søndag 4. september 2011

Guds Rike - bare en regjering? Hva da med deg?

Guds Rike - hvilket fasinerende uttrykk! Har også du latt deg fasinere av dét? Tenk deg at Gud selv har et rike? Men - hei! Hva er et Rike? 
Vi kan jo rett og slett - for enkelhets skyld - sammenligne det med Kongeriket Norge. Kongeriket Norge omfatter et fysisk begrenset landeområde og alle dets innbyggere; ja - i tilfelle der dette kongeriket har sine representanter i andre land, feks. i sine ambassader og konsulater rundt omkring i verden, så inngår også disse i kongeriket Norges områder.
Så uttrykket ´Guds Rike´ viser til alt det omfatter, altså både områder og innbyggere. 
Hva mer lærer vi om dette riket ved å betrakte selve uttrykket? Jo, naturligvis - at det er Gud - Jehova - selv som den øverste i dette riket. Men dét er mer å si om det Han har gjort ved å opprette denne ordning - for Guds Rike ér en ordning, kall det gjerne en løsning på et problem som oppstod i forb. med Satans fall og Adams syndige handling.
Men la oss først se litt på hva vi finner av opplysninger når vi studerer Skriftens måte å omtale dette Riket på. Det er jo i første rekke Jesus selv som omtaler dette - dét burde jo ikke overraske oss. 
Første gang vi møter uttrykket finner vi i Matt 6:
33 Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg. 
Av dette svært enkle sitatet forstår vi at dette Riket virkelig har en utrolig virkning for dem som søker det! Som versene før påpeker, så kjenner vår Far - Jehova - hvert enkelt menneskes spesielle behov, og du kan glede deg over at dersom du søker Hans Rike og Hans rettferdighet først, så vil alle dine behov bli dekket! Vi som søker dette Riket behøver slett ikke å bekymre oss for hva vi skal kle oss med, spise eller å ha tak over hodet; dette er ting vi blir tildelt fordi vi søker Hans rettferdighet. 
Sl 37: 
25 Ung har jeg vært, og nå er jeg gammel, men aldri har jeg sett at en rettferdig mann var forlatt, eller at hans barn var på leting etter brød.
Selv David, som levde lenge før Guds Rike begynte å bli omtalt i Bibelen (jeg sikter her til den konkrete ordlyden ´Guds Rike´; det er fullt av profetier om dette Riket i DGT, men selve uttrykket finner vi bare i DNT) visste av egen erfaring at de som søker Jehova aldri vil mangle noe. 
La oss nå se på et annet poeng ved Guds Rike. 
Matt 12:  
28 Men er det ved Guds Ånd jeg driver ut de onde ånder, da er jo Guds rike kommet til dere. 
Ser du poenget? Jesus sier at det er Guds Ånd som er drivkraften bak Hans evne til å drive ut onde ånder. Det er den samme Ånd som er drivkraften i Guds Rike. Guds Ånd. Vi kjenner den omtalt som Den Hellige Ånd, Talsmannen, eller Sannhetens Ånd; omtalt av Jesus i Johannes 14: 26, og 15: 26 samt i 16: 7. 
Så nå har vi sett at dét å søke Guds rike setter en i kontakt med Hans Ånd, den hellige ånd. Ut fra omtalen av denne Ånd i nevnte vers, lærer vi faktisk også endel: 
Talsmannen: En konge kan velge seg en talsmann, feks velger Kong Harald seg ut talsmenn som representerer Ham i utland og i forskjellige andre sammenheng. På den måten behøver Han ikke selv å være fysisk tilstede. Dette understreker noe svært viktig for oss: vi må passe oss for å opphøye oss over den Talsmannen som Gud selv har sendt! Den hellige ånd er  den kraften Gud benytter for å fremme sine interesser her på jorden - ja, i hele universet! Dersom vi setter oss selv - eller noe annet - inn i den rolle Den Hellige Ånd rettmessig har, så begår vi en forbrytelse mot Guds ordning. Det er éne og alene Den Hellige Ånd som har fått i oppgave å lede og styre utbredelsen av Guds Rikes interesser; at den benytter seg av medhjelpere er en annen ting. (Om dette tema kan du lese innlegget ¨Den Hellige Ånd - hvordan virker den?¨. Om medhjelpernes identitet og oppgaver kan du lese i innlegget : ¨Tjenere for Herren - herliggjør Jesu navn.¨)
Dernest omtaler Jesus denne ånd med ordene ´sannhetens ånd´. Dette belyser et annet svært viktig poeng ved den hellige ånds virksomhet: den taler sannhet. Hvilken sannhet vil du forvente deg fra denne ånd? Jesus svarer selv i Johannes 16: 
14 Han skal forherlige meg, for han skal ta av det som er mitt, og forkynne det for dere. 
Så Den hellige ånds hovedoppgave er å opphøye Jesu navn; alle som ikke opphøyer Jesu navn har dermed ikke del i Den hellige ånd, slik også Paulus sier i 1 Kor 12:  
3 Men jeg sier dere at ingen som taler i Guds Ånd, kan si: «Forbannet er Jesus.» Og ingen kan si: «Jesus er Herre» uten i Den Hellige Ånd.
Et hvilket som helst ´budskap´ som ikke til enhver tid opphøyer Jesus som Herre, er følgelig falsk lære.
Hva mer lærer vi fra Skriften om Guds Rike? La oss se hva Jesus sier i Matt 19: 
23 Jesus sa til disiplene: «Sannelig, jeg sier dere: Det er vanskelig for en rik å komme inn i himmelriket. 24 Ja, jeg sier dere: Det er lettere for en kamel å gå gjennom et nåløye enn for en rik å komme inn i Guds rike.»
Ser du at Han omtaler Guds rike som ¨himmelriket¨? Ved å si dette henviser Han til et faktum som mange later til å overse; dette riket befinner seg ikke her på jorden. 
Joh 18:
36 Jesus svarte: «Mitt rike er ikke av denne verden. Var mitt rike av denne verden, hadde mine menn kjempet for meg, så jeg ikke skulle bli overgitt til jødene. Men mitt rike er ikke herfra.»
La oss nå se litt på hva vi kan utlede av dette: 
Hvilke områder omfattes av Guds rike? Som vi så omtalte Jesus dette riket som Himmelriket; det er følgelig et rike som hersker fra Himmelen, og det er klart at det hersker over menneskene - hva kunne det ellers herske over.. Men er det hele menneskeheten generellt? 
Hva må til for å være innbygger i Guds Rike?  
Matt 21: 
43 Derfor sier jeg dere: Guds rike skal bli tatt fra dere og gitt til et folk som bærer dets frukter.
Jesus sa dette til Jødene, Israels folk. De hadde vært Guds utvalgte folk i mange hundre år på dette tidspunkt. De skulle likevel miste denne stilling, fordi de kastet vrak på Ham som den lovte ætt. Så det Jødiske folk fikk ikke lenger lov til å være Guds rikes innbyggere - som folk betraktet. (Enkeltpersoner fikk naturligvis være med; det kom an på deres holdning til Jesus som den lovte ætt.) 
Det neste: ¨et folk som bærer dets frukter¨:

For å avdekke hvem dette er må vi først identifisere de ´fruktene´ disse ville bære. Den eneste måten vi kan identifisere dem på, er ved å se på hvilken ånd de skulle la seg lede av, og dét var jo Guds ånd, ikke sant? Så hvilke ´frukter´ tenker du da på?
Jeg kan ikke la være med å tenke på Galaterne 5 i denne sammenheng: 22 Men Åndens frukt er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, 23 tålsomhet og selvbeherskelse. 
Det er blant mennesker som har disse egenskapene at Guds rike finnes. Faktisk kan vi si at de som har disse egenskapene har det som en følge av at Guds ånd virker i dem. Hvordan kan vi si dette? Jo, fordi uten Guds ånd ville de ikke ha vært i stand til å vise disse egenskapene. La meg komme med en liten sammenligning, du har kanskje sett den før? Et epletre kan ikke selv bestemme seg for om det vokser epler på det; de bare kommer, rett og slett som en følge av at de vokser på et epletre, ikke sant? Slik er det også med dem som har del i den hellige ånd; de frukter de bærer har de fordi de får veiledning fra Den hellige ånd. De kan ikke selv fremelske disse egenskapene; enten har de dem, eller så har de dem ikke. Et epletre kan ikke ´presse frem´ fruktene. 
Så dersom du ser noen som utmerker seg ved gode gjerninger, viser kjærlighet overfor andre, ser glade ut, virker fredelige, er overbærende, kjennetegnes på sin vennlighet overfor alle og enhver, er gode mot alle, trofaste, viser tålsomhet (mao at de ikke er oppfarende når de møter motstand) og viser selvbeherskelse hva angår sine egne svakheter (feks tidligere alkoholikere, eller overfor annet som før har kontrollert deres liv og handlinger). Slike egenskaper klarer man ikke å ´fremelske´ dersom man ikke har del i Guds ånd. 
Ja, jeg vet at nå vil enkelte hevde at det er da mange som viser slike egenskaper og at dét derfor ikke kan være noe bevis for at de har Guds ånd. Kan de ikke dét? Er det så utrolig at andre - som du ikke selv tillegger Guds ånds velsignelse - faktisk likevel kan ha del i Hans ånd? Hva sier Paulus i 1 Korint 12 om dette? Feks. i vers
7 Hos hver enkelt gir Ånden seg til kjenne slik at det blir til gagn. ...
11 Alt dette virker den ene og samme Ånd, som deler ut sine gaver til hver enkelt, slik han vil.
Dé du bedømmer - ut fra ditt syn - som ´verdslige´ fordi dé ikke tror akkurat det samme som du, kan likevel ha del i Guds ånd; ja, de har del i den dersom de sier som vers 3: Og ingen kan si: «Jesus er Herre» uten i Den Hellige Ånd.
Den som sår tvil om andres delaktighet i Ånden kan med rette mistenkes for å mangle denne Ånd selv. Selvhevdelse og misunnelse er egenskaper man finner blant dem som ikke har del i Guds ånds frukter..bare les Gal 5: 19-21.
Når du nå begynner å betrakte menneskeheten rundt deg ut fra denne synsvinkel, hva ser du da? En mengde mennesker som du uten videre innrømme bærer Guds ånds frukter, ikke sant? Og er det ikke bemerkelsesverdig at de forekommer i så mange forskjellige Kristne samfunn? Det er ikke noe å undres over egentlig, du husker sikkert hva Paulus sa ovenfor i 1 Kor 12 og hvordan den hellige ånd skulle gi seg til kjenne? Tror du virkelig på dét han sier der? Da er konsekvensen at det finnes langt flere som har del i den samme ånd som du, ikke sant? Ønsker du dette velkommen? Svaret viser vel om du har del i Guds ånd eller ikke, ikke sant?
Med dette som bakgrunn kan vi nå se et ´nytt´ bilde av Guds rike, ikke sant? For når vi kan se dets frukter representert hos mennesker over hele verden, uavhengig av deres Kristne tilhørlighet forøvrig, så viser dette at Guds rike faktisk kan være der Jesus sa det skulle være i Lukas 17: 
20 En gang spurte fariseerne Jesus når Guds rike skulle komme. Han svarte: «Guds rike kommer ikke på en slik måte at en kan se det med øynene. 21 Ingen vil kunne si: Se her er det, eller: Der er det. For Guds rike er iblant dere
Guds Ånd vokser frem i enkeltpersoner; den er ikke knyttet til ett bestemt religiøst ´system´eller organisasjon. Tvert imot; hvis du bare tar deg noen minutter til å reflektere over hva du selv ser hos de religiøse lederne verden rundt, så tenker jeg nok du er enig i at disse ikke representerer Jesus på en god måte? Men ser du på enkeltindivider i samme menighet eller organisasjon, så finner du plutselig en mengde med mennesker som virkelig er gode Kristne - veilederne til tross. Organisert virksomhet har kun ett formål:  Galaterne 4: 
17 Den iver disse andre viser for dere, er ikke av det gode. De vil bare skille dere ut for å vinne dere som tilhengere.
Resultatet er at folk blir ledet bort fra Bibelens budskap ved at man benytter deler av dens budskap for å skape en lære som bærer preg av å være basert på Guds ord, men som egentlig er villedende.  Paulus hadde god grunn til å si det følgende til menigheten i Korint:
2 Korint 11:
3 Men jeg er redd at slik slangen narret Eva med sin list, skal også deres tanker bli ført på avveier, bort fra den oppriktige og rene hengivenhet til Kristus.  4 For dere tåler det svært så godt når noen kommer og forkynner en annen Jesus enn den vi har forkynt, eller når dere får en annen ånd enn den dere har fått, eller et annet evangelium enn det dere har tatt imot. 
I egenskap av å være dette rikets rettmessige overherre - slik det fremgår av Matt 28: 18 Da trådte Jesus fram og talte til dem: «Meg er gitt all makt i himmel og på jord.   - var Guds rike iblant de som levde der og da. Jesus er kongen i Guds rike; dette er en posisjon Han har fått av vår felles Far - Jehova. Og ettersom vi snakker om at det er Guds ånd som styrer dette Riket - ved Jesu befalinger - så er det bare rett og rimelig at Han sa det overforstående. Guds ånd var særdeles virksom under Hans besøk. 
Det var derfor Han også kunne komme med andre opplysninger som nok kan overraske noen og enhver: 

Når ble det opprettet? 
I Jehovas Vitners lære mener man at dette riket ikke begynte å herske før i 1914, ettersom man mener at det var da det tok makten i himmelen. Vel, dem om dét (Kjøp og les boken ¨The Gentile times reconsidered av Carl Olof Jonsson; den inneholder svært detaljerte bevis for at denne påstanden fra JV ikke har belegg i verdenshistorien). 
Men hva sier Jesus selv til noen som stod der ved Hans side - da Han levde her på jorden for nesten 2000 år siden? Se Hans egne ord i 
Mark 9: 
1 Og han la til: «Sannelig, jeg sier dere: Noen av dem som står her, skal ikke smake døden før de ser at Guds rike er kommet med kraft.»
Guds rike ´kom i kraft´ i dét øyeblikk Jesus satte seg på tronen - ved siden av sin Far, like etter sin oppstandelse. Det eneste Han måtte gjøre før Han satte seg der, var å sørge for at Hans disipler virkelig ble overbevist om Hans oppstandelse, slik at det hadde et solidt grunnlag for sin fremtidige tro. Derfor viste Han seg for en mengde mennesker etter sin oppstandelse! 
Dersom Hans rike ikke hadde begynt å herske umiddelbart ville flere av Hans uttalelser ikke ha stemt:

Johannes 6: 
15 for at hver den som tror på ham, skal ha evig liv. 16 For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv. 
Joh 3:
36 Den som tror på Sønnen, har evig liv. Den som er ulydig mot Sønnen, skal ikke se livet, men Guds vrede blir over ham.»
Johannes 11: 
26 Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø. Tror du dette?»
Jeg kan trekke frem flere slike eksempler, men du forstår vel poenget? Men naturligvis skaper dette et problem for Vitnene; folk har jo fortsatt å dø - selv troende dør jo! Javisst. Men den eneste årsaken til at de ikke forstår hva som foregår, er at de egentlig ikke godtar Guds eget ord, men heller hva deres organisasjon har lært dem. Når man forfekter den lære at det bare er 144000 som skal til himmelen og at den store skare skal være her på jorden - en forståelse som ble introdusert for dem så sent som i 1931 av J.F. Rutherford, selskapets daværende President - så kan man ikke få feks. 1 Tessalonikerne 4 til å stemme: 
16 For når befalingen lyder, og det høres et rop fra overengelen og støt i Guds basun, da skal Herren selv stige ned fra himmelen. Og de som døde i troen på Kristus, skal først stå opp. 17 Deretter skal vi som er blitt tilbake og fremdeles lever, sammen med dem bli rykket opp i skyene, i luften, for å møte Herren. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid.
Selskapet lærer at dette gjelder de 144000 - siden 1931 - hva da med den Kristne historie? Allerede i år 300 e.kr hadde halvparten av innbyggerne i det romerske Riket antatt den Kristne lære; bare dé utgjorde langt flere enn 144000.. Og opp gjennom tiden fra da til 1931 har det da levd langt fler enn 144000 Kristne. Dersom Rutherford mente seg berettiget til å sette en stopper for et himmelsk kall i 1931- hvor fikke han denne berettigelsen fra? Jesus skiller ikke selv mellom to grupper Kristne slik Rutherford gjorde. Både Jesus og apostlene skiller bare mellom rettferdige og urettferdige. Alle rettferdige har én fremtid; alle urettferdige har en annen. Det finnes ikke én urettferdig blant de som tror på Kristus, og troen på Ham er da ikke begrenset til 144000 mennesker? Vel og merke fra Jesu tid til nå.. 144000? ! Nei, dét er fullstendig ulogisk! Historieløs blindhet.
Når man i tillegg viser dem argumentasjonen i 1 Korinter 15 fra vers 35 - 50 blir de svar skyldige, og når de så leser versene videre har de ikke noe mer å komme med: 
51 Se, jeg sier dere en hemmelighet: Vi skal ikke alle dø, men vi skal alle forvandles, 52 i ett nu, på et øyeblikk, når det lyder støt i den siste basun. For basunen skal lyde, de døde skal stå opp i uforgjengelighet, og vi skal bli forvandlet. 53 For dette forgjengelige må bli kledd i uforgjengelighet, og dette dødelige må bli kledd i udødelighet. 54 Og når det skjer, og dette forgjengelige og dødelige er blitt kledd i uforgjengelighet og udødelighet, da oppfylles det som står skrevet: Døden er oppslukt, seieren vunnet. 55 Død, hvor er din brodd? Død, hvor er din seier? 
Det er bare ved å vende disse versene ryggen at man kan opprettholde sin lære om de 144000 og den store skare. Men ærlig talt: hvis man bare kan vende ryggen til alle de skriftstedene som viser at man tar feil, og fortsette å holde fast ved påstanden at man lar seg lede av Guds ånd - hva i all verden kaller man noe slikt? Overmot? Selvhevdelse? Uærlighet? Bedrageri? Deres lære har i allefall ikke noe med Bibelens forfatters meninger å gjøre. Hvem er det da de representerer?
Nå, vi skal tilbake til Guds Rike. For å illustrere hvordan dette ville virke, kom Jesus med en rekke illustrasjoner. 
Mark 4: (Såkornet)
26 Han sa: «Slik er det med Guds rike: En mann har sådd korn i jorden. 27 Han sover og står opp, det blir natt og det blir dag, og kornet spirer og vokser opp; hvordan det går til, vet han ikke. 
og i vers (Sennepsfrøet)
30 Han sa: «Hva skal vi sammenligne Guds rike med? Hvilken lignelse skal vi bruke? 31 Det er som sennepsfrøet. Når det legges i jorden, er det mindre enn noe annet frø i verden, 32 men når det er sådd, vokser det opp og blir større enn alle andre hagevekster og får så store grener at fuglene under himmelen kan bygge rede i skyggen mellom dem.»
Lukas 13: (Surdeigen)
20 Og han fortsatte: «Hva skal jeg sammenligne Guds rike med? 21 Det kan lignes med en surdeig som en kvinne la inn i tre mål mel, så det hele til slutt var gjennomsyret.»
I disse illustrasjonene viser Jesus at Guds Rike blir sådd som et lite frø, men at det ville komme til å vokse - selv om den som sådde det ikke forstod hvordan det kunne skje. Men du husker at Han også omtalte det som ´Himlenes rike´? Her følger derfor noen eksempler på hvordan Han beskriver Guds rike ved hjelp av uttrykket ´himmelriket´ (Uttrykket varierer fra oversetelse til oversettelse, ´himlenes rike´ brukes i andre.) :
Himmelriket kan lignes med en skatt som var gjemt i en åker...
Himmelriket kan også lignes med en kjøpmann som lette etter fine perler.
Disse to viser hvordan mange ville reagere når de forstod hvilken utrolig skatt de hadde funnet i Guds Rike; de ville ofre alt for å få del i det. Og hva har historien vist? Jo, nettopp at mennesker har latt seg gjennomgå vanvittige pinsler for å bevare denne skatten. Mange har lidd martyrdøden for dette riket. De har ansett riket som den største skatt man kunne ha. 
Den neste illustrasjonen er imidlertid av en noe annen karakter:
Matt 13: 
47 Endelig er himmelriket å ligne med en not som blir kastet i sjøen og fanger fisk av alle slag. 48 Når den er full, drar fiskerne den opp på stranden; de setter seg ned og samler de gode fiskene i kar, men kaster ut de ubrukelige. 
Dette viser til at Guds Rike fanger opp all slags ´fisk´ men at det ikke er alle som kan anerkjennes. Vi finner derfor at det finnes en viss kunnskap om dette riket hos de fleste Kristne, men det er slett ikke alle som har de rette kvaliteter til å kunne bli utvalgt. Det er imidlertid en side ved denne lignelsen som kan være av interesse:  Slepenota er Guds Rike. Og de som sorterer er englene. Vi som enkeltpersoner har ingen del i hverken det ene eller det andre her. Å ´samle´ mennesker inn i en organisasjon er definitivt ikke det samme som å samle dem i denne slepenota. Guds Rike favner mye bredere. Guds kjærlighet vises i at Han lot sin Sønn dø for hele menneskeheten. Ikke bare for én organisasjons medlemmer. 
49 Slik skal det gå ved verdens ende: Englene skal dra ut og skille de onde fra de rettferdige 50 og kaste dem i ildovnen, der en gråter og skjærer tenner. 
Vi merker oss at dette skal skje ved ´verdens ende´. Det ligger altså i fremtiden ennå. Dernest legger vi merke til at det skal finne sted et skille mellom de rettferdige og de onde. De onde blir tilintetgjort der og da. Men hva med dem Bibelen omtaler som ´urettferdige´?  Dét sikter til dem som allerede - før verdens ende kommer - har avgått ved døden. Fordi Jesu offer gjelder for alle mennesker, krever Guds rettferdighet at disse får en ny mulighet ved oppstandelsen. Det er derfor ikke disse som omtales i ovenfor-viste sitat. Dét dette sitatet viser er følgende:
Like før Harmageddon vil englene utføre dette adskillelsesarbeidet. Paulus beskrev dette i 1 Tess 4 som jeg også har vist til ovenfor:
16 For når befalingen lyder, og det høres et rop fra overengelen og støt i Guds basun, da skal Herren selv stige ned fra himmelen. Og de som døde i troen på Kristus, skal først stå opp. 17 Deretter skal vi som er blitt tilbake og fremdeles lever, sammen med dem bli rykket opp i skyene, i luften, for å møte Herren. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid.
Hvordan dette vil foregå? 1 Kor 15 svarte jo på dét: 
51 Se, jeg sier dere en hemmelighet: Vi skal ikke alle dø, men vi skal alle forvandles, 52 i ett nu, på et øyeblikk, når det lyder støt i den siste basun. For basunen skal lyde, de døde skal stå opp i uforgjengelighet, og vi skal bli forvandlet.
Så da står du med følgende fakta: de rettferdige har fått sin forvandling, og dette omfatter alle som altså tror på Jesus i sine hjerter. De urettferdige som lever i de dager vil bli kastet i ildovnen; dvs bli tilintetgjort. Hvem er da tilbake her på Jorden? Hvis de rettferdige er rykket opp til Jesus og de urettferdige er fjernet - ja, da er det folketomt her, ikke sant? Hva viser Peter skal skje?
2 Pet 3: 
7 Men de himler og den jord som nå er, har dette Guds ord spart til ilden; de holdes oppe inntil dommens dag da de ugudelige skal gå fortapt...10 Herrens dag skal komme som en tyv. Da skal himmelen forgå med et drønn, elementene skal komme i brann og oppløses, og jorden og alle gjerninger som er gjort på jorden, skal komme fram i lyset. 11 Når nå alt skal gå i oppløsning, hvor hellig og gudfryktig bør dere da ikke leve, 12 mens dere venter på at Guds dag skal komme, og fremskynder den. Da skal himlene fortæres av ild og elementene brenne og smelte. 13 Men vi ser fram til det han har lovt: en ny himmel og en ny jord, hvor rettferdighet bor.
Ville du ønske å være tilstede når dette voldsomme bildet skal få sin oppfyllelse? Husk at jorden skal renses for alle de skadelige virkninger som menneskene har påført den - særlig i de siste 100 årene. Det vil bli voldsomme branner over hele jorden; alle onde gjerninger som har blitt gjort vil bli avdekket. Men det er ingen mennesker der. For de rettferdige befinner seg ikke i kjødet - kjøtt og blod kan jo ikke arve Guds rike, ikke sant? Og de urettferdige vil være tilintetgjort. Jorden vil altså være tom for mennesker for en periode. Denne perioden vil uten tvil bli en ny vekst-periode for naturen, en tid da jorden for fornye seg selv - og med hjelp fra Guds Rikes arbeidere.
Hva kommer til å skje etter denne renselses-perioden? Med himmelen fylt med de rettferdige vil jorden og havet begynne å ´gi tilbake dem som er i dem´. 
Åpb 20: 
13 Havet gav nå sine døde tilbake, og døden og dødsriket gav tilbake de døde som var der, og enhver ble dømt etter sine gjerninger. 
Se kontrastene i denne uttalelsen i forhold til Jesu ord i 
Johannes 5:
24 Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, han har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet.
Som du ser her er det ingen dom for den rettferdige; de har evig liv. Men for de døde, de onde, de som kommer frem i oppstandelsen, vil det finne sted en dom. Det er dé som trenger å endre sin tro og sine handlinger. Ikke de rettferdige.
Hvordan skal vi så forstå det Paulus sier i 
1 Kor 6:
2 Vet dere ikke at de hellige skal dømme verden?
Når DNT omtaler de hellige sikter den til de som er rettferdiget ved sin tro på Jesus; de er helliget ved Hans offer. Det sikter følgelig ikke til en bestemt gruppe på 144000, men til alle de som står rettferdiget fremfor Jehova - alle som tror på Hans Sønn. Disse skal være med på å dømme den oppstandne verden. Ikke så å forstå at hver enkelt av de rettferdigede vil få denne oppgave, men som en del av Guds Rike vil all deres oppmerksomhet være rettet mot jordens innbyggere. (Les mer om dette i innlegget ¨Den nye verden - de 1000 år - og deg - hva forteller Bibelen om det?¨)
- Guds Rike begynte å herske umiddelbart etter Jesu oppstandelse.
- Guds Rike er ikke av denne verden. 
- Guds Rike styres av Guds Ånd, den Hellige ånd, under ledelse av Jesus Kristus.
- Guds Rike medfører at mennesker samles i troen på Jesus. (Rom 5:1)
- Guds Rike kan ikke befolkes av mennesker av kjøtt og blod. Dets innbyggere vil få et åndelig legeme ved forvandlingen.
- Guds Rike befolkes av Kristne som ved sin tro på Jesu offer er rettferdiget overfor Jehova. 
- Guds Rike kan ikke bestå av urettferdige; de vil enten få sin oppstandelse til jordisk liv for å prøve sin sak fremfor Gud én gang til, eller de - som lever umiddelbart før Harmageddon - vil bli utryddet i Harmageddon krigen. 
- Guds Rike vil bli ledet av Jesus Kristus som den øverste myndighetsperson, dernest av de 144000 som har blitt frikjøpt fra jorden for en spesiell oppgave i forbindelse med å gjeninnføre Jehovas vilje med menneskeheten. Disse vil fungere som ledere i forskjellige ´soner´ på jorden. De andre rettferdigede vil delta i arbeidet som vil føre de urettferdige frem mot fullkommenhet - til den siste prøve ved tusenårsrikets slutt. 
- Guds rikes innbyggere vil dermed aldri komme til å bestå av en blanding av rettferdige og urettferdige - disse vil være adskilt ved forskjellige legemer. 
Jehovas Vitners forestilling om en ny verden der urettferdige, onde mennesker skal komme frem og leve sammen med dem er fullstendig i strid med DNT´s tekst. 
2 Kor 6: 
14 Trekk ikke i ulikt spann, sammen med vantro! For hva har rettferd med urett å gjøre, og hva samfunn har lyset med mørket? 15 Hvordan kan Kristus og Beliar være enige? Hva forener en troende og en vantro? 16 Hvordan kan Guds tempel og avgudene forlikes? For vi er den levende Guds tempel.
Virkningene av Guds Rikes styre vil i løpet av de 1000 årene medføre at jorden blir fylt med rettferdighet igjen, slik jorden én gang var - før Adams fall. Som det vises i 
Åpb 21: 
 2 Og jeg så den hellige by, det nye Jerusalem, stige ned fra himmelen, fra Gud, gjort i stand og pyntet som en brud for sin brudgom.  3 Fra tronen hørte jeg en høy røst som sa: «Se, Guds bolig er hos menneskene. Han skal bo hos dem, og de skal være hans folk, og Gud selv skal være hos dem.  4 Han skal tørke bort hver tåre fra deres øyne, og døden skal ikke være mer, heller ikke sorg eller skrik eller smerte. For det som før var, er borte.»
Følgene av Guds Rikes styre vil være svært gode for jordens innbyggere! Men dét til tross  - les hva som sies i vers 
8 Men de feige, de vantro og vanhellige, de som myrder og som driver hor, trollmenn og avgudsdyrkere og alle løgnere, deres plass skal være i sjøen som brenner med ild og svovel. Det er den annen død.»
Så disse - de feige, de vantro og vanhellige, de som myrder og som driver hor, trollmenn og avgudsdyrkere og alle løgnere, - vil leve under Guds Rikes styretid her på jorden, men deres plass vil til slutt bli i sjøen som brenner med ild og svovel. Dette skjer naturligvis ved enden av de 1000 år, etter den endelige prøven. 
Så Guds Rike - ved Kristus - vil ha en begrenset virketid, og dets styre gavner alle mennesker som hører om det. Enten direkte - ved å lede dem til tro på Jesus og dermed inn i en rettferdiget stilling infor Jehova - eller indirekte ved å sørge for at alle de som har dødd kommer opp i en oppstandelse igjen. 
Hva med deg - er du allerede sikret en plass i dette Riket? Som en troende Kristen er du faktisk dét. Kanskje du har lyst til å hjelpe andre til også å få del i samme velsignelse? 
Fortell dem da om gjenløsningsofferets sanne verdi! De aller fleste har ingen peiling på hva dette innebærer for dem.
Har du? Jeg håper dét!
For uten gjenløsningsofferet har ingen del i Guds Rike - uansett hvilken type mennesker vi taler om. Sett deg derfor nøye inn i gjenløsningsofferets virkelige verdi! Du vil aldri angre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar