mandag 26. november 2012

Arken steg - men hvor kom alt vannet fra?


Min venn R.D har skrevet et veldig interessant innlegg på sin bloggside om Istiden/vannflommen. Innlegget inneholder en rekke tankevekkende, og for meg - relativt nye tanker. Dette er svært stimulerende!

Jeg har oppfattet min venn dithen at han ønsker seg en dialog om forskjellige tema, som en kontrast til at det finnes noen få som gjør krav på den endelige sannhet om alle tema.

Min egen oppfatning er at det virkelige bildet ikke kan oppfattes av én enkelt person og heller ikke av en liten gruppe individer - uansett hvor stor makt disse måtte ha over andres oppfatninger. Årsaken er enkel å illustrere: hvis du har en Cola-flaske og lar fem forskjellige personer beskrive den, så vil du få fem forskjellige beskrivelser, alle like sanne, men likevel forskjellige. Vi mennesker ser ting fra forskjellige vinkler. Noen betrakter den nedenfra, andre ovenfra, noen fra fremsiden, andre fra baksiden, og noen fra skråvinkel. Alle ser på samme ting, men ingen kan beskrive annet enn det de ser.

Dermed oppstår det et behov for de andres meninger, ikke sant? Og dersom saken er av langt mer viktig karakter enn å beskrive en Cola-flaske, trenger vi manges meninger.

I sitt innlegg omtaler R.D vannflommen. Siden både han og jeg har noenlunde samme bakgrunn fra organisasjonen JVs opplæring, gjenspeiler hans oppfatninger også det syn denne org. har på dét som skjedde i forb. med vannflommen. Er man i en org. må man jo ha det samme syn på alle ting, som den - offisielt i allefall. R.D er en modig mann fordi han faktisk tør å ha en mening som ikke alltid stemmer med ´normalen´, hva enten vi betrakter ´normalen´ ut fra en org. vinkel eller fra mer ordinære vinkler.

Viljen og evnen til å tørre å tenke og vurdere ting man kommer over i løpet av livet er faktisk nedlagt i oss av vår skaper, Jehova, og Hans medhjelpere - Jesus og alle englene, har deltatt i opplæringen av mennesket, utviklingen av våres hjerner er intet unntak. det er i Guds interesse at vi søker etter innsikt og forståelse i alle ting - med unntak av ondskap naturligvis.

Når det gjelder vannflommen så har jeg personlig stilt endel spørsmål ved denne - ikke fordi jeg ikke tror at den har funnet sted; står det at det har skjedd i Guds ord, så tror jeg på dét. Men - hvordan gikk det til?

Som R.D påpeker har hellningsgraden av jorden i forhold til solen en vesentlig rolle i dette. For å oppnå maksimale vekst-forhold for planter etc. over hele jorden vil det mest gunstige være en 90graders vinkel til solen; da vil alle deler av jorden bli belyst, om enn ikke like intenst. Ekvatoriale områder ville naturligvis være varmere enn ved polene, men siden man har funnet friskt gress og massive bevis for dyreliv i polarisen, er det hevet over tvil at polisen har kommet etter en tid med gunstige forhold for såvel vegetasjon som dyr. 

Vannflommen; hva sier bibelen om den? Egentlig svært lite. Vi må innhente opplysninger som egentlig ikke har noe med den å gjøre for å få indikasjoner på hvordan det var før vannflommen. 

Om selve skapelsen av planeten jorden sies det eksremt lite. Men vi får denne innsikt i hva som var med på å avkjøle jorden etter dens voldsomme tilblivelse: 
1 Mb 1:
 6 Gud sa: «Det skal bli en hvelving midt i vannet! Den skal skille vann fra vann.»  7 Gud laget hvelvingen og skilte vannet som er under hvelvingen, fra vannet som er over hvelvingen. Og det ble slik.  8 Gud kalte hvelvingen himmel.
Ut fra denne enkle opplysningen kan vi trekke en sluttning: Jorden var for en tid totalt dekket av vann. Vannet oppstod sikkert slik R.D sier, ved at to gasser blandet seg; hydrogen og oksygen. Dette kan kanskje - for alt jeg vet (og dét er jammen ikke mye i denne sammenheng..) - ha vært en naturlig reaksjon da jordskorpen begynte å stivne, mens jodens indre fremdeles gløder. Den dag i dag spyr jo jorden fremdeles ut en rekke gasser, ikke sant? 

Så sier altså Bibelen at Gud gav beskjed om at det skulle finne sted en adskillelse; noe vann skulle bli til damp (idéen om en fast ´hinne´av vann som omsluttet hele jorden motstrider sunn fornuft; en slik mengde vann ville ikke kunne ´henge´ oppe i luften sånn uten videre; dessuten har vi dette med lyset - kommenteres lenger nede.), og annet til hav. Det vannet som skulle opp under himmelen kunne imidlertid ikke være særlig mye, for dette sies i 
1 Mb 2: 4
På den tid Herren Gud skapte jorden og himmelen,  5 fantes det ikke en busk på jorden, og ennå hadde ikke et grønt strå grodd fram. For Herren Gud hadde ikke latt det regne på jorden, og det var ingen mennesker til å dyrke den.  6 Men en kilde sprang fram av jorden og vannet hele marken.  

Dersom det samler seg mye vann i skyer vil det falle ned; dette er ikke til å unngå. Forholdene på jorden på dette tidelige tidspunk nødvendigvis ha vært svært så forskjellig fra de vi har i vår tid! Jorden ha vært relativt flat; slike fjell som vi ser nå eksisterte rett og slett ikke. Det er ofte fjell som drar skyer inn over land, ikke sant?

Vanningen av det området menneskeheten skulle springe ut fra skjedde ved hjelp av kilder som hadde sitt utspring fra - ja, nettopp - underjordiske vannsamlinger. Elver som rant forbi Edens hage hadde ukjent opprinnelse, men det er ikke uvanlig, også i vår tid, at elver oppstår midt inne i en ørken eller oppe på et fjell, pga de underjordiske elver og vannreservoar som finnes.

Når Bibelen flg sier at det ble satt skille mellom vannene, så må dét bety at det meste av vannet som befant seg på jorden må ha samlet seg under dens overflate; samlet over ville det medføre en voldsom fordamning - noe som ville medføre regn; masse regn. 

Hvor tynn disen som omgav jorden må ha vært, kommer frem av dette: 
1Mb 1:
16 Gud skapte de to store lysene, det største til å råde om dagen og det minste til å råde om natten, og stjernene. 17 Gud satte dem på himmelhvelvingen til å lyse ut over jorden, 18 til å råde om dagen og natten og til å skille lyset fra mørket.

Det er vanskelig å forestille seg verden slik den må ha vært på den tiden, men den sikreste kilde vi har til å beskrive denne tiden er vel nettopp disse ordene, nedskrevet tusener av år etter at det faktisk hendte, men under veiledning fra Gud - hvordan skulle man ellers sitte med slike opplysninger!? Skulle Moses ha klart å finne ut disse ting av egen tankekraft? Dét tror jeg ikke noe på.

Så - man kunne tydelig skjeldne forskjellen på natt og dag; noen mener at man kunne se konturene av både solen og månen gjennom disen som omgav jorden. Dét kan jeg ikke bevise ut fra Bibelen - kanskje vet noen andre noe om dette? 

Men - poenget mitt er dette: Dersom alt vannet som skulle til for å skape en så total flom som Bibelen beskriver bare skulle komme ovenfra i form av regn, uten andre voldsomme hendelser som styrket denne reaksjonen, så vil dette være umulig sett ut fra de faktorene vi her har sett på. 

1: Vann er tyngre enn luft; som damp vil det bare bestå så lenge det ikke har noe å feste seg på - regndråper fester seg til støvpartikler og faller ned.

2: I relativt liten høyde over jordoverflaten er det minusgrader; den dampen som evnt. befant seg der oppe ville mao. ha blitt til is - og falt ned som regn eller hagl/snø. Mest sannsynlig som regn; men det hadde jo ikke regnet! (riktignok gjaldt denne beskrivelsen tiden før menneskene ble skapt; det er umulig å vite om forholdene var de samme da de kom. Imidlertid har man - fra visse kilder - gjort et stort nummer av den reaksjon de onde menneskene på Noahs tid kunne ha hatt, da han begynte å advare om en forestående flom og regnvær..)

3: Man kunne se solen og månen; i allefall så mye at det dannet et markant skille på dag og natt. Det skal ikke særlig tykt skydekke til før vi blir i tvil om det er natt eller dag, den dag i dag, skal det? Akkurat nå, mens jeg skriver dette, er det meget grått vær ut, men klokken er ikke mer enn 1425; om solen skinner langt der opp så er den i allefall ikke synlig. Om månen står full kunne det like gjerne vært natt.. Men, disen var altså ikke så tett. (Jeg har drevet endel med dykking i mine noe yngre dager og vet av egen erfaring at nede ved 20-30 meter er det ikke så mye igjen av sollyset; man kan knapt skjeldne solen. Skulle så jorden ha vært dekket av så mye vann som skal til for å skape vannflommen, så ville lyset ikke kommet gjennom dette. Dette er en fysisk umulighet.)

4: Om flommen skulle dekke hele jorden ville dette kreve langt større mengder vann enn den begrensede mengde som kunne befinne seg mellom jordens overflate og den høyde over bakken der minusgradene begynner; det dreier seg ikke om mange hundre meter. (Et vanlig rutefly befinner seg ikke mer enn 3 km oppe, og der har man minus 45-50 grader..dis i denne høyde? Neppe. Is? - ja, men ikke dis. 

Så kommer vi altså til følgende spørsmål: Hvor kom alt vannet fra?

Vel, vi har vel svaret liggende rett fremfor oss, har vi ikke?

1Mb 7:
11 I det året da Noah fylte 600 år, den syttende dagen i den andre måneden, brøt alle kilder fra det store havdypet fram, og himmelens luker åpnet seg.

Den ´gamle´ idé om at alt vannet kom fra oven er ikke forenlig med hverken bibelen eller fysikkens verden. 

Det som kan ha skjedd er dette:

Da ondskapen ble for stor på jorden bestemte Gud seg for å utrydde de onde menneskene.(1Mb 6 og 7.) En endring i jordens magnetfelt medførte enorme konsekvenser; vi kjenner dette som ´pol-endring´ i vår tid. De som har sett filmen ¨2012¨ kan sitte med en idé om hvilke krefter vi snakker om - selv om dette bare er en Hollywood- fremstilling. Det virkelige bildet var naturligvis enda verre. Det var totalt. 

Har du noen gang kjent kreftene i en vinkelsliper når den går for full fart? Eller i et sykkelhjul når du holder forhjulet opp fra bakken og spinner dette rundt? Kraften du føler heter sentrifugalkraften. Forestill deg virkningen på jordkloden som iflg denne kilde (http://www.universetoday.com/48322/speed-of-earths-rotation/ ) har en hastighet utgjør 465,1 meter pr sekund ved ekvator.. (det er 1674,36 km/t..) 
Hvis du plutselig gjør en endring fra 90 grader til 23 grader; hva tror du ville skje med den relativt tynne skorpen jorden hadde? For ikke å snakke om de enorme vannmengdene som var lagret her.. både de under overfaten og dem over. Ville ikke dette medføre en vanvittig mengde løpsk vann? Og hva med selve jordskorpen? Ville ikke denne slå sprekker og åpne for sin magma? Hva med de store vannbassengene som fantes - og fremdeles finnes - under jordskorpen? Når store mengder magma treffer enorme mengder vann skapes det enorme mengder damp, ikke sant? Dette steg til værs, og forårsaket den neste reaksjonen; regnet. ¨Himmelens luker åpnet seg¨. Det var slett ikke bare disen som ´falt ned´. 
Nå sier den Bibel-oversettelsen jeg benytter ovenfor de rette ordene; andre er litt mer utydelige. Men denne oversettelsen er ikke alene om å gjengi grunntekstene på denne måten. Flere andre holder frem den samme tanken om at vann strømmet ut fra jordens indre kilder og de store havdyp, samtidig som at det begynte å regne ovenfra. 

Det som fant sted var en total kollaps av den verden man til da hadde sett.

Da jorden ´sprakk´ veltet vannet ut sammen med magmaen, store felt av jordskropen reiste seg opp som en følge av at dets fundamenter forsvant; vannet veltet ut og skapte et tomrom, og skorpen gav etter, knakk sammen og styrtet ned - eller vippet opp, alt etter hvordan man betrakter det. Uansett, fjellkjeder som ikke hadde vært der før ble dannet; derfor finner vi merkelige funn både her og der; skjell på høye fjelltopper, etc. Og dypt nede i kullgruver finner vi forkullede rester etter skoger og kjempeinsekter.. Omveltningen var akkurat dét - en omveltning! En total omveltning! Når Noah og hans familie kom ut av arken var det ikke noe igjen av den verden de hadde kommet fra; alt var anderledes.

Fra aldri å ha sett endringer i været, med årstider, regn og snø, sommer og vinter - fikk de nå hele sortimentet rett i fanget.

Alt sammen som en følge av noe så enkelt som en endring i jordens helningsgrad. Nå varierer den mellom 21,1 og 24,5 grader. 

Forskere snakker nå i fullt alvor om at vi kan gå en ny polendring i møte.. Vil den medføre like store endringer som dén vi nettopp har drøftet? Tiden vil vise.

Dét vi som tror på Bibelens Gud - Jehova - har å holde oss til hva denne endringen angår, har vi allerede fått informasjoner om:
Sal 146:
 3 Stol ikke på fyrster, mennesker som ikke kan hjelpe. (eller som 1930-utgaven sier det:  3 Sett ikke eders lit til fyrster, til et menneskebarn, hos hvem det ikke er frelse!  4 Farer hans ånd ut, så vender han tilbake til sin jord; på den samme dag er det forbi med hans tankes råd.  

Hva med dem som forsøker å bevise at det er like før dette skjer?

Lukas 21 sier dette:
7 Da spurte de: «Mester, når skal dette skje, og hva er tegnet på at dette skal begynne?»  8 Han svarte:
        «Pass på at dere ikke blir ført vill! For mange skal komme i mitt navn og si: ‘Det er jeg! Tiden er kommet!’ Men følg dem ikke. 

Hvordan vil menneskeheten i sin alminnelighet reagere når vi nærmer oss enden? Og hvorfor? 

Lukas 21:
25 Det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene bli grepet av angst og rådløshet i larmen fra hav og brenninger. 26 Mennesker skal forgå av redsel og gru for det som kommer over jorden. For himmelens krefter skal rokkes.

Men de som tror på Jesus som sin frelser og setter sin lit til Jehovas nåde, hva med dem?

27 Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen med stor makt og herlighet. 28 Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet, for da er deres forløsning* nær. (1978/1985 utgaven) 

Uttrykket forløsning bringer tankene hen på en fødsel; Det er en forvandling fra foster til nyfødt barn; det er den samme person som endrer karakter, ikke sant? Fosteret går fra én tilstand til en annen. Fra å leve via sin mor, til selv å måtte puste etc. 

Vel, Jesus sier dette om seg selv: ...Da skal de se Menneskesønnen komme i skyen* ..

Paulus sier dette i 
1 Tess 4:
16 For når befalingen lyder, og det høres et rop fra overengelen og støt i Guds basun, da skal *Herren selv stige ned fra himmelen. Og de som døde i troen på Kristus, skal først stå opp. 17 Deretter skal vi som er blitt tilbake og fremdeles lever, sammen med dem bli rykket opp i skyene, i luften, for å møte Herren. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid.

Hva angår uttrykket forløsningen; 
1 Kor 15:
42 Slik er det også med de dødes oppstandelse. Det blir sådd i forgjengelighet, det står opp i uforgjengelighet. 43 Det blir sådd i vanære, det står opp i herlig glans. Det blir sådd i svakhet, det står opp i kraft. 44 Det blir sådd en kropp som hadde sjel, det står opp en åndelig kropp.
49 På samme måte som vi har båret det jordiske menneskets bilde, skal vi også bære den himmelskes bilde. 50 Men det sier jeg, søsken: Kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike, og det forgjengelige skal ikke arve uforgjengelighet.
51 Se, jeg sier dere en hemmelighet: Vi skal ikke alle sovne inn, men vi skal alle forvandles, 52 brått, på et øyeblikk, ved det siste basunstøt. For basunen skal lyde, de døde skal stå opp i uforgjengelighet, og vi skal bli forvandlet. 53 For det forgjengelige må bli kledd i uforgjengelighet, og det dødelige må bli kledd i udødelighet. 54 Og når dette forgjengelige er kledd i uforgjengelighet og dette dødelige er kledd i udødelighet, da oppfylles det som står skrevet:
           Døden er oppslukt, seieren vunnet.

Vi lærer av disse versene at de Kristnes fremtid vil være beskyttet mot de forferdelige ting som kommer over jorden. Vi har ingen grunn til å engste oss; vi vil oppleve en forvandling fra menneske til åndeskapning. Uttrykket forløsning tatt i betraktning; burde vel dette ikke virke umulig? Ettersom Gud kan få et foster til plutselig å gå fra ett stadie til et annet, så skulle det vel ikke være noe vanskelig å få et fysisk legeme til å bli omgjort til et åndelig? 

Det er altså dette som utgjør redningen for de kristne i vår tid; en forvandling fra menneske til ånd. Utrolig? Ja, dét skal jeg innrømme; men tenk deg om.. Hvilket alternativ ser du for deg når himmel og jord skal rulles sammen og elementene skal brennes? Har du lyst til å være her på jorden når en katastrofe verre enn vannflommen rammer den ugudelige menneskehet? Tror du ærlig talt at du kan/skal sitte med en kopp kaffe og beskue hele verden rundt deg gå fullstendig i oppløsning? Jordskjelv, pester, brann, vulkanutbrudd, tsunamier, oversvømmelser; vi snakker om den værste trengsel i menneskehetens historie. Dét værste du har sett på tv vil fortone seg som barne-tv for de yngste, i forhold! 

Nei - vi som stoler på Jehova og Hans utvalgte, Jesus, har intet å frykte; vi blir hentet opp slik Han har lovt - opp i luften sammen ned englene og Jesus. Der kan intet ondt ramme oss; vi er trygge.
Dersom du ikke tror dette - spør deg da hvem som har lært deg noe annet enn dét Guds eget ord sier skal skje? Hvem har interesse i å ta fra deg din rettferdige stilling overfor Jehova? Hvem har interesse av å få deg til å tro at du ikke kan være rettferdiget ved din tro på Jehova og Jesus - slik Bibelen viser!?  

Hvem godter seg når han ser deg skjelve for Herren Jesus og Jehova? Hvem er glad når du er redd? Hvem søker å få deg til å tvile på Guds kjærlighet og nåde? Hvem søker å skape tvil om Bibelens ord og din egen mulighet til å få hjelp av den hellige ånd til å forstå den? 

Satan og hans medsammensvorne, ikke sant? 

Ser du hvordan Jesus og Jehova jobber sammen for å hjelpe deg i vår tid? Iflg skriften har Jehova gitt den hellige ånd til fri disposisjon for Jesus; denne veldige kraft blir styrt til deg via Jesus - men den kommer direkte fra din himmelske Far, Jehova! 
Når du følgelig setter deg ned med Bibelen i hånden og ber Jesus om hjelp og om å få den hellige ånd, da omfavner Jehova deg med sin ånd; Han åpner dine øyne for ting du ikke før har forstått; Han gir deg fred i sinnet og ro i hjertet! 

Men - åpner du en annen bok, noe menneskelaget, skjer ikke det samme. Du kan be om forståelse; men det du studerer er menneskeverk; ikke Guds eget ord. Det hjelper ikke om forfatterne hevder å være Guds eneste kanal, eller Guds stedfortreder på jorden; de ér og blir ikke annet enn mennesker.

Den som derfor søker Gud  vil finne korrekte svar. Men søker du svar hos mennesker finner du bare deres meninger. Dé har ikke oversikten; den har ene og alene vår Far. 

Hvordan jorden ble til, vannflommen foregikk og fremtiden blir; alt dette er interessante spørsmål vi kan filosofere over. Svarene har imidlertid ingen egentlig betydning; de forandrer ikke noe. Men - vi har lov til å foreta denne vurderingen! Og det er dét som kan forandre oss. Vi kan finne noe som gir oss den nødvendige motivasjon til å foreta endringer i vårt liv - endringer som kan bringe oss nærmere vår Far!

Og dét mine venner - dét er viktig!

7 kommentarer:

  1. Jesaja 55:11 forteller at Guds ord ikke vender tomt tilbake til ham, det han vil kan ikke mislykkes. Når han skapte mennesker på jorden, skulle de leve for bestandig ved å følge hans råd. Engler som forlot sin egen bolig ble straffet etter vannflommen. Løftene gjelder at Guds rike skal komme til jorden og hans vilje skje her for oss mennesker som den skjer i himmelen blant englene.

    TL, du henger fortsatt fast i den gamle demoniske læren om at mennesker skal til himmelen. Jo fortere du kommer løs fra den, kan du glede deg over det fullkomne livet her på jorden som er tilpasset oss mennesker.

    Paulus snakket i bilder, som du åpenbart ikke forstår. Himmelen er ikke et sted, men en tilstand og denne himmelske lykke kan vi få del i når Jesus kommer igjen og henter oss til seg slik at Gud blir alt i alle. Da skjer Guds vilje på jorden som den skjer i himmelen.

    Forøvrig er du helt på jordet når det gjelder grader i forhold til ekliptikken, men det får du diskutere med en som kan dette bedre enn meg. F.eks. en lærd adventist. Ellers har du mange gode poenger, men det får vi heller ta opp i personlige diskusjoner enn her på nettet. Folk som leser dette kan tro vi er gale.

    RD

    SvarSlett
  2. Det er riktig at Matteus viser at ´de ydmyke skal arve jorden´. Dét mener da også jeg; min mening er imidlertid at dette sikter til dem som består den endelige prøve ved slutten av tusenårsriket, og ikke av en liten del av den nålevende menneskehet (som kalles seg Jehovas vitner). Om dem som finnes verdige til en oppstandelse sa Jesus at de ville bli som englene; de kunne ikke dø. De som evnt skulle kunne overleve harmageddon kan fortsatt dø, ikke sant? Så er det altså ikke disse Jesus snakket om.

    Du sier at det er en demonisk lære at vi (Og jeg sier altså at det bare er de Kristne som har dette håpet) skal til himmelen; da må Paulus og alle de andre apostlene, samt Jesus selv ha vært under demonisk påvirkning da de gav uttrykk for dette overfor datidens Kristne. Dét tror ikke jeg noe på.

    Den demoniske lære er etter mitt syn en lære som forsøker å villede folk bort fra DNTs lære; og læren om en stor skare som skal overleve harmageddon, mens en annen mindre skare - de 144000 - skal være de eneste som får del i himmelsk liv - er etter det jeg kan se ut fra skriften en falsk lære. Denne lære får man ikke uten å enten overse eller forandre på bibelens budskap, eller å innføre nye begreper. Vi bør huske at det var Rutherford som kom med denne oppdelingen; den mannen har i likhet med de fleste andre lederne innen JV ført medlemmene bak lyset i utallige andre tilfelle - hvorfor sette lit til en slik type?

    Når Paulus sier dét han sier i 1 Kor 15 og 1 Tess 4, så er det med god grunn, og vi bør bøye oss for ekspertene - Jesus og Hans apostler. Dé vet mer om dette enn vi. Når Paulus sier at vi skal hentes opp I LUFTEN, bort fra den endelige dom over denne onde tingenes ordning - så gleder jeg meg over dét! Om himmelen er en tilstand? Vel; uansett hva den ér så er det der Jesus og englene befinner seg, og dé er ikke tilstede her på jorden i fysiske legemer. Og - de Kristne er lovet en oppstandelse lik Hans. Dermed står vi tilbake med én eneste mulighet: de Kristne blir i allefall ikke værende mennesker i fysisk form. Dét ville stride mot DNTs ord.

    Som jeg beskriver i andre innlegg, mener jeg at de som får del i et himmelsk liv vil ha sin oppmerksomhet og sitt virke knyttet direkte til jorden og menneskene som kommer frem etter Guds krig. De vil imidlertid ikke være under bedømmelse, slik den resterende menneskehet vil være. De vil fungere som veiledere, tilretteleggere, lærere og ledere for den urettferdige gruppen.

    Hva vår Far har til hensikt å gjøre med den rettferdigede delen av menneskeheten etter at de urettferdige har blitt prøvd ved tusenårsrikets slutt, vet vi intet om. Universet er imidlertid veldig stort..

    Når vi grunner over Bibelen må vi ikke sette oss fast i ett skriftsted eller én tankegang og søke bevis for denne; slik har organisasjonen drevet med i over 100 år, og vi ser hvordan det går med dem. Vi trenger oversikt for å kunne se bedre. Denne oversikt er jeg sikker på at vi kan få via den hellige ånd. Men hva mener den hellige ånd om oss dersom vi sier at én av dens fremste lære er demonisk?!

    Hva angår himmellegemers vinkler etc. så er jeg sikkert langt ute på jordet. Dét er ikke noe jeg studerer på. De gradetallene jeg henviser til er imidlertid funnet på nettet.

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjære T.
      Jeg visste jeg kom til å provosere deg litt, men det var ikke meningen å såre dine følelser for ditt nye syn på Bibelen. Dette er jo en helhetlig bok fra 1.Mb til Åpb. Du betviler noen ord, mens du fremhever andre. For de første kristne var de hellige skrifter kun GT, mens katolikkene har gjort brevene til hellige. Evangeliene er kjernen i kristendommen. Paulus organiserte menighetene, men var ikke alltid like sikker på det han sa teologisk, vet du. Og oversetterne har gjort resten for at det skal råde stor forvirring. Dermed vil bare de som fatter kjernen få tak i budskapet. Ånden i profetordet så å si,og hva var det?

      "Den som vil tre frem for Gud, må tro at han er til og at han lønner dem som søker ham" Hvor frem for Gud? I himmelen? Hvor er det? Opp? For kineserne da? I luften eller ute i verdensrommet? Eller mens man har begge bena på jorden, men kommer i den lykkelige TILSTAND som bare et godt forhold til Gud kan gi?

      Kjære T. Du må gi opp stoltheten din nå og ikke fordømme meg fordi du selvsagt har rett. Tenk bare på hva det hele dreier seg om. Hvorfor kom Jesus til jorden? Var det for å dele opp menneskeheten eller for å samle dem? Var det for å gi noen et himmelsk liv som engler? Hvorfor sa da ingen dette i klartekst?

      Jesus kom for å forenkle livet og redde menneskeheten og det fortsatte livet på jorden. Derfor kjøpte han alt med sitt eget liv og har fått sitt offer godkjent og sitter ved Guds høyre hånd og hersker midt blant sine fiender. Men disse skal han knuse med jernstav, og da er det de som blir tilbake, de ydmyke, som derved arver jorden. Verre er det jo ikke.

      Satan var den første som ymtet frempå at når mennesket døde, skulle de ikke dø likevel. Demonene var de første som gjorde seg fra ånder til mennesker. Brevene i NT ble tidlig tolket feil og kunstnerne forsterket ideen om at mennesker levde videre etter døden, og da måtte de jo være usynlige engler, ellers passet det ikke. Verden var grusom og folk lengtet bort fra dette elendige og farlige livet. De hadde glemt innholdet i de gamle løfter og trodde nå mer på kunstnernes bilder av menneskeengler enn på det enkle Guds ord om at han ville frelse dem ved å fjerne det onde.

      Disse faktiske forhold kommer du ikke bort fra og vil henge over deg som en mørk skygge dersom du ikke frigjør deg fra lenkene du er bundet av i din nye oppfatning. Pass deg ikke bare for VT. Pass deg også for andre som vil lokke deg, f.eks. styrtrike og suksessrike TV-predikanter. Det er bedre å stille seg helt åpen, enn å låse seg helt fast. For egen del sier jeg at det kan være jeg tar feil. Men da må noen overbevise meg. Og det har selv ikke du klart selv om du har gjort flere tapre forsøk.

      Sann kristendom er ikke teori og prat og ord. "La dine ord være få, men gode gjerninger mange". Søk etter mennesker som trenger din hjelp og hjelp dem med mat eller klær eller penger. Vær en barmhjertig samaritan. "Selg det du eier og gi det til de fattige, kom så og følg meg" "Den som hjelper en stakkar, låner til Herren" "Gud elsker en glad giver" Trenger jeg si mer? Det er disse gjeninger som viser om vi har en sann tro, ikke om paven bør ha skjegg eller ei...

      RD

      Slett
    2. Kjære T.
      Glemte å nevne litt om disse gradene. Du nevnte at de ble redusert fra 90 til 23.5 og røpte en smule faglig uvitenhet. Jeg skal fortelle deg hva jeg vet om dette, i tilfelle du er interessert:

      Omdreiningsaksen har aldri vært 90 grader i forhold til ekliptikken som jo er sirkelen (jordbaneplanet) rundt solen. De 23.5 gradene er aksens skråhet i forhold til en vinkelrett stilling på ekliptikken. Det skal ikke mer enn noen brøkdelers avvik i gradene for å endre kulde/varmebalansen og strømmer i luft og vann. At gradene endres, jo, men hvordan vet man det? Stort sett fordi man har oppdaget at det har vært varmere klima ved polene før. Men disse endringene sies å ha tatt tusenvis for ikke å si millioner av år. Mens man nå for tiden oppdager at polarsirkelen flytter seg litt nordover. Og du vet jo selv hva det betyr. Men på så kort tid? Samtidig som jord og hav varmes opp av den såkalte co2-skapte klimaendringen. Hvem tenker på at Gud meget lett kan justere på jordaksens helning og få til disse fantastiske effekter. Jeg gjør.

      RD

      Slett
  3. Vi er skjønt enige i det aller meste av hva du sier, ingen tvil om dét. Jeg tror ikke at det er så viktig i Guds øyne om vi oppfatter Ham og Hans tanker helt korrekt eller ikke, ei heller om vi lever fullstendig etter Hans ord eller følger én bestemt organisasjon; dét som etter min forståelse er viktig er å bevare troen på Ham og den Han sendte - Jesus. Det er etter hva jeg har lest meg frem til i DNT dette som vil føre oss inn i et godtatt forhold til Jehova - ikke våre gjerninger eller medlemsskap i én eller annen org.
    Alle som sier at ¨ Jesus er herre¨ har iflg 1 Kor 12:3 del i den hellige ånd; hvor mye de forstår eller oppfatter kan man virkelig undres på, men uansett så utgjør disse hver for seg en tjener for Jesus idét de viser folk til Ham. Så kan deres lederskap ellers være av svært ulik og ofte dårlig karakter.
    At noen av disse tjenerne så sitter på mye midler er ikke noe tegn på at de ikke kan vise folk til Jesus; alle kongene som omtales i DGT var ikke akkurat noen fattiggutter de heller, og Gud har jo selv lovt å ta seg av sine - også materielt. Bruken av midlene derimot, ja, den kan man stille spørsmål ved.
    Det er riktig at man ikke må låse seg fast i ett bestemt spor - vi skulle være ydmyke mennesker, men samtidig må vi jo være på vakt mot alle de som skulle fremstå og forsøke å lede oss vill. Så vi er nødt til å finne et slags ståsted, ellers ville vi drifte rundt uten mål og mening.
    Jeg finner imidlertid ingen tegn i skriftene på at Paulus var usikker på sin lære - hvor har du dette fra? Hvis ikke apostlene visste hva de snakket om - da kan vi bare glemme å lese deres ord; da har vi ikke noe å forholde oss til. Dette er et valg jeg har vært tvunget til å foreta:

    SvarSlett
  4. VALGET: Jeg kom frem til at dét tidspunktet i historien som virkelig var av betydning for den Kristne lære og ettertid var år 325, for da ble jo de bøkene som skulle utgjøre Bibelen samlet og valgt ut. Det er også da den Katolske kirke ble grunnlagt - hvis jeg husker rett. En rekke læresetninger ble også vedtatt på dette ´møtet´mellom kirkeledere.

    Det er et veldig tankekors at disse valgte ut de brevene som nå utgjør DNT og samtidig vedtok helveteslæren, læren om skjærsilden og en udødelig sjel og valgte den første pave..Med dette som utgangspunkt har man egentlig to valgmuligheter:

    enten velger man å tro at den hellige ånd må ha vært inne i bildet når det gjelder utvelgelsen av brevene; dette medfølger at man også må godta brevene slik de ér, og tillegge dem guddommelighet, dvs at de er godtatt av Gud (ikke at de er direkte diktert til skribentene) og at man dermed må anerkjenne ordene slik de står. (At ånden i orden er viktig er vel innlysende; men selve ordene må ikke vies mindre oppmerksomhet av den grunn.) Ved dette valg kan man si at man er en Kristen.

    Det andre alternativet er å trekke den sluttning at siden dette utvalget ble foretatt av mennesker med forskjellige bakgrunner og begrunnelser så er valget ikke til å stole på. Man velger da å forkaste DNT som menneskelære og føler at man kan stille spørsmål ved alt som står i DNT. Da kan man imidlertid ikke kalle seg Kristen.

    Dette valget måtte jeg foreta for meg selv. Jeg valgte å stole på at den hellige ånd hadde gjort sitt arbeide; alternativet ville ha vært at jeg ikke hadde noe å sette min lit til. Kanskje er det dette som er tro? Man velger å tro på noe man ikke kan se eller har sett ennå.

    Velger man så å tro, må man følgelig søke å leve rett og vise sin tro overfor andre ved sin instilling til medmenneskene og inrette sitt liv slik DNT beskriver det. Man kan ikke kalle seg en Kristen og samtidig leve som homofil, bedrager, tyv, morder osv. Dette viser at man ikke tar Gud på alvor.

    Man må altså velge. Enten eller. Kan ikke være både og.

    SvarSlett
  5. Det er godt å kunne være venner selv om man også kan være uenig i enkelte ting. Men som du selv sier, er vi enige i det vesentlige. Så får vi begge bøye oss for det som i fremtiden måtte vise seg å være virkeligheten. Uansett, kommer det til å bli godt å få ryddet opp i materielt og åndelig rot og skrot. Vi gleder oss til 2. juledag da dere kommer til oss sammen med flere andre gode venner for god mat og drikke, sang og musikk og kanskje mere til...
    RD

    SvarSlett