torsdag 6. september 2012

¨Jehova vil lede sine utvalgte til organisasjonen¨ - hørt dette?




Som et gammelt medlem av Jehovas Vitners organisasjon kjenner man igjen denne setningen, ikke sant? 

Jeg fikk en påminnelse sist jeg snakket med min gamle mor; hun har vært medlem av JV hele sitt liv, og er nå over 73 år gammel. Hun mente at hun måtte da vite hva hun snakket om fordi hun ¨har da lest Bibelen hele sitt liv¨, som hun sa. Ja... Å lese en bruksanvisning er ikke det samme som å følge den - er det? Ikke sånn å forstå at hun ikke lever etter sin tro - for dét gjør hun (i samme utstrekning som alle andre med en overbevisning). 

Nei - dét å lese noe betyr ikke automatisk at man forstår, noe da også Jesus var klar over skulle komme til å skje når det gjaldt Hans ord.

Mark 4:
11 Han svarte: «Til dere er hemmeligheten om Guds rike gitt! Men til dem som er utenfor, blir alt gitt i lignelser, 12 for at de skal
           se og se, men ikke skjelne,
           høre og høre, men ikke forstå,
           så de ikke vender om og får tilgivelse.»

Hvem sa Han dette til? 

Vers 10 sier dette: Da han var blitt alene med de tolv og de andre som var med ham, spurte de ham om lignelsene. 

Så Hans egne, dem Han selv hadde valgt seg - hadde problemer med å forstå - hvor langt mer de som ikke anså Ham for sendt av Far?!

Hva så med oss? Vi leser jo også Guds ord, gjør vi ikke? Finner du at dette spørsmålet gjelder for deg:
Apgj 8: 
30 Filip sprang bort, og da han hørte at han leste fra profeten Jesaja, spurte han: «Forstår du det du leser?»

 Det er millioner av sannhets-søkende mennesker som søker etter svar på livets store spørsmål ved å lese i Bibelen. Endog milliarder. Finner de svarene de søker etter? Vi får bare håpe det beste; men det er ikke mangel på ´bedrevitere´ der ute i verden; folk som mener at de har funnet svarene på nær sagt ethvert spørsmål. Og når de begynner å spre sin ´viten´ (slik jeg jo også gjør..) oppstår det et problem: man begynner å vektlegge seg selv og sin egen persons betydning.

Da er man på farlig spor. Så la dette være sagt med én gang: ingen må følge mine ord som om det jeg sier er den eneste sannhet og at deres liv er avhengige av de konklusjoner jeg kommer frem til i mitt studie av Guds ord. Min oppgave er å vise alle til det eneste middel for frelse som er sendt fra Far selv: Hans Sønn Jesus Kristus. Det er utelukkende i Ham vi finner frelsen, slik det sies så klart i 
Apgj 4:
12 Det finnes ikke frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved.»

Dén holdningen - at dét vi (jeg) sier er den eneste sannhet og at deres (medlemmenes) liv er avhengige av de konklusjoner vi (jeg) kommer frem til i vårt (mitt) studie av Guds ord - har grepet om seg innen organisasjonen Jehovas Vitner, og blir faktisk publisert i deres litteratur - ikke ofte, men ofte nok. (om dette har jeg skrevet flere ganger før, med kildehenvisninger.) 
Ja, denne tanke er så utbredt at min gamle mor altså med full overbevisning mener at dersom noen skal kunne oppnå frelsen, så må Jehova dra dem til ´sin organisasjon´ slik hun sier det - altså til Jehovas Vitners organisasjon. Alle som ikke finner veien dit, vil bli tilintetgjort i Harmageddon. Sier hun; fordi hun har lest dette i Vakttårnet.

Men hva viser Bibelen?

Hvem var det som ble sendt for å frelse menneskeheten? Jesus.
Hvem er Kongen i Guds Rike - som skal gjeninnføre Guds hensiker med jorden og menneskeheten? Jesus.
Hvem er det som skal føre krig mot de som ikke vil underordne seg under Guds Rikes styre? Jesus.
Hvem bruker Jehova for å oppnå sin hensikt? Jesus.
Hvem må alle bøye sine knær for? Jesus.

Har organisasjonen noen som helst plass i disse tingene? Har noen som helst kristen gruppering en rolle i dette? Ja, én. Den eneste rolle de har er å vise menneskene til Jesus; dét er deres eneste oppgave. 

Det er Jesus som ble forbilledlig åpenbart for oss ved Noah´s ark; det er ikke - slik JV sier - et bilde på organisasjonen; nei, det er bare Jesus som kan ta oss til side og beskytte oss under Harmageddonkrigen. Organisasjonen JV vil stå der, akkurat som alle andre, uten noen beskyttelse.

For hva er det Far ser etter? Medlemsskap? Eller tro på den Han har sendt? 
Joh 6 gir et helt klart svar.
28 Da sa de til ham: «Hvilke gjerninger er det da Gud vil vi skal gjøre?» 29 Jesus svarte: «Dette er den gjerning Gud vil dere skal gjøre: Tro på ham som Gud har sendt.»


Hvem er det som står ansvarlig overfor Ham? 
Rom 14: 
12 Så skal altså hver enkelt av oss avlegge sitt eget regnskap *for Gud•.

Her finnes ikke antydning til ´kollektiv regnskap´, eller ´samfunnsansvarlighet´ som JV gjerne omtaler det. Hele den doktrinen JV har bygget opp om hva som kommer til å skje i Harmageddon, har ved studie vist seg å være falsk.

JV hevder at verden skal dømmes av Jehova og at det er Ham som dreper de ´onde´. Hva sier Bibelen?  
Johannes 5:
22 Og Far dømmer ingen, men har overlatt hele dommen til Sønnen, 23 for at alle skal ære Sønnen slik de ærer Far. Den som ikke ærer Sønnen, ærer heller ikke Far, han som har sendt ham.

Og hva med Sønnen?
Joh 12:
47 Den som hører mine ord og ikke holder fast på dem, dømmer ikke jeg. For jeg er ikke kommet for å dømme verden, men for å frelse verden. 

Harmageddon vil være et punktum i denne onde tingenes ordning der de som ikke vil underlegge seg Kongens styre vil bli fjernet. Dette har imidlertid ikke noe med en domsavsigelse fra Jesu side, å gjøre:
48 Den som avviser meg og ikke tar imot mine ord, har likevel en dommer: Det ordet jeg har talt, skal dømme ham på den siste dag.

Det er mao menneskets egen reaksjon på Jesu ord som vil dømme vedkommende; ikke noe annet. Hvis man altså vender Hans ord ryggen og nekter å bøye seg for dets kraft, vil man bli utryddet. 

Alle andre vil bli frelst ved sin tro på Jesus.

Harmageddon vil virkelig bli et veiskille for jorden og dens befolkning. Men ettersom Far har lovt at alle de som tror på Hans Sønn skal bli hentet opp til himmelen før Harmageddon begynner - Jvnf 1 Tess 4:15 Dette sier vi dere med et ord fra Herren: Vi som fremdeles lever og blir igjen her helt til Herren kommer, skal slett ikke komme før dem som er sovnet inn. 16 For når befalingen lyder, når erkeengelen roper og Guds basun høres, da skal Herren selv stige ned fra himmelen, og de døde i Kristus skal stå opp først. 17 Deretter skal vi som er igjen og ennå lever, bli rykket bort sammen med dem i skyene for å møte Herren i luften. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid. 18 Trøst og sett mot i hverandre med disse ordene! - vil det ikke være noen mennesker igjen her på jorden umiddelbart etter Harmageddon-krigen. 

JV forestiller seg at dé - og bare dé - skal komme inn på en ny og renset jord, akkurat som om at Harmageddon kommer til å fungere som en dør, der alt det fæle er på den éne siden, og når man åpner døren kan man umiddelbart gå inn i et nytt ´rom´ der alt er perfekt. Men slik kan det ikke bli.

Etter Harmageddon vil jorden være ugjenkjennelig; du vil ikke kunne velge og vrake balnt de rikes hus og hjem..slik jeg vet vi drev og fantaserte om en gang i tiden; de vil være radert bort fra jordens overflate. Ødeleggelsens blir levende beskrevet slik i 
2 Pet 3:
7 Men de himler og den jord som nå er, er i kraft av det samme ordet spart til ilden. De holdes oppe helt til dommens dag, da ugudelige mennesker skal gå fortapt...
  10 Men Herrens dag skal komme som en tyv. Da skal himmelen forgå med et rungende drønn, elementene skal komme i brann og bli fortært, og jorden og alle gjerninger som er gjort på jorden, skal komme fram i lyset
    11 Når alt skal gå i oppløsning på denne måten, hvor hellig og gudfryktig bør dere ikke da leve 12 mens dere venter på at Guds dag skal komme, og fremskynder den. Da skal himlene bli fortært av ild, og elementene skal brenne og smelte.

Dét som én gang var, vil da være borte. - på hvilken måte vil Jesus la dette skje? Dét vet vi ikke. Det finnes imidlertid en rekke holdepunkter for hvilke krefter Han vil benytte seg av i Guds ord. Naturkrefter vil komme til å være én faktor, og engler vil være en annen. Uansett: de som står på Jesu side har intet å frykte; som det stod i 1 Tess 4, vil de befinne seg i sikkerhet langt borte fra dette inferno. 

Men ta ikke feil: ødeleggelsen vil være total. Vi har Sodoma og Gomorra i minnet. Det hersker ingen tvil om at byene har funnets; men man kan ikke finne dem, den dag i dag. Like totalt vil denne onde tingenes ordning og sporene etter den, være fjernet. 

Så kommer gjenoppbyggingstiden; det er da alle de som har blitt hentet opp før Harmageddon, vil få sine oppgaver. De vil ha med jorden å gjøre; de vil bygge den opp igjen, lag for lag, tretype for tretype, art for art. Og når dette er ferdigstilt, slik at jorden igjen er beboelig for mennesker, vil gravene åpne seg, og alle de døde vil komme frem - til en ny og renset jord, der de vil bli gitt nye regler og lover som de følge.
(nå gjelder nemlig ikke nåden lenger; den er brukt opp. Fra dette øyeblikk vil de døde bli dømt etter sine gjerninger i forhold til lover og regler - helt ulikt oss, som allerede er blitt dømt rettferdige pga vår tro på Jesus. Rom 5:1 Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus.) Denne dagen omtales i Jesaja som hevnens dag. Nå er oppgjørets time kommet. - Men bare for de som har dødd uten å ha hørt om Jesus eller har vært så ´heldige´ å dø i tiden før Harmageddon, til tross for at de kan ha hatt ´feil´ tro osv. Jesu død feier alle disse menneskenes feil og synder ´under et teppe´, så de får en ny sjanse. 

Når disse kommer frem vil vi stå klare til å ta imot dem; ´ vi ´ er alle de som har trodd på Jesus som Guds Sønn. Dette vil være vår oppgave. Vi skal ikke bare vandre hvileløst rundt på gyldne gater og kikke på diamanter - hva i all verden skal vi med dem?! Man finner da ikke kjøpesentre i himmelen?! Hva skal vi med edle stener? Vi får helt andre verdinormer.

De som mener at vi skal til himmelen, har rett. Men de mangler opplysninger om hva de skal være der for. Årsaken.

Nå, er det bare de som tilhører Jehovas Vitners organisasjon som vil komme inn på en ny og rettferdig jord? Hm, hva da med slike vers som dette:?
Åpb 21:
 8 Men de feige, de vantro og vanhellige, de som myrder, driver med hor og trolldom, avgudsdyrkere og alle løgnere, deres plass skal være i sjøen som brenner med ild og svovel. Det er den annen død.» 

Når du leser fra vers 3 tror jeg nok du blir nødt til å innrømme at dette gjelder tiden etter harmageddon, gjør du ikke? Så de som omtales i vers 8 må følgelig være innbyggere i tusenårsriket, må de ikke? For ´den annen død´ skal vel ikke intreffe før de tusen år er til ende, skal den? Nei. Dvs at jorden vil være fylt av slike mennesker som omtales i vers 8. Hm - ikke akkurat noe attråverdig sted, synes du? 

Ja, rettferdigheten vil råde - men dét betyr ikke idyll.. Rettferdighet er vel og bra, men det er en hard lov. Øye for øye; ingen unntak. 

Det hjelper ikke med idylliske bilder av en paradisisk jord i Vakttårnet; de faktiske forhold vil være perfekte, men jorden vil være fylt med alle de mennesker som har levd; av alle typer. Det er ikke uten grunn at Jesus sier dette i 
Åpb 2:
26 Den som seirer og holder seg til mine gjerninger helt til det siste, skal jeg gi makt over folkene:  27  Han skal styre dem med jernstav, som leirkar blir de knust. 

Dersom du leser dette nøye vil du se at dine oppgaver blir beskrevet her; vel og merke dersom du står på Jesu side. Da omtales du som ´den som seirer´. Din oppgave vil altså bli å ´styre dem med jernstav´. 

Ser du noe anderledes på ´den nye verden´ nå? Dét har du all grunn til.

Jehovas Vitners organisasjon har ingen plass i dette bildet. Heller ingen annen religiøs organisasjon. Her er det utelukkende snakk om de som i sitt hjerte tror at Jesus er Guds Sønn, og at det er Ham som er frelseren. 

Dén troen er det mange som har. 

Og dét er helt i overensstemmelse med Matt 24:

45 Hvem er da den tro og kloke tjeneren som herren har satt over de andre tjenerne for å gi dem mat i rett tid?

Ja, det samme verset Vitnene benytter for å bevise sin utvelgelse av Jehova, viser at det skulle finnes mange andre tjenere.

Det er meget tankevekkende hvordan Jehovas Vitners organisasjon har behandlet ´de andre tjenerne´ er det ikke? Synes du med hånden på hjertet at de har behandlet dem med kjærlighet? Eller er det mer slik Jesus selv sier  i vers:
49...så gir seg til å slå de andre tjenerne og spise og drikke sammen med drukkenbolter. ?

Vel, tiden vil vise. Men Jesus sier dette:
50 Da skal tjenerens herre komme en dag han ikke venter og en time han ikke kjenner, 51 og hugge ham ned og la ham dele skjebne med hyklerne, der de gråter og skjærer tenner.


Men uttalelsen om at Jehova vil føre mennesker til sin organisasjon, er hermed fullstendig plukket fra hverandre. Dette er en løgn. Far vil bare føre sine utvalgte til den kilde Han selv har valgt seg: 

Sin enbårne Sønn, Jesus Kristus. 

Hvis ikke ville Han handle i strid med alt Han selv har latt nedskrive i sitt ord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar