykket ´fra dør til dør´ stammer ikke fra Bibelen men fra Fred Franz (en av selskapets presidenter) og kan ikke dokumenteres fra grunnteksten. 
Fil 1:
 9 Og dette ber jeg om, at deres kjærlighet må bli mer og mer rik på innsikt og dømmekraft, 10 slik at dere kan forstå og avgjøre hva som er viktig, og stå rene og uten feil på Kristi dag, 11 fylt av rettferds frukt som vokser fram ved Jesus Kristus, til lov og ære for Gud. 
Å forstå hva som er viktig i livet for en Kristen, er essensielt. Dette er umulig å forstå dersom man ikke studerer Guds ord. Å forstå noe er heller ikke nok; det hjelper ikke å forstå at du holder på å brenne hånden du har inne i bålet; du må dra den ut! Kunnskap medfører én eller annen form for handling. Tar du til deg kunnskap om vold, vil du avspeilie denne kunnskap. Før eller siden. 
Derfor er det et godt råd Paulus kommer med til Filipperne; de bør sørge for at kjærligheten blir mer full av innsikt og dømmekraft. Altså det motsatte av hva du vanligvis ser i dagens spill.

14:
Først var hun slave av festing; så ble hun slave av organisasjonen. Tror hun Jehova har behag i dette? Så lenge det er organisasjonen som stiller kravene til hvor mange timer hun skal anvende i ´tjenesten´- noe Jehova slett ikke står bak - så er det organisasjonen hun er slave av. Jehova ønsker ikke slaver; Han ønsker en glad giver. All tjeneste som ikke kommer fra hjertet er forgjeves. Viser man i tillegg til en jordisk organisasjone for sin frelse, så er det hele fullstendig forgjeves. 
15:
Jeg har den største medynk med vitnene som skal forsøke å finne ut av en slik artikkel som dette, og som må forsøke å forholde seg deretter.. For sandelig gir selskapet grunnlag for dårlig samvittighet på alle felter! Det de oppfatter som ´god veiledning´ er ikke med på annet enn å ta livsgnisten og livslysten fra enhver impulsiv opplevelse; alt må vurderes i henhold til denne veiledningen. Et vitne som tar dette alvorlig må føle seg bundet på hender og føtter.. 
Men det aller største problemet er at org. skylder på Jehova. Hvis man gjør dette eller dette kan forholdet til Jehova bli ødelagt.. ta av dere sløret! Dere lever ikke under moseloven lenger! Dere er ikke jøder. Dere lever i en god samvittighetspakt med Jehova via Hans Sønn Jesus. Dess før dette går opp for JV dess før har de fred i sinnet! Jvnf 
Rom 5:1Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus. 


16,17:
Her benytter org. seg av samme argument; at det å forlate deres org. er det samme som å forlate Jehova.. 
Det er et sørgelig faktum at mange som forlater org. gjør dét som en følge av at det de har opplevd innenfor har fratatt dem troen på Jehova. Så med meg. Nesten. I de neste avsnittene vil selskapet forsøke å bygge videre på tanken. Man må nå huske at denne tanken på ingen måte stemmer med fakta. Det er fullt mulig ikke bare å bevare, men å vokse veldig i sin tro på Jehova etter at man har forlatt organisasjonen. 

Poenget er at dette argumentet er helt nødvendig for organisasjonen, fordi det ikke finnes noen annen vektig grunn for å tilhøre organisasjonen hvis den ikke har Jehovas velsignelse..

Disse to avsnittene er til å blli kvalm av; de forsøker å vise medfølelse; men den som kjenner deres infame retningslinjer vedrørende utstøtelse eller slike som trekker seg selv, vet at denne medfølelse ikke er reell. Her er det snakk om organisasjonelle regler og dersom man ikke følger dem risikerer også familien til en utstøtt selv å bli utstøtt. Dette dreier seg ikke om Bibelens ord, men om organisasjonens regler. 

18:
Gal 6:
5 For enhver skal bære sin egen bør. 

Det er klart, det er den (sjel) som synder som skal dø, ikke noen andre i hans sted. (Esekile 18:20) Men spørsmålet er altså om det dreier seg om en synd mot DNT eller mot org. regelverk..
Dette regelverk er meget omfattende, det dreier seg om over 1000 ´synder´. Er du i tvil kan du bare begynne å telle alle de artiklene som er skrevet under ´leserne spør´, under utstøtelse. Det finnes faktisk en hel bok full av slike henvisninger,men den får ikke engang de eldste se; bare de som jobber på avdelingskontorene i den avdelingen som svarer på brev fra menighetene i slike saker.  

1 Pet 5: 8 Vær edru og våk! Deres motstander, djevelen, går omkring som en brølende løve for å finne noen å sluke.  9 Stå ham imot, faste i troen! Dere vet jo at deres søsken rundt om i verden må gjennomgå de samme lidelsene.
Av egen erfaring vet jeg at man bør stille de eldste på lik linje med alle andre; de er ikke noe annet enn mennesker, og de har én klar svakhet: de er fullstendig i organisasjonens vold. Deres ´posisjon´er fullstendig avhengig av at de reflekterer org.´s syn. 
Deres avgjørelser burde i alle tilfeller være under oppsyn av flertallet i menigheten slik det var i det første århundre. Med de forferdelige sakene vi har opplevd i media i tankene, feks pedofili anklager osv.- er det uttrykk for en klar ignorant holdning når VT sier at man skal ha respekt for hyrdene. Ikke uten videre nei. 

19,20
Jeg blir oppriktig fortvilet over den blindhet org. legger for dagen.. DNT inneholder en rekke opplysninger om hva som bør medføre en samlet reaksjon fra menigheten, du finner dem lett i 1 Kor 5. Problemet med organisasjonen er at den har en hel rekke andre utstøtelsesgrunner i tillegg. Regler som utelukkende har organisasjonens interesser i tankene. Men felles for dem er påskuddet om at man må holde org. ren. At Paulus gir beskjed om at menigheten i Korint skulle sørge for at vedkommende fikk hjelp så han ikke ble bitter, unnlater de å si stort om.

Ord 18:
En einstøing følger sin egen lyst,
          glefser mot alle kloke råd.

1 Kor 5:
11 Det jeg mente med det jeg skrev, var at dere ikke skal omgås en som kalles bror, og som likevel lever i hor eller er grådig, eller som er en avgudsdyrker, spotter, drukkenbolt eller ransmann. Slike skal dere heller ikke spise sammen med.

En normal Kristen ville da vvel ikke sitte til bords med noen slike? Men hva med den grådige insilling som kommer til uttrykk fra organisasjonens side når det gjelder ´frivillige bidrag´? Har du personlig noen gang hørt dette: ¨Ikke send mer penger nå, vi har rikelig!¨? 
Hva med den opphøyde stilling org. selv setter seg i som Guds eneste kanal? Er ikke dette en form for avgudsdyrkelse? Og hva med alle medlemmene som mener at de ikke ville klart seg uten organisasjonen? Avgudsdyrkelse. Hvordan oppfatter du org.s syn på den hellige ånds nådegaver som beskrives i 1 Kor 12? Spott mot Jehova! Drukne? I sin egen selvrettferdighet? Jada. Ransmenn? Fattige brødre og enker blir bedt om å gi av det lille de har i bidrag, mens betelarbeiderne får alle sine behov dekket. Ransmenn? Ja, sannelig! 

Så dersom vi skal ta Bibelens ord på alvor ligger org. og dens ledere virkelig dårlig an?!

I sin blindhet siterer de så 
1 Kor 15:
57 Men Gud være takk som gir oss seier ved vår Herre Jesus Kristus! 58 Derfor, mine kjære søsken, stå fast og urokkelig. Arbeid raust og rikelig for Herren! For dere vet at i Herren er ikke deres strev forgjeves.

Uten å vie det som står der øvrig tanke oppfatter medlemmene dette som å bety at alt de gjør i Jehovas navn ikke vil være forgjeves. Men det er ikke dét som står der. Det er i Jesu navn disse ting skal gjøres. Det er i Jesu tjeneste vi skal jobbe. Dette er Jehovas egen vilje; men ikke i organisasjonens; den bærer ikke Jesu navn, gjør den? 

Søsteren som siteres her mener at hun ved egen økt aktivitet i tjenesten skal kunne hjelpe sin datter når hun vender tilbake. Hun gjør seg dermed enda mer til slave for sin ¨tro og kloke tjener.¨ Hvis hun hadde vist sin datter virkelig interesse ved å være hennes mor i alle ting, ville hun ha hatt omsorg for henne og ikke vist henne bort fra seg. Dette er både naturstridig og strider mot enkle Kristne prinsipper og at man skal hjelpe dem som er i nød. 

om avsn. 20:
Huff, jeg gremmes over denne holdningen. Ja, det er sant at Jehova er slik. Men hvorfor i alle dager nevnes ikke Jesu gjenløsningsoffer?! Har de ikke lest at Hans offer fjerner enhver synd fra en troende, og at en slik rettferdig stilling ikke kan mistes fordi man har begått en feil? Skal Jesus måtte dø hver gang vi gjør noe galt? Eller er det ok å henge Ham tilbake på pælen slik JV gjør med sine ´velvalgte ord´?! Jehovas Vitner klarer visst ikke å bestemme seg, gjør de? Enten får de velge å holde seg til det gamle testamentet - helt og fullt - eller så får de bli Kristne - én gang for alle! Når man blander DGT med DNT så får man dét Jesus illustrerte med vinsekkene: Man setter ikke en ny lapp på en gammel vinsekk.. Jesus med sitt gjenløsningsoffer er den nye lappen. Men denne skal ikke festes på den gamle Moselovens bokstaver og de regler som oppstod i etterdønningene av denne! 
Nei, man skulle skaffe nye sekker! Kast de gamle. Å vise til DGT for å bekrefte sine org. regler er uærlig Kristendom. Falsk lære. 

21,22
5 Mb 30:
19 I dag tar jeg himmel og jord til vitne mot dere. Jeg har lagt fram for deg liv og død, velsignelse og forbannelse. Velg da livet, så du og dine etterkommere kan få leve. 20 Du skal elske Herren din Gud, lyde hans røst og holde fast ved ham! Da skal du få leve og bo lenge i det landet som Herren med ed lovet å gi dine fedre, Abraham, Isak og Jakob.

Enda en gang: hvis man holder fast ved DGT er man underlagt en tro som handler om å gjøre gjerninger; man må følgelig velge livet eller døden. De Kristen er ikke underlagt dette, men frihetens lov. Dét betyr ikke at en Kristen kan gjøre hva han vil; det er mange feiltrinn man kan begå iflg DNT også, emn forskjellen ligger i hva som danner grunnlaget for den reaksjon Gud har overfor den som synder mot disse lovene.
Under Moseloven var Israels folk avhengig av å følge dem; var de ulydige mot én av dem var det som om de hadde brutt dem alle. Deres liv avhang av lydighet mot denne loven. (ser du likheten med Jehovas Vitners organisasjon?) 
Når Jesus døde oppfylte Han hele Moseloven og dermed sluttet den å gjelde. Vekk med den. Inn med NÅDEN! Hvorfor hører du nesten ingenting om NÅDEN fra organisasjonen?

Nåden kom til uttrykk i at den syndige tilstand menneskeheten hadde befunnet seg i helt fra Adam og Eva syndet ble opphevet. 
Rom 5:18 Altså: Som ett menneskes fall ble til fordømmelse for alle mennesker, slik fører ett menneskes rettferdige gjerning til frifinnelse og liv for alle. 

For en troende Kristen betyr dette at han er i en rettferdig stilling overfor Jehova. Han trenger ikke lenger å forholde seg til en lov eller til et regelverk. Jesus har bare gitt én befaling: 
Lukas 10
27 Han svarte: « Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din kraft og av all din forstand, og din neste som deg selv.»

Dette er den regel de Kristne skal følge. Og det er som en følga av at de Kristne er frigjort fra Moselovens bokstaver og regler om gjerninger man har fått et uttrykk: den Kristne frihet. Dette er hentet fra 
Gal 5:1Til frihet har Kristus frigjort oss. Stå derfor fast og la dere ikke tvinge inn under slaveåket igjen.

Når man melder seg inn i en organisasjon som Jehovas Vitner melder man seg inn i et slaveri igjen, for ens frelse avhenger plutselig igjen av ens gjerninger i forhold til lover og regler; denne gang ikke til Jehovas regelverk, men til organisasjonens. Ettersom det er hver enkelts samvittighet som avgjør hans forhold til Jehova må man stille spørsmål ved den måten han får sin samvittighet opplært på.. Er det virkelig ut fra Guds eget ord - et ord som gjenspeiler frihetens lover - eller fra en jordisk kilde som pålegger ham et nytt regelverk? 

Hvis vi skal være helt åpne nå så la meg stille deg et spørsmål:

Når du har lest og studert nøye Rom 14; hvordan vil du da beskrive ditt forhold til Jehova? Føler du at du har en ren og god samvittighet etter å ha lest denne artikkel i VT? Hvis ikke - hvorfor? Hvilken rolle spiller VT´s innhold når det gjelder din samvittighet - nå?

Dette er alvorlige spørsmål, langt mer alvorlig enn artikkelen. 


(Hva de utstøtte og selvtrukne angår kunne jeg ikke finne noe nytt i org. syn. De er like fordømmende som før, men har ikke - via denne artikkel - innført noe nytt.)

6 kommentarer:

  1. SITAT: Valget av skriftsteder er bygget på den forståelse at Jehovas Vitners organisasjon er utvalgt av Jehova selv, slik Israels folk ble i sin tid.

    Er det ikke pussig at de samtidig selv uttaler at det er de "salvede" Vakttårnvitnene som ligger i slepenoten med god og dårlig fisk. Så på den ene siden mener de at de ER utvalgte allerede, mens de på den annen side like godt kan være den åndelige ufisken i lignelsen om slepenoten.

    Problemet med å lyve er at en løgn krever stadig nye løgner. Det er snarere grunn til å tro at Vakttårnledelsen er et direkte motbilde til fariseerne.

    SvarSlett
  2. Takk for kommentaren!
    Ja, det er nøyaktig den konklusjon jeg selv har trukket etter å ha vurdert Fariseernes måte å handle og argumentere på overfor Jesus. Alt de gjorde var i en slags selvrettferdig ´boble´ der de anså seg selv for utvalgt av Jehova - noe Israels folk jo faktisk fremdeles var mens Jesus levde her som menneske.
    I ett og alt står Jehovas Vitners organisasjon for meg som et avbilde av det gamle Israel, med skriftlærde og fariseere. Det er også av vesentlig betydning dét forhold de hevder å ha til Jehova - som jo var Israels Gud. At det er Jesu navn som skal kunngjøres over alt på jorden blåser de en lang mars i - til tross for dette skal de nå avholde sin årlige ´minnehøytid´..
    Året 1931 var et skjebnesvangert år for JV; da fikk de først navnet Jehovas Vitner - og umiddelbart etterpå( bare timer faktisk) mistet de retten til evig liv fordi de som organisasjon betraktet vedtok den nye lære om ´den store skare´og ´den lille hjord´, der medlemmene fikk forbud mot å ta for seg av emblemene (som ifg Joh 6: 53-58 utgjør et helt nødvendig krav for å oppnå evig liv; altså ikke bare et himmelsk liv, men det evige liv. ). Minnehøytiden står derfor frem som en tragisk hendelse, og ikke dét det burde være - en dag med lykke!
    Ledelsen i organisasjonen har følgelig like mye blod på hendene som enhver annen religiøs leder som farer med løgn. Den stiller i nøyaktig samme klasse som den Katolske kirkes leder, Paven. de hevder begge å være Guds stedfortreder på jorden; enten de kaller seg Pave eller ´styrende råd´. effekten av deres styre er det samme.
    Men én er vår leder: Jesus. Han forsyner dem som ber om det med den hellige ånd.
    Utfordringen vi står overfor er å bevare vår tro på den Kristne lære slik vi finner den i det nye testamentet og fortsette å opphøye den som Jehova selv vil at vi skal opphøye; Hans Sønn Jesus. Dét er en oppgave som blir møtt med motstand!

    Tonny

    SvarSlett

  3. PAVEN BLE SLAVEN:

    Alle trossamfunn som får holde på lenge nok ender opp med pave. (Det skjer ikke så sjelden i samfunnet ellers heller.) Paven har hatt særlig gjennomslagskraft i de deler av verden som ligger noe tilbake hva kommunikasjon angår. Dette har VT tatt konsekvensen av og gått skrittet lenger innen faget desinformasjon. Den fjollete påfuglen kalt paven ble derfor erstattet med en ny variant som er mere spiselig i kommunikasjonssamfunnet - nemlig slaven.

    Slave-imagen gir deg et bilde av noen som ikke hersker over deg, men tjener deg. Dette er et mye smartere utgangspunkt i det vestlig-inspirerte internettsamfunnet enn å se nyhetsinnslag av en latterlig kledd pave som sitter i en skuddsikker bil med tropper av sveitsergardesoldater med klargjorte automatgevær foran seg.

    Man skulle tro at et opplyst menneske ville forstå at man ikke kan komme lenger fra Jesus enn denne gjøken. Men faktum er at Satan slett ikke er så dum som noen tror. Gjennom Vakttårnet har han skapt en image som er minst like farlig som paven.
    For denne "slave"-gjengen sitter i 70. etasje og melker en hel planet for penger mens deres nærmeste lakeier reiser rundt i menighetene og får guddommelig oppmerksomhet mellom indrefiletene og sjokoladepuddingen i hjemmene.

    Jeg nevnte at trenden er oppadgående i samfunnet ellers også. Ta bare i Norge, der multimilliardæren Røkke lefler med "Arbeider"-partiet og får milliontilskudd som takk. For ikke å snakke om Jonas Gahr Støre som har 40 millioner på bok og eier en rekke forretningsbygg i Oslo. Samtidig som han står på AP's landsmøter og holder hånd mens møtene som vanlig starter med arbeidersanger som: Opp alle jordens bundne treller".

    Dette narrespillet har vært en trend helt siden Goebbels og Adolf kalte sitt parti for "Nationalsosialistische arbeiterpartei". Eller østtyskerne som kalte seg Deutsche DEMOKRATISCHE Republik. En hån både mot arbeidere og demokratiet. Men Vakttårnet er enda sleipere. De kaller seg altså SLAVER for deg og meg. Mens DU betaler, DU går fra dør til dør og skaffer dem flere tilskuddsobjekter og DU bygger de salene for dem som de uten blygsel konfiskerer tilbake og selger når de går tom for penger på grunn av pedofilierstatningene. (Conti-saken i USA)

    Verden vil bedras heter det, og Nobelprisforfatter August Strindberg sa det slik: "Det er synd om människan!"

    SvarSlett
  4. Hei!
    Takk for kommentaren! Det er godt å se at det er flere som har forstått hva som pågår!

    For øvrig var dette allerede i full utvikling allerede på Paulus´ tid; han advarer jo i brevet til Galaterne om disse som bare er ute etter medlemmer.. Og i brevet til Korint hvor han navngir andre apostler som tydeligvis hadde skapt seg en følgerskare - enten det nå var med vilje og vitende fra deres side, eller ikke - så denne trenden kan vi føre langt bakover innen religionen.

    Som Raymond Franz så klokt slo fast; det kommer av at ¨man fant det nødvendig å gjøre noe¨ fordi menighetene ble store, og de ¨trengte noe som bevarte enheten¨og ta vare på troen. Påskuddet var forsåvidt bra; men de som kom med det overså den Hellige ånds kraft. Denne ville uten tvil ha utført dét den fant nødvendig - men ved å gripe inn i dens arbeidsoppgaver dro lederne allerede da medlemmer etter seg og bort fra den sanne Kristne lære - og dermed bort fra Den Hellige Ånds ledelse.

    Det er på tide å slippe den til igjen!

    Tonny

    SvarSlett
  5. ...men finnes det noen trofaste ? ...det som foregår er en 'test'(som Gud tillater) av de salvede ; hvem vil følge JK , hvem vil følge organisasjonen(e) ...Satan har forlangt å teste alle,og Gud kan først gripe inn når de har bevist sin lojalitet ! 'trang er døren' 'få kommer inn' tenk : ....det smarteste satan kan gjøre er å samle flest mulig salvede under samme 'paraply' og på den måten forsøke å forsinke beseglingen ..mao er ikke hveten og ugresset skilt fra hverandre - enda : bare tenk etter hva falske messiaser betyr ..

    SvarSlett
  6. ¨det som foregår er en 'test'(som Gud tillater) av de salvede ; hvem vil følge JK , hvem vil følge organisasjonen(e)¨.

    Dette stemmer helt med min egen oppfatning.

    Imidlertid tror jeg ikke at vi kan finne et flertall av de salvede innenfor ett bestemt tros-samfunn; disse er vel fordelt i hele det krisnede samfunn. Det ville ikke stemme dersom Jesus samlet mange ´tjenere´i én organiasajon og lot andre gå på smertegrensen hva tjenere angår. De lignelsene som omtaler tjenere, viser at disse er av forskjellig kvalitet; resultatene av deres arbeide vil følgelig være svært variert - noe vi da også ser innenfor de kristne menigheter/organisasjoner.

    Imidlertid opptar det meg mye at de aller fleste kristne ikke helt later til å forstå betydningen av Jesu ord i Joh. 6 om å BÅDE spise og drikke av symbolene; mange deler bare ut brødet, og lar evnt en prest e.l ta for seg av vinen, i den tro at de dermed oppfyller betingelsen Jesus gav for å oppnå evig liv ved prestens handling. Dette later til å være den mest utbredte
    metoden. Imidlertid står det intet i Skriften (DNT; dét er for oss Kristne.) om at prester eller andre kirkeledere skulle ha en slik rolle.
    Den store hop av kristne som lever idag vil av denne grunn heller ikke kunne være en del av de salvede, eller en tjener som Jesus kan og vil bruke/anerkjenne. Selvfølgelig vil de komme under nåden og verdien av Hans offer, men de får ikke del i det samme privilegie som de 144000. (Det ville da også bli et enormt problem dersom alle de kristne skulle begynne å ta til seg av vinen og brødet, for da ville jo dette tallet for lengst vært oversteget..men tallet er satt; de forskjellige kristne grupperinger har fått dét lys Ånden ønsker at de skal ha. Jvnf 1 Kor 12.
    11 Alt dette virker den ene og samme Ånd, som deler ut sine gaver til hver enkelt, slik han vil.

    Så det er iht Guds egen Ånd vi har forskjellene i kristen lære/praksis; derfor kan vi ikke fordømme hverandres oppfatninger uten også samtidig å stille spørsmål ved Åndens virke..
    Men, vi må - som du påpeker - være på vakt mot falske messias´er! Dem er det mange av, og det er disse Satan benytter seg av for å forvirre de som virkelig søker etter sannhet og rett.

    Det er godt at han allerede har tapt slaget; dagen nærmer seg med hast da han skal få innta sitt nye hjem; langt borte fra jorden og alle dem som søker Gud via Hans Sønn Jesus.

    Tonny

    SvarSlett