lørdag 8. desember 2012

Utstøtt; trukket deg? Eller ´uregelmessig¨? Nye VT-retningslinjer..




Her om dagen ringte et vitne til meg. Hun var urolig fordi hun hadde hørt om endringer i lærene fra Jehovas Vitner, endringer hun ikke forstod og hvor de kan hente bibelsk begrunnelse for det fra. Siden dette også kan komme til å berøre andre, tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg om dette.

Endringene kommer visst på trykk i nummeret for 15 januar 2013, så noen har kanskje allerede sett det? 

Jeg har selv ikke sett bladet eller hva det sier, men bare fått gjengitt tankene via telefon. 

(Nå har jeg imidlertid sett og studert bladet - meget motvillig og med dårlige nerver fordi det minner meg om en vond tid i mitt liv - men har ikke funnet noe nytt og innskjerpende angående dette tema. Organisasjonen holder bare fast ved dét de hele tiden har ment. Endel av dette innlegget må derfor anses som dét det er; en frustrasjon over organisasjonens inngripen i vårt liv. Jeg må understreke at dette innlegget er basert på søsterens uro over hva hun hadde oppfattet fra dette nummer av Vakttårnet.) 

Det nye gjelder visstnok de utstøtte, samt de som har trukket seg; her skal det visst komme en innskjerpning i hvordan medlemmene skal behandle disse. Det skal bli strengere. Hva annet kunne man forvente fra organisasjonen..

Men den nye tanken er visst at man nå også skal være forsiktig med å omgås mennesker som av én eller annen grunn ikke kommer regelmessig på møtene; disse kan jo potensielt være farlige for medlemmene... Så konsekvensen av dét er at syke og svake (fysisk sett) som ikke klarer å komme seg ut hjemmefra så mye, nå vil komme til å miste enda mer av kontakten de hadde med evnt. vitner som stakk innom.. Er man i tillegg litt kritisk til org. kan man jo bare forestille seg hvordan ´vennene´ kommer til å ta lange omveier når de møter slike; akkurat som om de var utstøtte eller hadde trukket seg. Det blir mye ´bakkebeskuing´ i tiden fremover for vitnene ja.. 

De syke og svake kommer altså til å bli mer eller mindre overlatt til seg selv. De som aller mest trenger hjelp vil få minst hjelp, mens de som er ´sterke´ vil øke sin ´trofasthet overfor organisasjonen´..

Dette står naturligvis i sterk kontrast til Jesu ord og liv. 

Motstander i ånd:

Paulus sier dette om Jesus i sitt brev til Timoteus:
1 Tim 1:
12 Jeg takker ham som gjorde meg sterk, Kristus Jesus, vår Herre, for at han viste meg tillit og satte meg til tjenesten, 13 jeg som tidligere spottet, forfulgte og brukte vold. Men han var barmhjertig mot meg, for i min vantro visste jeg ikke hva jeg gjorde. 14 Og vår Herres nåde har vært overstrømmende rik og har gitt meg tro og kjærlighet i Kristus Jesus. 15 Det er et troverdig ord og vel verdt å ta imot, at Kristus Jesus kom til verden for å frelse syndere, og blant dem er jeg den største. 16 Men når jeg fikk barmhjertighet, var det for at Kristus Jesus skulle vise hele sin tålmodighet på meg som den første, til et forbilde for dem som senere skulle komme til tro på ham og få evig liv.

Det kan vel ikke være tvil om at Paulus virkelig hadde vært en motstander av Kristendommen? Men selv ham kunne Jesus se i nåde med - ja ikke bare dét, Han kunne bruke ham i tjenesten for å helligjøre sitt navn! Hvordan kan da selskapet komme med advarsler mot mennesker de slett ikke kjenner personlig? Mennesker som av én eller annen grunn ikke klarer å komme på møtene eller delta i tjenesten behøver da virkelig ikke å være slik Paulus var?! ¨ jeg som tidligere spottet, forfulgte og brukte vold.¨ 

Jeg kan jo ta min egen mor som eksempel:  hele sitt liv har hun vært trofast mot organisasjonen; dét er hun den dag i dag - om enn noe undrende.  Men pga helse har hun jo ikke mulighet til å komme til hvert møte. Det er et voldsomt slit for henne bare å få hentet posten! Skal hun nå også anses som dårlig omgang fordi hun ikke klarer å være regelmessig forkynner eller møtedeltager?! 

Tro meg, slik taler ikke noen representant for den høyeste Gud Jehova og Hans utvalgte Sønn Jesus! 

Svake brødre i ånden: Hvordan behandle dem iflg DNT?

Se hva Paulus sier i Rom 14 om svake brødre og hvordan vi skal behandle dem:
1 Ta imot den som er svak i troen, uten å gjøre dere til dommere over hans tanker.  2 Én har en tro som tillater ham å spise alt, den svake spiser bare grønnsaker.  3 Den som spiser, skal ikke se ned på den som ikke gjør det. Og den som ikke spiser, skal ikke dømme den som spiser. Gud har jo tatt imot ham.  4 Hvem er du som dømmer en annens tjener? Om han står eller faller, er hans herres sak. Og han skal bli stående, for Herren har makt til å holde ham oppe.

Her snakker Paulus om Kristne brødre og søstre som har forskjellig kunnskapsnivå, og av denne grunn reagerer på forskjellige måter på enkelte ting. Dét at de har forskjellig kunnskapsnivå utgjør ikke noe problem for Jesus; Han ser jo hjertet til hver enkelt! Og som en konsekvens av dét sier Paulus at ¨ Herren har makt til å holde ham oppe.¨ 

Hvorfor skulle de Kristne ikke henge seg opp i hverandres avgjørelser? Han svarer i vers:
17 For Guds rike består ikke i mat og drikke(spørsmål som har med ens samvittighet å gjøre), men i rettferdighet, fred og glede i Den hellige ånd. 

Hva slags rettferdighet? Den samme som han før hadde omtalt i kap. 5 vers 1:
¨Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus.

En Kristen som forstår at han/hun står i en rettferdiget stilling overfor sin himmelske Far vet at det er hans/hennes tro på Far og Jesus som gir denne rettferdigheten; ikke ens egne gjerninger eller full kunnskap om alle ting. Denne viten fører til det neste Paulus omtalte: fred med Gud

Paulus forklarer hvordan vi skal se på andre Kristne når de har et anderledes syn enn oss selv med disse ordene i 
Rom 14:
22 Den tro du har, skal du ha for deg selv, for Guds ansikt. Salig er den som ikke dømmer seg selv på grunn av det han velger.

Hvorfor er dette så nødvendig? Nettopp fordi det er ens personlige tro som avgjør ens forhold til Jehova. Og ens tro er basert på ens kunnskapsnivå. I kap. 14 viser Paulus at dersom vi av én eller annen grunn tvinger en medtroende til å handle i strid med sin samvittighet så bryter vedkommende med sin tro og synder. Den som har påvirket vedkommende er dermed årsaken til denne synd - selv om det var gjort i god hensikt og som en følge av at vedkommende hadde bedre kunnskap enn den svake broren.

Når Paulus sier dette, hvordan kan da organisasjonen heve seg over dette og be sine medlemmer om å bedømme hverandres tro - og be dem å holde seg unna dem som ikke blir godtatt iflg deres egen sviktende dømmekraft? 

Dette er ytterligere et bevis for at organisasjonen er fullstendig på av-veier! De begynner nå virkelig å vise seg som den tjeneren Jesus omtaler i 
Matt 24:
48 Men sett at dette er en dårlig tjener som sier til seg selv: ‘Det varer lenge før herren min kommer’, 49 og så gir seg til å slå de andre tjenerne og spise og drikke sammen med drukkenbolter.

Dette skriftstedet velger det styrende råd å unngå så mye de kan. Hvorfor? Fordi det viser at det finnes andre tjenere; de kan derfor ikke være alene. 

Men de kan slå de andre tjenerne; og dét gjør de.

Når altså Jesus kunne bruke Paulus til tross for hans voldsomme engasjement som et av Jehovas vitner i forfølgelsen av de Kristne, så kan vi være sikre på at Han også kan benytte seg av - og se gode sider i - alle andre som tror på Ham!

La du merke til kursiv-poenget? Israels folk var de sanne vitnene for Jehova. De var jo direkte utvalgt av Ham! Jes 43: 10 sier jo dét. 

Opp gjennom hele historien - ja, også på Jesu tid, og altså også på apostlenes tid, har Israels folk vært motstandere av Kristi etterfølgere. I vår tid går organisasjonen Jehovas Vitner i samme fotspor og spotter ´de andre´ Kristne ved å påvise hvordan de tar feil og fordømme dem til evig tilintetgjørelse - ikke fordi de ikke tror på Jesus, men fordi de ikke godtar organisasjonens lære og betydning for deres frelse.

Glemt er alle ord av Paulus. Feid under teppet er også betydningen av Jesu offer og Hans ord om hvem som utgjør Hans legeme; den hellige ånd er redusert til noe som man bare kan få del i ved møtene fordi det er der man i første rekke får undervisning fra dem som sies å ha del i ånden. Men hva sier Bibelen?

1 kor 12:  
3 Derfor kunngjør jeg for dere at ingen som taler i Guds Ånd, sier: «Forbannet er Jesus!» Og ingen kan si: «Jesus er Herre!» uten i Den hellige ånd.

Hvis du stikker hodet inn frontdøren hos feks. Pinsevennene på ett av deres møter - du trenger bare å åpne døren og står der i ett minutt - jeg garanterer at du hører navnet Jesus mange ganger! Eller i kirken; hos Lestardianerne, - hvor du enn stikker hodet inn vil du høre om Jesus som frelseren. Hva beviser dette? Jo - at de har del i den hellige ånd. Ånden er ikke bare å finne over det styrende råd; den gis til alle som ber om den. 

(les gjerne ordene videre fra vers 4-11 i 1 Kor 12, og se hvordan Ånden skulle gi seg til kjenne - og fra vers 12-31 viser Paulus hvem som utgjør Kristi legeme og hvordan disse skulle ha forskjellige deler av Ånden.)(Obs: disse ordene har organisasjonen umyndiggjort fordi de hevder at de som viser Åndens nådegaver i vår tid er ledet av Satan..)

Så nå har vi sett at selv inbitte motstandere av Jesus fant nåde i Hans øyne, og at de vi anser som svakere medtroende skal behandles med varsomhet og omtanke, og varsomt vises til rette, mao: de skal få tid til å vokse og vi skal på ingen måte tvinge frem en endring basert på våres egne meninger. Dette gjelder naturligvis også for en organisasjon som hevder seg å være så viktig for medlemmenes frelse som Jehovas Vitner gjør. 

De har ingen bibelsk rett til å fordømme eller advare medlemmene mot andre troende.

Sannheten er at organisasjonen er drevet av frykt. Hva er de redde for?

At de er i ferd med å miste velviljen hos sine medlemmer, og mister de den, ser de enden fremfor seg..

Jeg vet ikke om du kjenner til hva som har skjedd i Brasil angående seksuelle overgrep begått av voksne Jehovas vitner på barn? Det har blitt avholdt en retts-sak der en nå voksen kvinne gikk til søksmål mot organisasjonen fordi deres regler krever at overgrep på barn skal kunne bevitnes av to personer før de eldste kan gjøre noe fra eller til - noe som naturligvis er umulig for et barn å skaffe frem. 

Vel, denne damen var ikke ute etter å stevne organisasjonen økonomisk; hun ville bare rette søkelyset på den onde praksis og det dårlige regelverket org. har. Hun ble spurt om hun ville kreve penger i oppreisning, og etter påtrykk fra sine advokater nevnte hun så et lavt beløp; hun visste jo at de som evnt. kom til å måtte betale boten til syvende og sist, var fattige brødre og søstre rundt om i verden.. Men - retten var ikke fornøyd med denne beskjedne holdning; de idømte selskapet en bot på 40 millioner dollar..

Man kan bare forestille seg hva denne domsavgjørelsen vil medføre for organisasjonen etterhvert som alle de seksuelt misbrukte barn vokser opp, står frem og kommer med sine søksmål.. Det er av denne grunn selskapet Vakttårnet har begynt å selge ut eiendommer; de har måttet skaffe milliardbeløp til allerede løpende rettsaker og til evnt. kommende rettsaker. Dette kommer virkelig til å svi! Og det er vel fortjent. For deres regler har påført ubotelig skade på tall-løse misbrukte!

En annen ting er at organisasjonen nå har begynt å bygge på et kjempesenter utenfor New York. Dette senteret skal stå klart for Abraham og de andre profetene når disse står opp, og det skal også fungere som et senter for det arbeidet som skal foregå etter Harmageddon..Har du hørt om noe lignende før? Rutherford fikk bygd noe lignende under sin president-periode på 20-30-tallet i USA. Dette ble - naturligvis - en kjempebrøler av dimensjoner, men som - også naturligvis - ble dysset ned i stillhet. Fakta er imidlertid at fattige menneskers godhjertede bidrag gikk til dette meningsløse prosjektet - som siden ble solgt - i stillhet. Vil du se at dette stemmer? Skriv inn ordene: Beth-sarim i søkevinduet på internet. Da kan du bare velge og vrake i info om dette.

Dette skal altså stå klart når det smeller. Gjett hvem som skal finansiere dette tullet? Riktig. Slike som du og andre pensjonister, fattige brødre og søstre fra alle land - mennesker som hver for seg har mer enn nok med å dekke utgiftene til sitt eget liv. Ikke nok med at de skal få pengene til dette fra dem, neida, de skal også bygge dette for organisasjonen - gratis. Frivillige bygningsarbeidere.. Jommen sa jeg smør. De som jobber og yter tror de yter hellig tjeneste for Jehova. Men det er for en organisasjon ledet og drevet av mennesker.

Så skal de ansvarlige gå rundt som konger i disse store flotte byggninger og nyte godene av andres arbeide - slik de har gjort hele sitt liv.

Høres jeg bitter ut? Ok, jeg er bitter! Og sint! For dette senteret er også i skarp strid med Bibelen!

Hvorfor?

For å forstå dét må man huske organisasjonens syn på DNT (det nye testamentet). De hevder at dét i første rekke er skrevet til de med himmelsk håp (- noe de har helt rett i, for alle de kristne har iflg DNT del i dette håpet, men det er org. som har tatt dette håp fra hovedmengden av sine medlemmer og tildelt dette til en liten skare, de 144000, som de altså sier DNT gjelder for) . 

Så alle ord i DNT skal iflg dem selv først få sin oppfyllelse på denne gruppen. Da burde dette vel også gjelde disse ordene?:
1 Tess 4:
14 For om Jesus døde og sto opp, og det tror vi, så skal Gud også ved Jesus føre dem som er sovnet inn, sammen med ham. 15 Dette sier vi dere med et ord fra Herren: Vi som fremdeles lever og blir igjen her helt til Herren kommer, skal slett ikke komme før dem som er sovnet inn. 16 For når befalingen lyder, når erkeengelen roper og Guds basun høres, da skal Herren selv stige ned fra himmelen, og de døde i Kristus skal stå opp først. 17 Deretter skal vi som er igjen og ennå lever, bli rykket bort sammen med dem i skyene for å møte Herren i luften. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid.

Iflg det styrende råd skulle disse ordene altså få sin oppfyllelse på de 144000, eller dem som fremdeles er igjen av disse. 
Men - hva mer sier rådet? At de må bygge et nytt senter for de av de 144000 som måtte overleve harmageddon, og for de oppstandne fra fordums tider; ikke hvemsomhelst, neida, bare for profetene.. dermed forkaster de ordene ovenfor. Ordene viser med all tydelighet at (dersom det nå bare skulle dreie seg om de 144000,) alle disse skal bli rykket opp sammen med Jesus i luften.  Hvilke andre kan dette gjelde mon tro, dersom det ikke engang gjelder for de salvede? Enda et eksempel på hvordan organisasjonen sjonglerer med Bibelens ord for å oppnå sin vilje.

Det å anta at Abraham og de andre skulle komme til dette senteret er også feil; de har ingen interesse av et slikt senter. Alle de oppstandne har én felles oppgave; å ivareta menneskehetens behov. Dette hverken kan eller skal de gjøre fra et bestemt menneskelaget senter. (Det skal skje fra det himmelske Jerusalem, som iflg Åpb 21 skal stige ned fra himmelen.)

De som blir hentet opp i luften, vil bestå av de 144000 og andre trofaste troende. Disse skal fungere som dét DNT sier, som konger og prester, i arbeidet med å tilrettelegge jorden og undervisningen av de som kommer frem fra gravene etter harmageddon.

Mønsteret for hvordan dette skal foregå finner vi i oppbyggingen av det gamle Israel, i stammer med sine høvdinger eller overhoder, jevnt fordelt utover jorden. Innen disse stammene fantes det så mennesker med forskjellige oppgaver.
Jordens urettferdige befolkning vil bli tildelt sine ledere og vi vil finne en struktur som på mange måter vil ligne den form for samfunnsoppbygging vi har allerede. Forskjellen vil ligge i de lover og regler som vil gjelde, samt i kilden til disse. 

Selve tanken om at alt skal foregå fra ett menneskeskapt lokalt senter stemmer overhode ikke med Bibelens lære. Denne lære er formulert for å opprettholde makt over medlemmene. 

Selskapet er ikke konsekvent i sin lære; eller de vet ikke hva de selv har sagt. 

Kontrollen:
I det gamle USSR het det seg: ¨gi folket brød og sirkus, så holder de seg rolige¨. Vel, det er igrunnen slik organisasjonen bak Jehovas Vitner fungerer; de gir medlemmene så mye ´åndelig mat´ at de nesten lider av forstoppelse, og lirker dem videre med en gulerot foran øynene; det evige liv som belønning for sin lojalitet overfor organisasjonen. 

Jeg vet ikke hva medlemmene trenger for å se hvor ille det står til med organisasjonen.. 
Iflg. Bibelen har Jehova gitt beskjed til sine engler om å sende sine profeter for å vekke folk.

Det gamle Israel fikk feks. gjentatte ganger besøk av profeter som oppfordret dem til å vende om og tilbe Jehova slik Han forlangte, og når de gjorde dét kom Han dem i møte og velsignet dem. Men menneskene idag kjenner tydeligvis ikke Gud lenger; selv om de påberoper seg stor kunnskap om Ham, ser vi at de ikke lever etter sin tro. Selv om Jehovas Vitners organisasjon kaller seg ved Hans navn og viser til Ham som frelseren har de  byttet ut Jesus med seg selv, og den hellige ånd er blitt redusert til noe som bare forekommer i parantes..

Avsløringen:

Man må virkelig kunne si om denne organisasjonen de samme ordene som sies her:
2 Tim 3:
1Du skal vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider.  2 For da skal menneskene være selvopptatte og pengegriske, brautende, hovmodige og spottende, ulydige mot foreldre, utakknemlige og uten respekt for det hellige,  3 ukjærlige og uforsonlige, baktalende, ubeherskede, rå og ondsinnede,  4 svikefulle, oppfarende og innbilske. De elsker nytelser høyere enn de elsker Gud.  5 I det ytre har de gudsfrykt, men de fornekter gudsfryktens kraft. Vend deg bort fra slike folk!  

La meg ta noen punkter fra disse versene:

¨Selvopptatte¨: setter ikke Jehovas Vitners styrende råd seg selv over alt annet og alle andre?

¨Pengegriske¨: har du noensinne vært på et møte der ´frivillig bidrag´ ikke blir nevnt - og har ikke organisasjonen til stadighet nye prosjekter som de trenger penger til?

¨Brautende¨: skryter ikke organisasjonen til stadighet av sin vekst og sitt åndelige ´lys´ i forhold til ´de andre´? 

¨Ubeherskede¨: når man åpent fordømmer andre Kristnes tro, viser man da beherskelse og overbærenhet? (Overbærenhet / toleranse er én av Guds ånds frukter, nevnt i Gal 5: 22)

¨Hovmodige¨: setter organisasjonen seg over alle andre og skryter av dette?

¨Spottende¨: ¨´De andre´ har ikke noe åndelig lys som kan sammenlignes med vårt¨.

¨Uten respekt for det hellige¨: Når organisasjonen tillegger æren for Åndens nådegaver til Satan, kan man da si at de viser den rette respekt for Åndens giver: Jehova Gud? 1 Kor 12: 6 Det er forskjellige kraftige virkninger, men Gud er den samme, han som er virksom og gjør alt i alle.

¨Ukjærlige¨: Brødrene i Malawi fikk ikke lov fra det styrende råd til å kjøpe et identitetskort som ville gi dem rett til deres daglige forsyninger av mat etc, mens brødrene i Mexico fritt kunne kjøpe et lignende kort under bordet - altså på svartebørsen - uten at dette fikk konsekvenser for dem fra organisasjonen. Brødrene i Malawi ville bli utstøtt dersom de skaffet et slikt kort. De ble forfulgt på det værste, voldtatt og drept. Dette fordi det styrende råd gav forskjellig veiledning til medlemmene i disse landene. (dette skjedde på 1970-tallet. Jeg husker selv at jeg skrev under på et brev som skulle sendes til myndighetene i Malawi som protest på deres forfølgelse av vitnene; at forfølgelsen kunne spores tilbake til det styrende råd var vi naturligvis ikke klar over! Dette kom ikke for dagen før lenge etter.)

¨Uforsonelige¨: Har du noensinne vært i ´klammeri´ med de eldste, da vet du at dersom du ikke retter deg etter deres ord vil du bli utstøtt. Her er det ikke snakk om en forsonelig ånd. Det samme finner sted hele veien opp til det styrende råd.

¨Baktalende¨: Hvordan behandler en menighet dem som har blitt utstøtt? Er det fritt for negative kommentarer om vedkommende? Du vet selv svaret.

¨Ubeherskede¨: Klarer organisasjonen negativ kritikk eller slår de ned på den kritiske umiddelbart? Er dommen i samsvar med Bibelens ord? Eller med organisasjonens? 
¨Råe¨: Hva kan man si om den måten organisasjonen befaler at medlemmene skal behandle andre medlemmer og til og med sine egne slektninger på, dersom de blir utstøtt eller trekker seg?

¨Ondsinnede¨: Har organisasjonen gode tanker om dem som er utstøtte, gir de dem noen mulighet til å komme inn i den nye verden hvis de ikke kommer tilbake til organisasjonen? Hva sier Bibelen om vilkårene for et rettferdig forhold til Jehova? Har dét noe med et medlemsskap å gjøre?

¨Svikefulle¨: I 1931 ble organisasjonens medlemmer fratatt det himmelske håp, et håp de Kristne hadde båret helt siden Jesus vandret her på jorden for snart 2000 år siden. Hvis ikke dette er det ultimate svik i Kristen historie så vet ikke jeg.. Å frata medlemmene retten til å ta del i emblemene gjør at de - medlemmene - ikke har rett til evig liv. Jvnf 
Joh 6: 
53 Jesus sa da til dem: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere. 54 Men den som spiser min kropp og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag. 55 For min kropp er sann mat, og mitt blod er sann drikk. 56 Den som spiser min kropp og drikker mitt blod, blir i meg og jeg i ham. 57 Slik den levende Far har sendt meg og jeg lever ved ham, slik skal også den som spiser meg, leve ved meg.

¨Oppfarende¨: Blir de eldste og organisasjonen raskt sinte dersom de føler seg truet?

¨Innbilske¨: Guds eneste kanal på jord...trenger jeg å si mere? Hva med den helige ånd og dens måte å fungere på?

¨Yttre Gudsfrykt, men fornekter dens kraft¨: viser organisasjonen gudsfrykt? Jada. Men tror de på den kraft som ligger i hvert enkelt menneskes tro på Jehova? Nei. De setter organisasjonen opp som det middel Gud har for frelse i våre dager. Troen på Ham og den Han sendte for å frelse verdens befolkning - Jesus - er ikke tilstrekkelig for organisasjonens ledelse. (det er klart, for dersom de sier dette i klartekst så vil de miste medlemmer like fort som bladene faller av trærne etter den første høstfrosten..og medlemmer betyr makt og penger, som igjen betyr status og ære; jvnf Gal 4:
17 Den iver disse andre viser for dere, er ikke til det gode: De vil bare skille dere fra oss for å vinne dere som ivrige tilhengere.) Paulus sier ikke at de vil skille medlemmer fra Jehovas Vitners organisasjon. Han taler ikke om dém i det hele tatt! Han er opptatt av dem som satte skille mellom menigheten og læren om Jesus som frelsens hovedformidler. Alt frafall er fra denne lære. Ikke fra et menneskelaget trossamfunn.)

Hva skulle vi så gjøre hvis vi ser disse ting foregå innen vårt tros-samfunn? 
Paulus sa: ¨Vend deg bort fra slike folk!¨   

Jeg forstår den smerte medlemmene føler når de blir konfrontert med den ene avsløringen etter den andre; jeg har jo selv gått gjennom den!

Konsekvensen:

Men nå står vi fremfor den værste trengsel i menneskehetens historie - synes du ikke det er viktig å få vite sannheten - en sannhet som virkelig kan redde ditt evige liv? En sannhet som befrir deg fra fangenskap under en dominerende kraft som bare leder deg inn i enda dypere samvittighetskvaler og problemer i livet etterhvert som du blir både eldre og svakere i kropp og sjel? 

Jesus sa følgende:
Matt 11:
28 Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile. 29 Ta mitt åk på dere og lær av meg, for jeg er mild og ydmyk av hjertet, så skal dere finne hvile for deres sjel. 30 For mitt åk er godt og min byrde lett.»

Dersom det trossamfunn du er medlem av ikke bringer deg en indre følelse av glede og hvile, så er det falsk lære. Jehovas Vitners organisasjon har forfalsket dette verset og satt inn ordene ´ny styrke´ i stedet for ´hvile´i sin NV oversettelse. De kan ikke tillate at medlemmene setter seg ned og hviler! Hvordan skal det da gå med organisasjonen?! 

Men medlemmene lider og stønner under den umenneskelige byrde organisasjonen pålegger dem. Møtedeltagelser, felttjeneste, stevner, rapportsystem, eldsteråd, lover og regler, økonomiske byrder og en alltid tilstedeværende dårlig samvittighet - og værst av alt: manglende tiltro til den rettferdige stilling de som tror på Jesus befinner seg i! Hvordan kan et medlem noensinne finne fred og visshet om at deres Far elsker dem?! 

De ser jo ikke engang på Jehova slik Han ønsker at de skal!
Romerne 8:
15 Dere har ikke fått den ånden som slavene har, så dere igjen skulle være redde. Nei, dere har fått Ånden som gir rett til å være Guds barn, den som gjør at vi roper: «Abba, Far!» 
(kanskje må jeg atter minne om hvem som skal føle det slik? 
1 Joh 5: 1Enhver som tror at Jesus er Kristus, er født av Gud. Og den som elsker Gud, som har født oss, elsker også den som er født av ham.  - Enhver som tror på Jesus som Guds utvalgte Sønn er født av Gud. Enhver. Alle. Hvem som helst - som tror dette.

Hvis Gud er vår Far, må vi jo være Hans barn, ikke sant?! Men, hvorfor finner ikke Jehovas Vitner det naturlig å kalle Jehova for Far? Vel, svaret ligger vel i verset ovenfor: de anerkjenner egentlig ikke Jesus som sin Kristus, frelseren, men organisasjonen. Jesus er bare Kongen i Guds rike for dem, og det er ikke Ham som leder menneskene dit, men organisasjonen..)

Ja, denne organisasjonen har gudsfryktighets skinn, ingen tvil om dét. Men la deg ikke lure! Organisasjonen forteller om vekst; jada - med bedrag og forvridde forklaringer klarer selv Satan å fremstå som en lysets engel - og han fører mange vill! Bibelen sier at det ville være som fant veien til liv. 

Du kan være én av disse heldige - men da må du akseptere at intet menneskelaget kan erstatte Guds utsendte: Jesus Kristus. 

Hvordan finner man veien til Guds hvile da? 

Å anerkjenne Jesus som den eneste kilde til en rettferdig stilling infor Far er første steg - et steg som umiddelbart gir deg adgang til evig liv, uavhengig av øvrige handlinger/kunnskapsmengde fra din side. Handlinger kommer som en følge av et hjerte som er fylt av glede og kjærlighet, ikke som en følge av krav og forventninger. 

Det er dette som er det gode budskap: At din frelse har blitt sikret av Jesus, og at din part er å tro på Ham og den Nåde vår Far viste ved sin Sønns offers verdi. Dét kan du klare, ikke sant? Uansett hvor syk og svak du måtte være, klarer du å tro på Jesus. 

Da erfarer du Guds Ånd: 
Gal 5: 
22 Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, 23 ydmykhet og selvbeherskelse.

Da føler du hvile og trygghet! Gjør du det nå? 

Hvis ikke - hva kan du gjøre med dét? 

Bønn:
Først og fremst bør du be til Far - ikke ved å bruke navnet Jehova; Far vet hva Han heter og Han kjenner deg allerede som sitt barn. Du påkaller Ham følgelig som din Far. Du forteller Ham hva som plager deg og ber om Hans ånds styrke til å gjøre det som er etter Hans vilje. Du forteller hvor glad du er for den nåde Han har vist deg ved å frigjøre deg fra syndens makt ved sin enbårne sønns offer, og at du er takknemlig for at du eier evig liv som en følge av dette - ved din tro på Ham og Jesus. 
Du kan gjerne be om tilgivelse dersom du har noe på hjertet; Han har allerede gitt deg tilgivelsen ved din tro på Jesu offer, men du viser at dette er noe som plager deg, og denne åpenhet fra din side setter Far pris på. 

Handling:
Så går du til vinmonopolet og kjøper en flaske rødvin - ja, du kan ta ditt favorittmerke - og en tur inn på butikken for å kjøpe en pakke flatbrød. (Brødet skal jo ikke være gjæret.) 

Etter dette går du hjem og følger veiledningen i 

1 Kor 11: 
23 I den natt da Herren Jesus ble forrådt, tok han et brød, 24 takket, brøt det og sa: «Dette er min kropp, som er for dere. Gjør dette til minne om meg!» 25 På samme måte tok han begeret etter måltidet og sa: «Dette begeret er den nye pakt i mitt blod. Hver gang dere drikker av det, gjør det til minne om meg!» 26 For hver gang dere spiser dette brødet og drikker av begeret, forkynner dere Herrens død helt til han kommer.

Du ser befalingen klart? ¨Gjør dette til minne om meg.¨ Hvor ofte? Det er ingen begrensing på hvor ofte; det som er viktig er at du gjør det. For hver gang dere spiser dette brødet og drikker av begeret, forkynner dere Herrens død, noe som er et slag i fjeset på Satan og en bekreftelse av ditt forhold til din himmelske Far.

Resultatet:

Dernest kan du legge deg ned å puste lettet ut i viten om at du befinner deg i en rettferdiget stilling og nå har fått det evige livs gave!  

Ja, det er ikke mer komplisert enn dette! Det er derfor dette er et godt budskap!

(Ved å spise av brødet tilkjennegir du dette: at du blir en del av Jesu legeme, du kommer under betegnelsen ¨i Kristus¨, - og at Han bar alle dine synder og ufulkommenheter med seg på korset/pælen slik at du ikke kan holdes ansvarlig for dem. 
Vinen symboliserer Hans blod, og ved å drikke av dette viser du at alle dine synder er tilgitt ved Hans blod og ikke ved ditt eget. Vi må ikke sette lit til våres egen evne til å frelse oss selv eller vise til våre egne gjerninger; det er ene og alene Hans blod og Hans legeme som gjør at vi oppnår en rettferdiget stilling, ja ikke bare en rettferdiget stilling! 

Fullendt:

Iflg. Hebr 12: 23 blir denne tilstand regnet som fullendelsen. (når en troende - dvs én som tror på Jehova som universets overherre, og den Han har sendt, Jesus Kristus som vår frelser - dør, blir han forvandlet til en åndeskapning (I henhold til rekkefølgen angitt i 1 Tess 4: 15-17); han vil være sammen med Far, Jesus og alle englene, men også sammen med alle de andre troende. Det er dette som beskrives i Heb. 12: 22 der de omtales som ´de rettferdigjorte som har nådd fullendelsen´*@*@. Bare les selv. Men ikke bruk NV oversettelsen; den er endret i organisasjonens favør. Enhver annen oversettelse er ok.) 

Dette betyr at alle anstrengelser fra din side er over; du trenger bare å holde fast ved troen på Far og Hans sønn Jesus. For å bevise dette kan du lese 
Hebr 8:
12  For i nåde vil jeg tilgi all uretten deres
           og ikke lenger huske syndene deres. 

Da Jesus døde overga Han verdien av sitt offer til Far; denne profetien gikk dermed i oppfyllese. Siden da har alle som tror på Far og Jesus vært tilgitt alle sine synder; de blir rett og slett ikke sett og tatt i betraktning av Far. (med mindre man med vitende og vilje bryter Hans prinsipper etter å ha forstårr gjenløsningsofferets sanne verdi.)

Du befinner deg derfor nå i Guds Hvile. Og der kan du befinne deg helt til du enten blir hentet opp før harmageddon, eller dør av alderdom/sykdom.

Medlemmene av Jehovas Vitners organisasjon - har et kjempeproblem! Ikke tar de av emblemene, og ikke føler de seg så nær Jehova at de kaller Ham Far - selv om alle de første Kristne lærte å kjenne Ham slik. Og de er stadig urolige i sitt forhold til Ham. Nei - alle som mener at de må utføre gjerninger for å oppnå sin frelse har ikke fred, og de finner aldri hvile. Ikke rart at de ikke føler seg som Guds Barn, er det? 

Men dét kan de bli!

Spørsmålet er om de kan dét ved å ha sitt navn skrevet opp i medlemslistene i en jordisk organisasjon..Den enkeltes samvittighet vil fortelle ham/henne hva de må gjøre.

(*@*@: Ordene i Hebreerne burde gi organisasjonens ledere kuldegysninger ned over ryggen. For det kommer klart frem hvor Abraham og alle de andre trofaste fra fortiden skal være - eller allerede befinner seg:

Heb 12:
22 Nei, dere er kommet til fjellet Sion, til den levende Guds by, det himmelske Jerusalem, til ti tusener av engler, til en høytidsfeiring, 23 til forsamlingen av de førstefødte (de 144000) som er oppskrevet i himmelen. Dere er kommet til en dommer som er alles Gud (Jehova), til åndene av de rettferdige som har nådd fullendelsen (trofaste troende/kristne), 24 til Jesus, mellommannen for en ny pakt, og til det rensende blodet som taler sterkere enn Abels blod. 

Den som leser i kap. 11 vil fort se at de rettferdige som har nådd fullendelsen  inkluderer nettopp Abraham, Sara osv, og i vers 16 sies dette om disses håp:
16 Men nå er det et bedre land de lengter etter: det himmelske. Derfor skammer ikke Gud seg over dem, men vil kalles deres Gud, for han har gjort i stand en by til dem. 

Døm selv om det er verd å bruke av dine midler/krefter til å bygge et senter her på jorden for å oppfylle en jordisk organisasjons målsettinger - når vår himmelske Far har helt andre planer..)









2 kommentarer:

  1. For ett flott innlegg pappa!!! Jeg er så heldig som har en så reflektert og tenkende pappa, og som attpåtil KUN er ute etter å fremme Guds Ord, og ikke sin egen interesse..:)

    Jeg leser ALT, -også det du skriver-, med en ferdig innstilt skepsis, -for jeg må selv se om det jeg leser stemmer. Men i dette innlegget også, kan jeg si meg helt enig i det du har skrevet, og det er like lettende hver gang...:)

    Så får tiden vise om vi blir enige ang hva den hellige ånd er etterhvert. Kanskje det bare er min kunnskap som må økes litt på det punktet? Det herlige er at jeg har min helt egen tro og oppfatning om det, inntil min egen mening skulle endre seg. :) Ingen styrer mine tanker lenger!! =) =) =) =)

    Deilig å være FRI. =)

    (når kan vi komme å drikke vin og knekke brød...?)

    SvarSlett
  2. Takk for det!

    Vinen og brødet kan vi dele hver gang vi ser hverandre!

    1 Kor 11 26 For hver gang dere spiser dette brødet og drikker av begeret, forkynner dere Herrens død helt til han kommer.

    Ved vår handling viser vi klart og tydelig hvem vi tilhører; og dette ser Satan, vår motstander.

    Paps

    SvarSlett