tirsdag 27. mars 2012

Setter du pris på Herrens offer?

Det nærmer seg nok en gang påske - og om noen få dager samles Jehovas Vitner og en mengde andre innbudte i deres Rikets saler rundt om i verden for å minnes Jesu offerdød.
Det er den mest ironiske høytid man kan forestille seg, utført i noe religiøst samfunn. Hvorfor jeg sier dette?
Fordi ca 16 millioner mennesker samles for å se på symbolene for Jesu blod og legeme, vinen og brødet, passere forbi. Det er bare de som på forhånd har varslet de ´eldste´ i den lokale menighet om at de tilhører den ´salvede rest´ som får ta del i disse symbolene - resten av de tilstedeværende er på forhånd varslet om at de bare skal være passive iakttagere. (Det er nå mellom 9000-10000 av den ´salvede rest´ blant Jehovas Vitner; dette er også et merkelig fenomen, for tallet har vokst i de senere årene, noe det virkelig ikke burde. Dess nærmere vi kommer Harmageddon dess ferre burde det bli av disse, ikke sant?)
Men min oppgave i denne sammenheng er å få deg til å stille deg selv noen svært viktige spørsmål i denne sammenheng. 
1: Hvem tror du ordene i Matt 23:13 oppfylles på?
¨Ve dere, skriftlærde og fariseere, dere hyklere! Dere stenger himmelriket for menneskene. Selv går dere ikke inn, og dem som vil gå inn, slipper dere ikke inn.¨
2: Hvem var passive tilskuere i den første Kristne tid? 
1 Kor 11:
18 For det første hører jeg at det er splittelse blant dere når dere kommer sammen som menighet, og jeg tror det kan være noe i det. ... 20 Når dere da kommer sammen og er samlet, er det ikke Herrens måltid dere holder...23 For jeg har mottatt fra Herren det jeg også har gitt videre til dere: I den natt da Herren Jesus ble forrådt, tok han et brød, 24 takket, brøt det og sa: «Dette er min kropp, som er for dere. Gjør dette til minne om meg!» 25 På samme måte tok han begeret etter måltidet og sa: «Dette begeret er den nye pakt i mitt blod. Hver gang dere drikker av det, gjør det til minne om meg!» 26 For hver gang dere spiser dette brødet og drikker av begeret, forkynner dere Herrens død helt til han kommer. 27 Den som spiser brødet eller drikker av Herrens beger på urett vis, gjør derfor urett mot Herrens kropp og blod. 28 Enhver må prøve seg selv og så spise av brødet og drikke av begeret. 29 For den som spiser og drikker uten å tenke på at det er Herrens kropp, spiser og drikker seg selv til doms...33 Derfor, mine søsken: Når dere kommer sammen for å holde måltid, så vent på hverandre
Alle de første Kristne tok del i dette, for det var dét de hadde lært av eksemplet fra Jesus, idét Han henviste til den skikk Israels folk hadde ivaretatt helt siden den første påsken ble innstiftet - i Egypt. Det var et krav at de som skulle kunne komme under blodets beskyttelse måtte være innenfor husets dørkarmer; alle de som befant seg på utsiden mistet livet. Det var likeså hele familien - og dermed hele Israels folk, ja, alle generasjoner og begge kjønn, som spiste av påskelammet - som jo symboliserte Jesu offer. Så i forbildet som de første Kristne hadde å forholde seg til - og dermed også vi - deltok samtlige i denne handlingen. 
Hvorfor har Jehovas Vitners organisasjon endret på dette? Se skriftstedet ovenfor. (Matt 23:13) Denne lære oppstod i 1931 under Rutherfords presidentskap; intill da hadde alle Kristne et himmelsk håp; men i 1931 fikk organisasjonen navnet ´Jehovas Vitner´, og sluttet øyeblikkelig å ha det samme håp som alle andre Kristne - burde ikke dette få deg til å vurdere de bibelske argumentene organisasjonen legger frem for sine oppfatninger?)
3: Hvem setter du personlig høyest? Organisasjonens ord - eller Jesu egne?
Hva sier Jesus selv om dette?
Johannes 6: 
53 Jesus sa da til dem: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere. 54 Men den som spiser min kropp og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag. 55 For min kropp er sann mat, og mitt blod er sann drikk. 56 Den som spiser min kropp og drikker mitt blod, blir i meg og jeg i ham. 57 Slik den levende Far har sendt meg og jeg lever ved ham, slik skal også den som spiser meg, leve ved meg. 58 Dette er det brød som er kommet ned fra himmelen, ikke det som fedrene spiste, de som døde. Den som spiser dette brødet, skal leve i all evighet.»
Hva betyr disse ordene egentlig for deg? 
-
I enkelte andre Kristne trossamfunn praktiseres dette på en annen måte; i den Katolske kirkes regi drikker feks. prestene av Vinen og tilbyr bare brødet til menigheten. DNT viser klart at hver enkelt personlig må ta del i begge symbolene; vi har bare én mellommann mellom oss og Jehova Gud, og dét er Jesus Kristus. Prestenes rolle som mellommenn mellom menneskene og Jehova opphørte fullstendig ved Jesu død.

1 Tim 2: 5 
For Gud er én og én mellommann er det mellom Gud og mennesker, mennesket Kristus Jesus,
Ved å innta en prestelignende rolle, som en slags mellommann mellom deg og Gud ved å drikke av vinen for deg, viser prester / eldste i virkeligheten ringeakt for Jesu offer. 
Dette er også en fariserisk handling.
-
Da Jehova gav Moses beskjed om at folket skulle begynne å feire påsken gav Han dem helt utførlige veiledninger om hva de skulle gjøre. Loven gjalt alle hustander, ikke bare en del av folket.
Dersom du skal ha utbytte av Jesu offer er det virkelig på tide å ta stilling for Ham. 
La ikke andre stå mellom deg og din evige fremtid! 
Mer om dette kan du lese i innlegget: 
http://christianxjw.blogspot.com/2011/04/minnehytiden-bare-en-minnestund.html

torsdag 15. mars 2012

Troen-under ekstremt angrep; men hvilken tro snakker vi om?

Da de første menneskene levde - Adam og Eva - ble de stilt overfor et valg. Valget var ikke om de skulle spise av den forbudte frukten eller ikke; det var heller ikke et valg mellom to påstander - nei, valget var hvem de skulle stole på. Jehova Gud - eller slangen.
Mange mener at det var et spørsmål om lydighet - og ja, selvfølgelig kan vi begrense det til dét, men for i det hele tatt å være lydig må man ha gode grunner for dét, ikke sant? Adam og Eva hadde tilsynelatende ikke ennå erfart å bli stilt overfor to ulike påstander; det er ikke engang sikkert at de kunne skjeldne mellom de to kildene for informasjon. Hvem skulle de tro på? 
Var Satans ord sanne? Tja, døm selv.. hva sa han? 
1 Mb 3:
1Slangen var listigere enn alle ville dyr som Herren Gud hadde laget. Den sa til kvinnen: «Har Gud virkelig sagt at dere ikke skal spise av noe tre i hagen?»  2 Kvinnen sa til slangen: «Vi kan spise av frukten på trærne i hagen.  3 Men om frukten på treet som står midt i hagen, har Gud sagt: Dere må ikke spise av den og ikke røre ved den; for da skal dere dø.»  4 Da sa slangen til kvinnen: «Dere skal slett ikke dø!  5 Men Gud vet at den dagen dere spiser av den, vil øynene deres bli åpnet, og dere vil bli som Gud og kjenne godt og ondt.» 
Vi ser at Satan i virkeligheten benytter seg av samme fremgangsmåte som enkelte religiøse samfunn benytter seg av i vår tid.. man benytter seg av sannhet, men dreier fokusen bort fra hvordan Gud ser på tingene til fordel for sin hensikt. Satan dreide deres oppmerksomhet bort fra Jehovas måte å se tingene på, og dét han sa ble egentlig ikke en løgn, men en fordreining av fakta. Er dette litt komplisert å forstå? 
La meg se, hvordan ser Jehova på menneskeheten generellt? Som døde. Det er bare dé som har kommet til tro på Hans Sønn Jesus som blir betraktet som levende av Jehova. Av denne grunn sies dette om dem som får del i oppstandelsen under 1000-årsriket:
Åpb 20: 5 Men de andre døde ble ikke levende før de tusen år var gått...
Disse må først bevise sin tro på Jesus og Jehova - før de kan bli ansett som levende i Hans øyne. 
Hva så med Satans uttalelser? Han benyttet seg av at Eva ikke visste noe om hvordan Jehova så på ulydighet; hva dét innebar for Ham. Så Satan sa: «Dere skal slett ikke dø!  5 Men Gud vet at den dagen dere spiser av den, vil øynene deres bli åpnet, og dere vil bli som Gud og kjenne godt og ondt.» 
Strengt sett var dette jo ikke en løgn; hverken Adam eller Eva døde der og da - de levde i mange hundre år etter syndefallet.  Og den andre delen av Satans påstand viste seg da også å være sann, gjorde den ikke? De fikk virkelig erfare hva som er forskjellen på godt og ondt.. Så her har vi en litt merkelig sak, ikke sant? På den ene siden har vi den måten Jehova betrakter ting på, og på den andre siden hvordan vi mennesker oppfatter tingene.
Adam valgte å lytte til Evas ord og følge hennes eksempel. Dét var dumt av ham - men sånn går det når man lytter til ting man ikke egentlig har forutsetning for å danne seg opp en mening om. 
Det er akkurat dette Satan fremdeles benytter seg av innenfor religiøse kretser. Samme fremgangsmetode. Han tar fragmenter av sannhet og serverer den satt inn i et nytt bilde, en ny sammenheng. Han står bak alle dem som vrir på Guds ord for å oppnå sin hensikt - hva nå dén enn er. Motivene kan variere. 
Uansett - det er den enkeltes tro på Gud som står i senter for Satans angrep. Vi ser hvor viktig troen egentlig ér i

Rom 5: 1Da vi altså er blitt rettferdige ved tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus.
Dersom Satan på én eller annen måte kan rokke ved denne troen, fryder han seg. Han har ingen interesse i dem som mister sin tro på Jesus - det eneste som betyr noe for ham er at de ikke tror på Jesus. Han har ingen annen gavn av dem, og i Jehovas øyne er disse altså døde. Men her er det vi kan rette oss opp og virkelig fryde oss! For hva skjedde da Jesus utåndet på korset? 
To ting:
Joh 16:11 Dommen er at denne verdens fyrste er dømt. - allerede ved Jesu død ble Satan dømt; det er nå bare eksekveringen av dommen som gjenstår.
dernest: 
Rom 5: 18 Altså: Som ett menneskes (Adam) fall ble til fordømmelse for alle mennesker, slik fører ett menneskes (Jesus) rettferdige gjerning til frifinnelse og liv for alle. - så når Jesus døde frikjøpte Han alle mennesker. Enten de har den rette tro eller ikke. 
Som du ser har Satan virkelig ikke oppnådd noe av betydning, annet enn å skape litt røre i Jehovas planer. Det er som en storm i en pipette..det er bare synd at vi befinner oss inne i den pipetten..Men løsningen er allerede gitt.
Så står vi der da, lik Adam og Eva på så mange punkter, i villrede om hva vi skal tro på.. Ja, det er i sannhet en mengde muligheter der ute, ikke sant? Alle mener de å ha sannheten; noen (JV) mener sågar at de har eneretten på den og at det bare er dem som er medlemmer der som kan ha håp om å overleve den kommende harmageddonkrigen. Nåvel; det er ikke dét Jesu offer innebærer, men akkurat dét er ikke så viktig for et Vitne, er dét?
Det er sørgelig å være vitne til den forvirring som Satan skaper ved å blande sannhet med sine hensikter.. Hvordan han på denne måte fratar - feks medlemmene av JV - deres muligheter til å få evig liv. Ja, jeg mener alvor.. Les 
Joh 6: 
53 Jesus sa da til dem: «Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Hvis dere ikke spiser Menneskesønnens kropp og drikker hans blod, har dere ikke livet i dere. 54 Men den som spiser min kropp og drikker mitt blod, har evig liv, og jeg skal reise ham opp på den siste dag. 55 For min kropp er sann mat, og mitt blod er sann drikk. 56 Den som spiser min kropp og drikker mitt blod, blir i meg og jeg i ham. 57 Slik den levende Far har sendt meg og jeg lever ved ham, slik skal også den som spiser meg, leve ved meg. 58 Dette er det brød som er kommet ned fra himmelen, ikke det som fedrene spiste, de som døde. Den som spiser dette brødet, skal leve i all evighet.»
Som før påpekt har organisasjonen fratatt medlemmene denne mulighet ved å innføre sine egne regler for hvem som skal ta for seg av emblemene under minnehøytiden. Dersom du er et vitne bør du virkelig sette deg nøye inn i den argumentasjonen org. benytter for å underbygge sin lære hva dette angår. 
Du vil bli stilt overfor nøyaktig det samme valget som Adam og Eva: hvem skal du lytte til; hvem skal du tro på? Jehovas førstefødte, Jesus Kristus og Hans apostler, eller den menneskelagde organisasjonen som bærer navnet Jehovas Vitner og dens selvutvalgte ´tro og kloke tjener´? 
Jeg og mitt hus har valgt å stole på Jesu egne ord, samt på Hans apostlers ord. Vi ønsker ikke å la oss lede av mennesker som vrir på sannheten i egen interesse.
Gal 4:
17 Den iver disse andre viser for dere, er ikke til det gode: De vil bare skille dere fra oss for å vinne dere som ivrige tilhengere.
Det er ingen tvil om at Satan er løgnens far - men er han far har han vel også barn ikke sant? Hvem er dét?
Alle som vrir på Guds ord. Alle som setter egne ønsker og hensikter høyere enn Hans. Alt og alle som påberoper seg å ha betydning for din frelse. 
Dersom Adam hadde hatt den samme mulighet vi har til å hente inn kunnskap basert på andres erfaringer opp gjennom århundrene er det nok ikke gitt at han ville ha valgt å følge Evas eksempel. Men hva med deg? Du har muligheten til selv å legge grunnlaget for din tro ved å studere Guds ord. 
Legg merke til hva Paulus sier i 
Rom 1:
20 Hans usynlige vesen, både hans evige kraft og hans guddommelighet, har de fra verdens skapelse av kunnet se og erkjenne av hans gjerninger. Derfor har de ingen unnskyldning. 21 De kjente Gud, men likevel lovpriste og takket de ham ikke som Gud. Med sine tanker endte de i tomhet, og deres uforstandige hjerter ble formørket. 22 De påsto at de var kloke, men de endte i dårskap. 23 De byttet ut den uforgjengelige Guds herlighet med bilder av forgjengelige mennesker, fugler, firbeinte dyr og krypdyr.
    24 De fulgte sitt hjertes lyster, derfor overga Gud dem til urenhet slik at de vanæret kroppen sin med hverandre. 25 De byttet ut Guds sannhet med løgn og tilba og dyrket det skapte i stedet for Skaperen, han som er velsignet i evighet. Amen. 26 Derfor overga Gud dem til skammelige lidenskaper. Kvinnene deres byttet ut det naturlige samliv med det unaturlige. 27 På samme måte sluttet mennene å ha naturlig samliv med kvinner og brant i begjær etter hverandre. Menn drev utukt med menn, og de måtte selv ta straffen for sin villfarelse.
    28 De brydde seg ikke om å kjenne Gud, derfor overga Gud dem til en sviktende dømmekraft, så de gjør slikt som ikke sømmer seg. 29 De er fulle av all slags urett, umoral, grådighet og ondskap, fulle av misunnelse, mordlyst, strid, svik og falskhet. De farer med sladder 30 og baktalelse, hater Gud, bruker vold, er overmodige og brautende, de pønsker ut ondskap og er ulydige mot foreldrene, 31 de er uforstandige, upålitelige, ukjærlige og ubarmhjertige. 32 De vet hva Guds lov sier, at de som gjør slikt, fortjener å dø. Men ikke bare gjør de dette selv; de roser også andre som gjør det.
I bunn og grunn er det ditt valg, ikke sant? 
Hvem vil du tro på? Skaperen - eller skapningen?