søndag 18. mai 2014

Bare 144000 rettferdige?



Det er etterhvert lenge siden min kone og jeg brøt med organisasjonen Jehovas Vitner og deres lære.

Men fra tid til annen dukker det opp tema jeg føler behov for å belyse her på bloggen min. Dette fordi jeg håper at det finnes ett og annet modig vitne som tør å lese den..

Siden vi hver dag mottar Bibelsk mat via mail fra en annen kilde - New Creation curch i Singapore med Joseph Prince som pastor og leder - får vi en stadig påminnelse om verdifulle skriftsteder. 

Ett av disse var fra 2 Kor 5:21 og dét fikk meg til å tenke tilbake på én av doktrinene til Jehovas Vitner.

I 1931 fikk denne religiøse gruppe tre nye forståelser: 

1: De ble gitt navnet Jehovas Vitner, og

2: De ble gitt et nytt syn på hvem som hadde et himmelsk håp og hvem som skulle leve på jorden (der de 144000 var den himmelske skare, og de øvrige vitner fikk tildelt en jordisk fremtid - med tilhørende forbud mot å ta for seg av emblemene, brødet og vinen, ved Herrens aftensmåltid - noe det fra da av bare var de som fikk tildelt et himmelsk håp som skulle nyte.) 

3 De ble fortalt at det nye testamente først og fremst gjaldt for dem som hadde et himmelsk håp. 
( Alle disse forståelsene var det Dommer Rutherford som stod bak. Altså menneskelære.)  

For å klargjøre skillet mellom den ´himmelske klasse´ og den ´store skare´ måtte Rutherford legge frem en forklaring. Selv om denne har vaklet litt frem og tilbake opp gjennom tiden, gikk den I korthet ut på at når man får et himmelsk håp blir deres dåp til rettferdigjørelse for dem*, men at de som ikke hadde et himmelsk håp må vente på en slik rettferdiggjøring til de hadde bestått den endelige prøve ved slutten av tusenårsriket

(*dette er en svært vanskelig del av Vitnenes forklaring; den er pakket inn i all mulig tåkelegging og sirkelargumentasjon - (man legger frem et argument og bruker senere dette argument som grunnlag for videre bevisførsel - mens det hele tiden dreier seg om en teoretisk spekulasjon. Dette dekkes så over ved hjelp av lange og kompliserte setninger, som egentlig ikke sier stort, men får den godtroende leser til å tro at det er deres kunnskap som er for begrenset siden de ikke helt forstår det de leser..) 

Stemmer dette syn med Guds ord?

Nei.

La oss se hva 2 Kor 5:21 sier:
21 Han som ikke visste av synd, har han gjort til synd for oss, for at vi i ham skulle få Guds rettferdighet.

Det forundrer meg at man så villig (i de fleste kristne kretser faktisk..) overser hvorfor Jesus i det hele tatt måtte komme hit til jorden og legge frem verdien av sitt legeme og blod.. Har man glemt Adams synd? Paulus hadde ikke glemt det! 
Hvorfor trekke inn Adam? Fordi det var han som fratok alle sine etterkommere deres godkjente stilling infor Gud. Hvert enkelt menneske som har levd siden er fullstendig uten skyld i hans valg, ikke sant? Ergo er det at vi ikke kan være godtatt av Gud så urettferdig som det kan få blitt; vi var jo ikke engang der! 

Paulus sier det slik:
Rom 5:12
12 Synden kom inn i verden på grunn av ett menneske, og med synden kom døden. Og slik rammet døden alle mennesker fordi alle syndet.

Mitt poeng er dette: dersom alle mennesker ble erklært urettferdige - eller syndere om du vil - ved Adams fall, ville det offer Jesus brakte nødvendigvis måtte gjelde alle mennesker, ikke sant? Hva sier Paulus om dette?

18 Altså: Som ett menneskes fall ble til fordømmelse for alle mennesker, slik fører ett menneskes rettferdige gjerning til frifinnelse og liv for alle.

Så, hva har dette å si når det gjelder Jehovas Vitners lære om at det bare er de 144000 som blir rettferdiget (ved sin dåp sier dé endog..dette er også riv rav ruskende galt..)? 

Vel, hva sier Paulus om dette? 
Rom 4: 
24 det gjelder også oss: Vi skal bli regnet som rettferdige når vi tror på ham som reiste Jesus, vår Herre, opp fra de døde, 25 han som ble overgitt til døden for våre synder og oppreist for at vi skulle bli rettferdige.(5)1Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus.

Bibelens lære er klar: fordi alle mennesker ble urettferdige ved Adams fall blir alle mennesker frikjøpt fra denne tilstand ved Jesu offer. Men det er slik at selv om alle mennesker er frikjøpt fra den Adamittiske synd, så er ikke alle mennesker rettferdiggjort; dette avhenger av om de tror på Jesus som Guds Sønn og frelser eller ikke. Det er dette Paulus understreker i følgende vers: 
Rom 5
17 Døden fikk herredømme på grunn av ett menneskes fall. Hvor mye mer skal da ikke de som tar imot Guds store nåde og rettferdighetens gave, eie livet og få herredømme ved den ene, Jesus Kristus.18 Altså: Som ett menneskes fall ble til fordømmelse for alle mennesker, slik fører ett menneskes rettferdige gjerning til frifinnelse og liv for alle. 19 Slik det ene menneskets ulydighet gjorde de mange til syndere, skal nå den enes lydighet gjøre de mange rettferdige.

Det er bare de som tror på Jehova og Jesus som oppnår denne rettferdigede stilling? Ja, du la kanskje merke til Rom 4: 
24 det gjelder også oss: Vi skal bli regnet som rettferdige når vi tror på ham som reiste Jesus, vår Herre, opp fra de døde,

Bibelen viser klart at det var Jesu himmelske Far Jehova, som gjorde dette.
Dette er altså étt av kravene.

Siden rettferdighet oppnås ved tro på Jesu offer, og verdien av Jesu offer omfatter hele menneskeheten, er læren om at det bare er de 144000 som kan tilregnes rettferdighet, falsk. Når JV i tillegg sier at det er ved dåpen de får denne rettferdigheten tilregnet, så viser dét bare at JVs ledere ikke har respekt for dét Bibelen sier. Den er helt klar hva dette angår. Det er ved hver enkelts tro på Jehova og Jesu offer og nåden, at rettferdighet oppnås. 

Hva med påstanden om at det nye testamentet er skrevet for de med himmelsk håp først og fremst? Er den Bibelsk?

He - ja, hva skal man si til dette?.. For her har JV på en måte delvis helgardert seg.. siden alle de første kristne hadde et himmelsk håp, og det nye testamentet ér skrevet til dem, så er dette jo riktig. Dét som gjør læren falsk er uttrykket ¨først og fremst¨ som jo angir muligheten for at det finnes en annen gruppe - med et annet håp. Dette stemmer ikke med Bibelen. 
Siden alle som tror oppnår rettferdighet, og rettferdighet er en nødvendighet for å stå i et godkjent forhold til Gud, har alle disse samme håp. Et himmelsk håp.
Det er de som ikke oppnår rettferdighet, de urettferdige, som har et annet håp fordi Jesus også døde for dem som ikke trodde på Ham: det er de som skal leve på jorden og bli prøvd ved slutten av tusenårsriket. 

Når Jehovas Vitners medlemmer unnlater å ta del i emblemene, brødet og vinen, sier de klart fra seg verdien av Jesu offer i lydighet overfor en menneskelagd lære og organisasjon.

Jesu ord er utvetydig:
Johannes 6:
53 Jesus sa da til dem: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere. 54 Men den som spiser min kropp og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag. 55 For min kropp er sann mat, og mitt blod er sann drikk. 56 Den som spiser min kropp og drikker mitt blod, blir i meg og jeg i ham. 57 Slik den levende Far har sendt meg og jeg lever ved ham, slik skal også den som spiser meg, leve ved meg. 58 Dette er det brød som er kommet ned fra himmelen, ikke det som fedrene spiste, de som døde. Den som spiser dette brødet, skal leve i all evighet.»

Det bunner i grunnen i om man tror på Jesu ord, slik de er gjengitt her ved Johannes, eller om man velger å stole på en menneskelaget organisasjon. 

Jeg har sagt det før, og jeg gjentar det her:

Jehovas Vitners organisasjon har blodskyld på seg for å ha ført millioner av mennersker bort fra verdien av Jesu offer ved å nekte dem å ta de i de symboler Jesus selv gav oss alle beskjed om å nyte. 

Kravene til dem som får del i himmelsk håp er dette:

Tro på Jehova og Jesus.
Ta del i emblemene, vinen og brødet.

Gjør du dette har du evig liv fordi du ér rettferdiget ved Jehovas nåde, tilkjennegitt ved Jesu offer og din tro på dette. 

Alt som har med tros-gjerninger for frelse å gjøre, kan du bare glemme; dette har ingen kraft hva frelsen angår. 

Galaterne 2:
16 Men vi vet at ikke noe menneske blir rettferdig for Gud ved gjerninger som loven krever, bare ved troen på Jesus Kristus. Derfor satte også vi vår lit til Kristus Jesus, så vi skulle bli kjent rettferdige ved troen på Kristus og ikke ved lovgjerninger. For ikke noe menneske blir rettferdig ved lovgjerninger. 

Dersom det ikke nytter å oppnå frelsen ved Moseloven - som ble gitt direkte av Gud selv - hvordan skal det da kunne oppnås ved noen som helst andre gjerninger, pålagt av mennesker? 

Så der har du det; Guds nåde, Jesu offer, og din tro bringer deg inn i et rettferdig forhold til Gud. Du trenger ikke frykte noen dom: 
Johannes 3
17 Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved ham. 18 Den som tror på ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt fordi han ikke har trodd på Guds enbårne Sønns navn.

Men - og det finnes ett men. 
Det finnes en ganske stor mengde såkalte kristne som ser gjennom fingrene med homofili og lesbiskhet, utenom-ekteskaplige forhold, osv. Vil disse kunne ha håp om å oppnå frelsen slik sanne kristne vil?

Legg merke til hva som sies i 
Rom 1: 
. 25 De byttet ut Guds sannhet med løgn og tilba og dyrket det skapte i stedet for Skaperen, han som er velsignet i evighet. Amen. 26 Derfor overga Gud dem til skammelige lidenskaper. Kvinnene deres byttet ut det naturlige samliv med det unaturlige. 27 På samme måte sluttet mennene å ha naturlig samliv med kvinner og brant i begjær etter hverandre. Menn drev utukt med menn, og de måtte selv ta straffen for sin villfarelse.
    28 De brydde seg ikke om å kjenne Gud, derfor overga Gud dem til en sviktende dømmekraft, så de gjør slikt som ikke sømmer seg. 29 De er fulle av all slags urett, umoral, grådighet og ondskap, fulle av misunnelse, mordlyst, strid, svik og falskhet. De farer med sladder 30 og baktalelse, hater Gud, bruker vold, er overmodige og brautende, de pønsker ut ondskap og er ulydige mot foreldrene, 31 de er uforstandige, upålitelige, ukjærlige og ubarmhjertige. 32 De vet hva Guds lov sier, at de som gjør slikt, fortjener å dø. Men ikke bare gjør de dette selv; de roser også andre som gjør det.

Guds lov er klar; de som gjør slike ting fortjener å dø. Dette er helt klar tale. Men som du ser så trekkes det også inn i bildet de som roser dem som er opptatte med slike ting. Hva med prester som vier homofile og lespiske? Vil de arve Guds rike? På bakgrunn av ordene  til Romerne kan du vel trekke din egen konklusjon? 

Det er nå engang slik, at dersom du hevder å være en kristen, så forventes det også av deg at du lever slik det nye testamentet foreskriver. 

Mennesker avslører hvem de er og hva de tror på, ved sin livsstil.

I brevet til Galaterne finner du en beskrivelse av menneskeheten generellt:
Gal 5:
19 Det er klart hva slags gjerninger som kommer fra kjøttet: hor, umoral, utskeielser, 20 avgudsdyrkelse, trolldom, fiendskap, strid, sjalusi, sinne, selvhevdelse, stridigheter, splittelser, 21 misunnelse, fyll, festing og mer av samme slag. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen: De som driver med slikt, skal ikke arve Guds rike. 

Så er det da opp til hver enkelt hvilket liv man velger - men ens fremtid bestemmes av dette valget. For selv om Jesus vitterlig sier at Han ikke var kommet for å holde dom, har Han også dette å si:
Johannes 12:
47 Den som hører mine ord og ikke holder fast på dem, dømmer ikke jeg. For jeg er ikke kommet for å dømme verden, men for å frelse verden. 48 Den som avviser meg og ikke tar imot mine ord, har likevel en dommer: Det ordet jeg har talt, skal dømme ham på den siste dag.
´Det ordet jeg har talt´; ja, slik er det. Din reaksjon på dét Han har sagt dømmer deg. Det er mao én selv som velger, og dømmer, seg selv. Rettningslinjene er klare; vi må følge dem, ellers høster vi dét vi har sådd i negativ retning. 

Legg for ordens skyld merke til ordene i 
Romerne 1:
19 For det en kan vite om Gud, ligger åpent foran dem; Gud har selv lagt det åpent fram. 20 Hans usynlige vesen, både hans evige kraft og hans guddommelighet, har de fra verdens skapelse av kunnet se og erkjenne av hans gjerninger. Derfor har de ingen unnskyldning.

Når presteskapet unnlater å fortelle sannheten om hvilke forventninger Gud har til de kristne, pådrar de seg derfor skyld - blodskyld. En prest som vier homoseksuelle vil ikke kunne få del i Guds rike. Enhver annen som synes det er så søtt når to menn eller to damer forenes i ekteskap, eller kjemper for rettigheter til dette, vil heller ikke kunne bli en del av Guds rike. 

Selv om Gud har vist oss nåden og dermed fjernet resultatet av den Adamittiske synd, har Han ikke gitt menneskeheten fritt spilrom til å handle som vi vil - for så å kunne oppnå alle goder etterpå. 
Nei, Han har sine regler, og du kan være sikker på at ingen og intet, kan hindre Ham i å håndheve disse.

*****

De som virkelig tror på Jesu offer gjør sitt beste for å etterleve de kristne prinsipper, de tar del i emblemene og viser dermed at de er verdige til å kalles Guds barn. Slike tiltaler ikke Gud ved navnet Jehova; for dem er dét like merkelig som når noen påkaller sine egen kjødelige far ved navn.. For dem som er rettferdiget føles det fullstendig naturlig å rope Far, eller sånn Paulus sier det i brevet til 
Galaterne 4:
 6 Fordi dere er barn, har Gud sendt sin Sønns Ånd inn i våre hjerter, og Ånden roper: «Abba, Far!» 

Faktisk er denne oversettelsen ikke helt god heller, for på Gresk vil dette uttrykket vise til et enda nærmere forhold enn far. Det nærmeste vi kommer vil være ´pappa´. Så spør deg selv: føler du det naturlig å påkalle Gud med ordet ´far´ eller ´pappa´? 

Hvis ikke, er det nok noe du bør endre på i din tro, for nettopp dette nære forholdet til Skaperen viser jo hvor du befinner deg i ditt forhold til Ham, ikke sant? 

Paulus sier videre om dem som føler det naturlig å påkalle Gud med ´far´ eller ´pappa´:
 7 Derfor er du ikke lenger slave, men sønn. Og er du sønn, er du også arving, innsatt av Gud. 

Hva er din arv? Guds rike. Evig liv. Et liv i Fars nærhet. Dette er dét løftet alle kristne har fått del i - ikke bare en relativt liten gruppe bestående av 144000. (gruppen av de 144000 er en egen gruppe, tilsidesatt for spesielle oppgaver i forbindelse med gjennomføringen av Guds hensikter med jorden og menneskene på den. Alle de andre rettferdiggjorte kristne vil være deres medhjelpere i dette. Et liv i himmelen vil mao ikke være formålsløst; det har en hensikt at vi trekkes opp dit, bort fra jorden, men likevel knyttet til den. Årsaken til at de rettferdiggjorte blir løftet bort fra jorden er denne: På samme måte som Gud vagte å beskytte Noah og hans familie under vannflommen (som var totalt ødeleggende for jorden og dem som bodde her), vil Han nå løfte oss helt bort fra jorden av samme grunn, fordi denne oppryddingen vil bli adskillig mer gjennomgripende enn vannflommen; nå skal elementene brennes med ild, sier Peter. 
Vi blir skjermet for den totale utrenskning som skal finne sted, der ikke bare de onde (de som velger å motsette seg Jesu styre) mennesker skal utryddes fra jordens overflate, men også jorden selv vil bli utsatt for alle de prosesser som er nødvendig for å rense den for alt det skadeverk menneskene har påført den opp gjennom århundrene. De 144000 og vi vil deretter bli travelt opptatte med å bringe jorden tilbake til sitt utgangspunkt, slik den var ved Adams skapelse, før alle de som ligger i gravene skal få en ny sjanse, under ledelse av Jesus og de 144000, samt de allerede rettferdiggjorte - dvs de som altså tror på Jehova og Jesus og har vist dette ved å ta del i symbolene. Vår oppgave er å hjelpe de ugudelige til å endre hjerteinnstilling, samt å hindre dem i å volde skade på jorden igjen.)

Jehovas Vitners organsasjon teller nå over 7 millioner. Dersom disse ikke snart får beskjed fra ledelsen om å begynne å gjøre slik Jesus har sagt iflg Johannes 6 - å ta del i emblemene brødet og vinen - vil også de med sikkerhet bli fjernet i Harmageddon. 

Vi må lyde Gud mer enn mennesker. Far har sagt at vi skal følge og lytte til dét Hans Sønn, Jesus har sagt. 

Når Jesus sier ´spis og drikk av mitt legeme (brødet) og blod (vinen)´, så er dette en direkte befaling - ikke noe man bør velge å la være med fordi én eller annen gruppe mennesker hever seg over Hans ord og lager sine egne regler. 


Men du må selv velge.