fredag 17. juni 2011

Frykter du dommen?


Det finnes en stor mengde med frafall fra den lære Jesus og apostlene ønsket å videreformidle; den rene og uforfalskede sannhet - det Jesus forklarte og viste ved sitt liv og sin lære, og som apostlene ble rettledet via den Hellige ånd til å videreforklare og håndheve. Paulus - en glimrende representant for Sannheten / Jesus gir uttrykk for en uro i 
2 Kor 11: 4 For dere tåler det svært så godt når noen kommer og forkynner en annen Jesus enn ham vi har forkynt, eller når dere får en annen ånd enn den dere har fått, eller et annet evangelium enn det dere har tatt imot. 
Én av disse frafalnes læresetninger dreier seg om at Jesus skal fungere som en dommer, og at vi som mennesker må frykte Hans dom. Jehovas Vitner (JV) har sin egen ´versjon´; de frykter Jehovas dom - fordi de ikke fullt ut godtar endel av den Bibelske tekst, noe vi nå skal se på. 
JV mener at det er Jehova som kommer til å dømme hele menneskeheten i Harmageddon. Stemmer dette med Det Nye Testamentets ord?
Absolutt ikke.
La oss se hva Jesus selv har sagt angående dommen:
Johannes 5: 22 Og Far (Jehova) dømmer ingen, men har overlatt hele dommen til Sønnen, 23 for at alle skal ære Sønnen slik de ærer Far. Den som ikke ærer Sønnen, ærer heller ikke Far som har sendt ham.
Allerede i utgangspunktet ser vi altså at dét å avholde dom over menneskene i sin helhet er overgitt til Sønnen  - Jesus. Hvorfor har Han fått denne oppgaven?
Vi fortsetter i vers 27: ....han har gitt ham myndighet til å holde dom fordi han er Menneskesønnen.
I egenskap av å ha levd et liv som menneske kjenner Jesus menneskenes problemer; Han kjenner deres motiver, deres svakheter, deres sykdommer - ja, menneskeheten er en åpen bok for Ham; Han kjenner dem ut og inn. Av denne grunn har Han fått denne oppgaven av vår Far. Far ville aldri sette en uerfaren til et slikt viktig oppdrag!
Så - hva sier nå Jesus om den oppgave Han har fått angående dommen? Er det Harmageddon som utgjør en dommens dag for menneskeheten? Ville dét stemme med Hans ord og med hensikten med Hans liv her på jorden?
Se hva Han selv sier i 
Johannes 8: 15 Dere dømmer slik mennesker gjør, men jeg dømmer ingen. 
Og i 
Johannes 12: 47 Den som hører mine ord og ikke holder fast på dem, dømmer ikke jeg. For jeg er ikke kommet for å dømme verden, men for å frelse verden. 

Hvordan oppfatter du disse ordene av vår Herre, Jesus? Dersom du og jeg skulle dømmes i Harmageddon-krigen - eller før for den saks skyld (feks i løpet av livet og da på bakgrunn av de handlinger vi har gjort; eller ikke har gjort..) - får du da Jesu ord til å stemme med Hans offers verdi?
Har du ikke lest (i Bibelen) at det skal finne sted en oppstandelse av rettferdige og  urettferdige? Hva mener du om hvem de urettferdige er? Ja - uansett hva du måtte tenke om dette, så kan vi enkelt slå fast at det er mennesker som av én eller annen årsak ikke kan ses på som rettferdiget i Jehovas øyne, ikke sant? ( Hvordan Jehova bedømmer forskjellen på en rettferdig og en urettferdig kan du lese om i innlegget ´Rettferdiget ved tro - ikke ved gjerninger.´)
Når det er Jesu oppgave å frelse verden så forsvinner vel doms-aspektet, synes du ikke? Hvordan kan Han frelse alle og samtidig holde dom over de samme? 
Romerne 5: 18 Altså: Som ett menneskes fall ble til fordømmelse for alle mennesker, slik fører ett menneskes rettferdige gjerning til frifinnelse og liv for alle.

Synes du dette stemmer med den lære Jehovas Vitners organisasjon fremlegger? La du merke til når  dommen skulle avsies? Hvis du leste sammenhengen i Johannes 12 (sitert ovenfor) - la du da merke til vers 48? 
48 Den som avviser meg og ikke tar imot mine ord, har likevel en dommer: Det ordet jeg har talt, skal dømme ham på den siste dag.
La oss dvele litt ved disse ordene:
Først: tidspunktet. På den siste dag. Dét er etter harmageddon. Den siste dag er tidsperioden mellom harmageddon og den endelige prøve ved slutten av tusenårsriket. 
Dernest: Den måten de urettferdige reagerer på Jesu ord i løpet av denne tidsperiode vil danne grunnlag for hvordan det vil gå med dem når den endelige prøve kommer. Det er ikke Jesus som dømmer dem; de dømmer seg selv ved de valg de treffer - upåvirket av Satan. De står dermed selv ansvarlige for alle sine valg - akkurat som Adam.
Jesus har én oppgave - å frelse verden. Alt er tilrettelagt for å oppfylle dette. 
Så hva med deg? 
Synes du nå at du har grunn til å føle uro over dommens dag? Les da innlegget ´Rettferdiget ved tro - ikke ved gjerninger´ nøye. Du har ingenting å frykte! Din tro på Jesus er din forsikring - ja, din garanti - for at du ´har evig liv´! 
Les - og meditér - over Jesu ord i 
Johannes 3:16 For så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 17 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. 18 Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn. 
Som du ser har jeg markert de siste ordene i vers 18 kraftig. 
Jehovas Vitner er veldig opptatte av Jehovas navn; men legg nå for all del merke til hva Jesus selv sier! 
Så lenge du holder fast ved troen på at navnet Jehova er det viktigste, setter du deg selv utenfor Jehovas egen ordning: det er Hans vilje at vi skal benytte oss av den gave Han sendte for å fri menneskeheten fra synden og dødens virkning. Det er Jehovas vilkår for frelse at vi anerkjenner Hans Sønn, i den rolle Han er innsatt i, av sin Far. 
Dersom du ikke anerkjenner denne stilling, kan du ikke oppnå rettferdighet i Jehovas øyne. 
(Tenk også over at til og med mens Jesus gikk her på jorden, fikk ingen andre helbredelse og liv enn de som kom til Ham. Jødene fikk ingen slik gave fra Jehova, uansett hvor mye de ropte i sin nød. Det var bare de som henvendte seg til Jesus som fikk disse velsignelsene. Dette har ikke endret seg.)
Apgj 4: 12 Det finnes ikke frelse i noen annen, for under himmelen er det ikke gitt menneskene noe annet navn som vi kan bli frelst ved.»
Tror du på Paulus´s ord? 
Da har du evig liv. Dét er det løfte Jesus har gitt oss. Dét er Jehovas vilje. Dét er den gjerning Jehova vil vi skal utføre.
Johannes 6:  28 Da sa de til ham: «Hvilke gjerninger er det da Gud vil vi skal gjøre?» 29 Jesus svarte: «Dette er den gjerning Gud vil dere skal gjøre: Tro på ham som Gud har sendt.»...40 For dette er min Fars vilje, at hver den som ser Sønnen og tror på ham, skal ha evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag.»
Er du redd for å vise Sønnen for mye ære? Dét er umulig.
Johannes 12: 44 Men Jesus ropte ut: «Den som tror på meg, tror ikke på meg, men på ham som har sendt meg. 45 Og den som ser meg, ser ham som har sendt meg.

Johannes 5: 22 Og Far dømmer ingen, men har overlatt hele dommen til Sønnen, 23 for at alle skal ære Sønnen slik de ærer Far. Den som ikke ærer Sønnen, ærer heller ikke Far som har sendt ham.

Når Jehovas Vitners organisasjon hevder at man ikke må ære Sønnen - fordi man da ærer det skapte og ikke skaperen (dette er argumentet de bruker..) - setter de derfor disse skriftstedene til side.  
Når de i tillegg hevder at de som ikke er en del av denne organisasjon ikke kan få del i evig liv, ja - da setter de hele Det Nye Testamentets ord til side og umyndiggjør alle Jesu uttalelser. De kaster i virkeligheten vrak på apostlenes lære og dermed også Guds foranstaltning for frelse. Hvorfor de i det hele tatt gjør seg bryet med å kalle seg kristne er det vanskelig å forstå.. (Det er vel kanskje også derfor de drar litt på det når de blir spurt om de er kristne.. er de kristne eller er de Jehovas Vitner? Man kan ikke være begge deler. Enten er man Jøde, eller så er man noe annet. Jødene var Jehovas folk - Jehovas Vitner hevder det samme. Men de Kristne har sitt navn etter Jesus Kristus, ikke sant? Ingen av de første Kristne var kjent under navnet Jehova - selv om de var kjent med navnet. Og det hersker ingen tvil om hvilket navn de Kristne skulle kunngjøre vidt og bredt - dét var Jesu navn. Er du i tvil? Les det nye testamentet.)
Vis derfor den rette respekt for Jesu navn; da får du Jehova som din Far, og du kan være forvisset om at du er i en rettferdiget stilling! 
Dette er ensbetydende med evig liv. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar