onsdag 4. mai 2011

Sene timer med Bibelen gir gode tanker for natten!

Jeg har stor glede av å lese litt i Bibelen når jeg legger meg om kveldene, eller ved andre tider. Jeg har lastet ned en Bibel - app på min telefon, og på denne måten følger Guds ord meg hele dagen! 


Sist natt kom jeg over noen interessante detaljer i Paulus´s brev til henholdsvis Kollosé og Titus.


Kolosserne 1: 


 19 For i ham ville Gud la hele sin fylde ta bolig 20 og ved ham ville Gud forsone alt med seg selv, det som er på jorden, og det som er i himmelen, (i den utgaven jeg har på telefonen står det dette: ¨enten det er de som er på jorden eller de som er i himlene¨) da han skapte fred ved hans blod på korset.

Til tross for at ingen av de 10 andre oversettelsene på http://www.greeknewtestament.com inneholder denne tanken, anser jeg faktisk oversettelsen på telefonen å være mer nøyaktig i sin gjengivelse.. dette fordi de andre snakker om ´things´ altså ting - som om det ikke gjaldt skapninger. Hva annet skulle Jesus gjenforene med Jehova enn skapningene - menneskene?! Og med den bakgrunn at de som tror på Jesu offer allerede har fått sin oppstandelse i et åndelig legeme, vil det jo være mer naturlig å benytte seg av ordlyden ¨enten det er de som er på jorden eller de som er i himlene¨ - enn å si ¨ det som er på jorden, og det som er i himmelen¨. 

Man kan naturligvis si at det ikke bare er menneskene Jesus skal gjenforene med Jehova; det er jo hele skaperverket - og i dén forstand er de andre oversettelsene mer korrekte enn tlf-utgaven; men - så må man ta sammenhengen med i betraktning: Vers 16 viser hva Paulus snakker om:
  16 For i ham er alt blitt skapt,
          i himmelen og på jorden,
          det synlige og det usynlige,
          
troner og herskere,
          makter og åndskrefte
r –
          alt er skapt ved ham og til ham.

Troner og herskere, makter og åndskrefter.. Det er dette som skal gjenforenes med Jehova. Det er dette Paulus snakker om; ikke den fysiske jord eller himmel. Derfor blir uttrykket ´things´ - ´ting´ eller ´det´ - ikke tilfredsstillende i forhold til hverken sammenhengen eller den Kristne grunnlære.



Forøvrig fant jeg dette fine i Titus:

3:  4 Men det ble åpenbart
          hvor god vår Gud og frelser er,
          og at han elsker menneskene:
         
   
  5 Han frelste oss,
          ikke på grunn av våre rettferdige gjerninger,
          men fordi han er barmhjertig,

          han frelste oss
          
ved det bad som gjenføder
          og fornyer ved Den hellige ånd,
         
   
  6 som han så rikelig har øst ut over oss
          ved Jesus Kristus, vår frelser,
         
   
  7 så vi ved hans nåde skulle stå rettferdige for Gud
          og bli arvinger til det evige liv, som er vårt håp.

Det er virkelig leit at ikke Jehovas Vitner legger vekt på Bibelens ord - hadde de gjort dét ville de ha spart seg for mange urolige stunder og usikkerhet om sitt forhold til Jehova!!

Tenk så enkel en setning! 

5 Han frelste oss, ikke på grunn av våre rettferdige gjerninger, men fordi han er barmhjertig,

I denne enkle setningen finner vi ingen grunn for tvil: Den som tror er frelst, ikke som en følge av sine rettferdige gjerninger, men fordi Jehova er barmhjertig. Og alt har skjedd ved Jesu offer. Dette utgjør nesten en miniBibel i seg selv. 

Og Paulus gir den Kristne Titus denne veiledning: (i Kap 2) 

 11 For Guds nåde er blitt åpenbart til frelse for alle mennesker. 12 Den oppdrar oss til å si nei til et ugudelig liv og verdslige lyster og leve forstandig, rettskaffent og gudfryktig i den verden som nå er, 13 mens vi venter på vårt salige håp: at vår store Gud og frelser Kristus Jesus skal komme i herlighet. 14 For han ga seg selv for oss for å kjøpe oss fri fra all urett og rense oss så vi kan være hans eget folk, som med iver gjør gode gjerninger. 15 Dette skal du forkynne, og med myndighet skal du formane og vise til rette. La ingen se ned på deg!

Nok en gang ser vi hvor malplassert Jehovas Vitners forkynnelse ér; de er opptatte av alt mulig annet enn akkurat dette.. 

La ingen sjanse til å lese Guds ord gå fra deg; det er veldig oppmuntrende og styrkende å lese Hans tanker!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar