søndag 15. desember 2013

Arken, et bilde du bør forstå.



Det er mange som mener at Noahs ark er et bilde på en svært bestemt organisasjon - Jehovas Vitners verdensomspenende sådanne.. Disse har i lang tid påropt seg å ha en ´arklignende´ funksjon. 
Hvordan kan de si dette? Vel, de mener jo på ramme alvor at organisasjonen er Guds Kanal (selvfølgelig sikter dette til de som sitter i deres styrende råd, nylig (selv-nyutnevnt som ´den tro og kloke tjener´ i 2013..)(at en tjener utnevner seg selv til å være over andre tjenere er vel i aller høyeste grad uvanlig og utilbørlig, men i dette tilfelle ser det ikke ut til å plage hverken ´tjeneren´ eller medlemmene.. hvordan Jesus ser på dette er derimot en helt annen sak.) 

Nåvel, det var arken vi skulle se på. Ikke arken i seg selv, men hva den var et forbilde på.

Hvorfor skulle Noahs ark bygges? 

1 Mb 6:
12 Gud så på jorden, og se, den var blitt fordervet, for alt det som menneskene hadde gjort på jorden, førte til ødeleggelse.
    13 Da sa Gud til Noah: «Jeg vil gjøre ende på alt kjøtt og blod. For jorden er blitt full av vold på grunn av dem, og se, jeg vil ødelegge dem sammen med jorden. 

Siden vi lever nå og kan betrakte jorden og alt det som er på den lærer vi at ordene om å ´ødelegge jorden´ ikke kan ha vært bokstavelig; da ville ikke noe ha vært igjen. Dette er et direkte forbilde til det som kommer til å utløse harmageddon; menneskene fører ødeleggelse over jorden, noe Gud ikke tillater. Hans hensikter står fast, og mennesker får ikke lov til å forstyrre disse.

Arken ble bygget for at noen, Noah og hans familie, skulle få overleve. Vi leser i vers 
9....Noah var en rettferdig mann, en helstøpt mann i sin tid. Noah vandret med Gud. 

Det var tilstrekkelig for Gud at Noah vandret med Ham; dét betyr ikke at Noah var fullkommen, han var underlagt synden slik du og jeg er, men det betyr at han tok avstand fra det moralske forfallet som han var vitne til hver dag, og vendte seg til Gud for veiledning. 

Så arken var et Gudgitt middel for overlevelse i den kommende vannflom. Hva har Gud tilveiebrakt for å beskytte dem som vandrer med Ham i vår tid? 

En organisasjon? 
Hva da med alle de som levde før denne så sin begynnelse i begynnelsen av 1900-tallet? Det var jo først i 1931 at organisasjonen fikk sitt navn (selv om den hadde vært virksom helt fra 1876 da Russel startet det hele. Det var Rutherford som ønsket seg en organisasjon, han hadde viljen og tok i 1916 makten for å gjennomføre den, på en lyssky måte. Dette er det mørkeste tidspunkt i JV´s historie, noe de helst ikke vil minnes. Det dysses derfor ned i stillhet.)
Hva med alle de som gjør dét Johannes omtaler iflg 
1 Joh 4:
15 Om noen bekjenner at Jesus er Guds Sønn, blir Gud i ham og han i Gud

Selvfølgelig gjør også JV dette; men de er vitterlig ikke alene om å bekjenne at Jesus ér Guds Sønn, er de? Så hva med alle de som av én eller annen grunn ikke tilhører deres organisasjon, men like fullt bekjenner at Jesus er Herren, Guds Sønn? 

Kan det virkelig være slik at medlemskap i JV´s organisasjon er det endelige motbilde til arken? Definitivt ikke.

Siden Jesus ér Guds Sønn må Han ha en meget fremtredende rolle, tror du ikke? 

Hva sa Jesus selv?

Joh 11:
25 Jesus sier til henne: «Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør. 26 Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø. Tror du dette?» 

Ser du hva Gud - Jehova - har ordnet med slik at de som Han anser verdige til å leve, får det lovte evige liv? Altså nåtidens ´ark´? 

Akkurat; Hans løfte får sin oppfyllelse i Sønnens død og vår tro på dette.

Rom 4: 
24 det gjelder også oss: Vi skal bli regnet som rettferdige når vi tror på ham som reiste Jesus, vår Herre, opp fra de døde, 25 han som ble overgitt til døden for våre synder og oppreist for at vi skulle bli rettferdige.
5:
1Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus. 

Synes du dette virker kjent? Ikke så rart dét. Noah ble betraktet som rettferdig av Gud fordi han trodde på Jehova, og Jehova sørget for at han ble spart. 
Vi på vår side blir også tilregnet rettferdighet - til tross for at vi ér syndere (slik også Noah og hans familie var) - ved vår tro på Jehova og Hans utsendte Sønn Jesus, samt dét offer Han tilveiebrakte. 

Hvilken skjebne går vår tids verden i møte?

2 Peter 3:
  10 Men Herrens dag skal komme som en tyv. Da skal himmelen forgå med et rungende drønn, elementene skal komme i brann og bli fortært, og jorden og alle gjerninger som er gjort på jorden, skal komme fram i lyset. 
    11 Når alt skal gå i oppløsning på denne måten, hvor hellig og gudfryktig bør dere ikke da leve 12 mens dere venter på at Guds dag skal komme, og fremskynder den. Da skal himlene bli fortært av ild, og elementene skal brenne og smelte. 

Det er ingen grunn til å tro at dette kommer til å bli en hyggelig opplevelse, uansett om du er én av de som er rettferdig eller ikke. Har du lagt merke til at arken ikke hadde noe vindu? Den hadde en rekke åpninger helt oppe under taket, men de var så høyt oppe at besettningen ikke kunne se ut av dem; de var der bare for å slippe inn dagslys. Oppe på taket hadde Noah fått beskjed om å lage en luke som kunne åpnes når tiden var inne til dét. Men fra dét øyeblikk Gud stengte portene i arken, til Han gav beskjed om å åpne takluken, hadde ingen inne i arken noen formening om dét som skjedde utenfor; de var skjermet for å se de ugudeliges skjebne, og ødeleggelsen av den kjente jord med datidens byggninger etc.

Dersom du nå går tilbake til ordene ovenfor; ville du ønske å se dette skje rett fremfor dine øyne? Dette kommer til å bli mye mer omfattende enn vannflommen, både fordi det nå lever vesentlig flere mennesker på jorden, men også fordi det skadeverk jorden er påført er langt mer omfattende enn dét de hadde klart å få til på Noahs tid.

Hvordan vil så Jehova og Hans utsendte Sønn, vår Konge, redde sine rettferdige i vår tid? 

Vel, nåtidens middel for frelse - arken - er Jesu blod og offer. Dette vil frelse enhver som tror på Ham og vår himmelske Far, Jehova. Men hvordan, sånn rent bokstavelig?

Vi blir ikke holdt i uvisse hva dette angår heller. 
(Spørsmålet er om vi ønsker å godta det svaret som gis i DNT; dette er jo ikke så lett for dem som tror på menneskene i det styrende råd; dé må nødvendigvis få det ´rette lys´ dvs. en ny forståelse, før medlemmene kan tro på Bibelens ord.. Siden de fortsatt mener at deres organisasjon er arken i vår tid, vil de heller ikke kunne innse metoden Gud har bestemt seg for.)

Metoden:
1 Kor 15:
49 På samme måte som vi har båret det jordiske menneskets bilde, skal vi også bære den himmelskes bilde. 50 Men det sier jeg, søsken: Kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike, og det forgjengelige skal ikke arve uforgjengelighet.
    51 Se, jeg sier dere en hemmelighet: Vi skal ikke alle sovne inn, men vi skal alle forvandles, 52 brått, på et øyeblikk, ved det siste basunstøt. For basunen skal lyde, de døde skal stå opp i uforgjengelighet, og vi skal bli forvandlet. 

1 Tess 4:
15 Dette sier vi dere med et ord fra Herren: Vi som fremdeles lever og blir igjen her helt til Herren kommer, skal slett ikke komme før dem som er sovnet inn. 16 For når befalingen lyder, når erkeengelen roper og Guds basun høres, da skal Herren selv stige ned fra himmelen, og de døde i Kristus skal stå opp først. 17 Deretter skal vi som er igjen og ennå lever, bli rykket bort sammen med dem i skyene for å møte Herren i luften. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid. 

Ser du? DNT holder ikke vår fremtid skjult: Jesus kommer med sine engler; når dette skjer vil vi bli forvandlet på ett øyeblikk, og bli med dem opp til Jesus og forbli der sammen med Ham i all evighet. Vi vil dermed bli spart for å være vitne til at våre naboer og evnt slektninger som ikke vil tro på Jesus, blir fortært av ilden, eller at våre hus og hjem blir fjernet fra jordens overflate. Det vil ikke bli noe som helst igjen av denne verden; alt vil bli renset bort. Så vil jorden atter bli gjort klar for sine innbyggere - men dét er en annen sak.

Arken er altså et symbol på den foranstaltning Jehova har iscenesatt for vår frelse; Jesu offer og vår tro på Ham og Far. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar