torsdag 5. januar 2012

Vitsen ingen Jehovas Vitner liker....

Vitsen alle Vitner har hørt, men ikke ler særlig av...
¨Det var en dag i himmelen, at de sist ankommne ble gitt en guidet tur.
Det var masse å se!
De var glade og i godt humør, ikke rart dét, de hadde jo kommet ´hjem´! Klart de skravlet ivei i dyp iver og beundring over alle de vakre og fullstendig anderledes tingene de nå fikk se! 
Blant de tingene de fikk se, var de områdene de forskjellige Kristne var plassert i - Pinsevenner for seg, Adventister hadde sitt sted, osv.
Så nærmet de seg et nytt område. Guiden tok til orde:
¨Her må dere være helt stille mens vi passerer!¨ 
¨Hvorfor dét?¨ var det én som spurte.
¨Fordi her er det Jehovas Vitner som holder til, og dé tror at de er alene her..¨ svarte guiden.
********
Du har sikkert hørt den før? I en eller annen variant..
Jeg er jo av den litt mer reflekterende type, og kan ikke annet enn å gremmes over denne vitsen - dét gjør også Jehovas Vitner generellt; de synes ikke denne vitsen er noe gøy. Men jeg gremmes av en helt annen grunn.
For dét er nå engang slik at Vitnene virkelig tror at det er dé alene som har Guds godkjennelse; at det bare er dém som kommer til å bli frelst - som folk betraktet..(som enkeltpersoner er de fulle av angst for ikke å bli godtatt av Gud ved Harmageddon..)
Nå tror de imidlertid ikke at de skal til himmelen; denne troen hadde de helt intil Rutherford fortalte dem noe annet i 1931, siden da skal ingen medlemmer til himmelen med mindre de ´får´ en spesiell overnaturlig innbydelse. Denne innbydelse er det ingen av dem som helt klarer å forklare; ikke så rart dét, de ble jo fratatt det himmelske håp i 1931 - av et menneske... Hva hadde han med det å gjøre? 
Så derfor stemmer ikke dén detaljen i vitsen med deres oppfatninger; de skal ikke dit. (Men merkelig nok er det bare representanter fra denne gruppen som skal dit - likevel.. De kalles ´de 144000´. Disse må iflg. JV´s lære være hentet fra denne organisasjonen i vår tid. De går av naturlige grunner helst ikke bakover i historien i sine betraktninger, men dersom de i det hele tatt våger et slikt tilbakeblikk så må de som hadde et himmelsk håp før 1931 ha vært Jehovas Vitner.. selv om denne organisasjonen heller ikke så sitt lys før i 1931.. Det var da de fikk dette navnet.)
(Jeg bør nok legge til at alle som har stått frem som Kristne, ja ikke bare dem, men også det Jødiske folk før Jesus, i egentlig forstand ér vitner for Jehova. Dette ifølge dét prinsipp Jesus selv uttalte: 
Joh 5:
23 ... Den som ikke ærer Sønnen, ærer heller ikke Faderen som har sendt ham.
Dét å gi Jesus den ære Han har krav på ér å gi ære til Faderen, Jehova. Dét er den måten vi skal ære Jehova på; ved å ha tro på Hans Sønns offer og navn. 
Jesus forherliget Jehovas navn både i ord og gjerning opp gjennom sitt liv; dette bør vi som kaller oss Kristne derfor også gjøre. )
En annen side ved vitsen som gjør den ´uspiselig´ for vitnene, er den tanke at også alle ´de andre´ Kristne skulle få adgang til himmelen.. Hva har de da gått der og kjempet for - hvis alle de andre - som de har stamplet som falsk religion - likevel skulle bli godtatt av Gud? Hva har da meningen vært? Nei, slik kan det da ikke være?!?! 
I Jehovas Vitners tankegang er det bare dém som har sjanse til å bli frelst, og da fordi de bruker navnet Jehova og fremmer dette navnet - til tross for at DNT er full av uttalelser som viser at det er Jesu navn som er det viktigste i denne sammenheng.. Men dét får de ikke se. Organisasjonen blender dem med andre opplysninger.
Så er det én ting til jeg synes er tankevekkende ved vitsen:
De som engang fant på denne vitsen var jammen Kristne selv! Tenk deg at de inkluderer Jehovas Vitner blant dem de selv anser som verdige til å komme til himmelen! I stedenfor å lage en vits der den eneste gruppen som ikke var å finne der oppe - noe de jo like gjerne kunne ha gjort - så har de inkludert dem som en del av Kristi legeme! Dette er i sannhet bevis for en solid Kristen innstilling! 
Ja, ikke bare dét; de tar faktisk også hensyn til denne gruppens tro, idét de forsøker å la dem være i denne ved å være ekstra stille mens de passerer..
Jeg blir imponert over alle de fasetter denne vitsen kan bringe frem.. Den er mye dypere enn man skulle tro ved første betraktning. Og den er dypt tragisk; med tanke på Jehovas Vitners oppfatninger om egen betydning.. Sammenlign deres innstilling med dét Paulus sier i 
1 Kor 12
20 Men nå er det mange lemmer, men bare ett legeme. 21 Øyet kan ikke si til hånden: «Jeg trenger deg ikke», eller hodet til føttene: «Jeg har ikke bruk for dere».
I denne organisasjonen er det akkurat détte man sier om alle de andre Kristne grupperinger; ¨vi trenger dem ikke¨. ¨Det er falsk religion¨ osv.
Hvor galt dette ér viser Paulus på en glimrende måte i dette kapittel; men JV mener jo at til og med Den Hellige Ånds nådegaver (som dette kap. handler om) i vår tid styres av Satan; hvordan kan de da forstå 1 Kor 12 - eller for den sags skyld - noe av Guds ord?!? Jeg kan virkelig ikke tenke meg noe mer alvorlig enn å komme med slike påstander om den hellige ånds virksomhet; hvis ikke dette er å tale ånden imot, så vet jeg ikke hva..
Matt 12:
32 Den som taler et ord mot Menneskesønnen, skal få tilgivelse. Men den som taler mot Den Hellige Ånd, skal ikke få tilgivelse, verken i denne verden eller i den kommende. 
Situasjonen er derfor meget alvorlig for denne gruppens ledere; folket vil nok komme til å ha del i Jesu offers verdi - men lederne.. nei. Heller ikke Moses fikk komme inn i det lovte land. Og akkurat som fortidens forbilde - den Jødiske nasjon med dens ledere - vil heller ikke Jehovas Vitner som gruppe i vår tid oppleve noen særbehandling; datidens Jødiske folk ble forkastet av Jehova, slik går det også i vår tid. 
De kaller seg ved Hans navn - men det var Rutherford som gav organisasjonen dette navn - ikke Jehova.
Det eneste man kan si som er godt om denne organisasjonen er at de lærer mennesker opp til å lese i Bibelen; dét er bra! Man skal bare ikke lytte til hva de mener dén sier..
Over ett år etter at vi trakk oss fra denne organisasjonen får jeg personlig fremdeles sammensnøringer i halsen og en angst-lignende tilstand når jeg vurderer Bibelens egne ord med den lære organisasjonen står for..forskjellene er så utrolige..
Hvordan har jeg kunnet være så blind?...
2 Kor 4:
4 For denne verdens gud har blindet de vantros sinn, så de ikke ser lyset som stråler fram fra evangeliet om Kristi herlighet, han som er Guds bilde. 
Hm.. hva sier dette om årsaken til min blindhet? ...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar