søndag 12. februar 2012

Sodoma, Gomorra, Rahab, Noa og hans familie - hva viser deres opplevelser? Del 2: Hva skjer med deg - og jordens innbyggere?

Opp gjennom den tiden Bibelen omhandler har menneskeheten opplevd diverse trengselsperioder. Selvfølgelig har de vært ofre for naturens lunefulle innfall; stormer, ild, jordskjelv, oversvømmelser - problemene har virkelig stått i kø. Som en etterfølge av slike naturkatastrofer har ofte diverse sykdommer oppstått.
Det er imidlertid stor forskjell på disse ´vanlige´ problemene og de ødeleggelsene som kommer fra Gud. 
I del 1 forsøkte jeg i vesentlig grad å beskrive hvordan rettferdige mennesker opp gjennom tiden alltid har blitt spart gjennom de katastrofer Gud har latt ramme deres samtid, og hvordan dette burde være til oppmuntring for deg som lever nå - like før den endelige ødeleggelse av dét nåværende Sataniske system.
I dette innlegget vil jeg forsøke å beskrive de to sidene som finnes ved denne begivenheten; to forskjellige sider ved én og samme sak. Det vil handle om den Kristnes nær forestående opplevelser på den ene siden, og jorden - med dens nye innbyggere - på den andre siden. 
(De som har lest andre innlegg på mine sider fra før, vil nok kjenne igjen endel av de Bibelske begrunnelsene jeg benytter for å belyse tankene rundt dette tema; Bibelens budskap er étt - så det er vanskelig å beskrive én og samme ting uten å komme inn på samme tanke flere ganger..men jeg vil forsøke å beskrive ting så klart jeg kan; det er vel der den største forskjellen vil ligge.)
Hvis du tenker deg tilbake til hva Bibelen avslører om de gangene Jehova har stått bak ødeleggelser av noe, er du sikkert enig i at den har vært total? Sodoma og Gomorra og deres nabobyer finnes det ikke lenger spor etter - dét i seg selv er ganske bemerkelsesverdig, for uansett hvilke andre begivenheter og byer vi studerer opp gjennom historien, så finnes det da utgravinger som i det minste legger frem bevis for deres eksistens, ikke sant? Men disse byene er borte, og bevisene for deres eksistens likeså. Poenget er at deres ødeleggelse var total - sporene er visket ut.
Den verden som var før vannflommen ble også visket ut; når det gjelder ødeleggelsene i vannflommen så var de rettet mot den onde del av skapningen og ikke mot bestemte geografiske steder, slik som i tilfellet med Sodoma og Gomorra. Vannflommen ramte menneskene i særlig grad i og med at det kun var de 8 som befant seg inne i arken som overlevde iflg Bibelen. Vi finner derfor en mengde bevis for byer og samfunn fra tiden før vannflommen - selv om denne altså var påført på ordre fra Gud selv.
I tilfelle med Jerikos ødeleggelse på sjøgen Rahabs tid finner vi den dag i dag rester av murene fra byen; ved Dødehavets bredd ligger ruinene av fortidens Jeriko i nåtidens Jeriko. Jeg har selv vært der og sett dem med egne øyne. Her var det også innbyggerne som ble fjernet - med unntak av Rahab og hennes familie.
Nå, som del 1 viser, har den verden vi lever i nå, blitt spart til ilden - akkurat som Sodoma og Gomorra. Likhetstrekkene i beskrivelsen er slående. Det er snakk om ild, jordskjelv, svovel (vulkanutbrudd). Det hersker ingen tvil om at det er naturkreftene som vil stå for ødeleggelsene - underlagt Jesu kommando.
Men som DNT viser vil de Kristne bli rykket bort før det endelige utbrudd av alt dette finner sted.
I tilfellet med Lot og hans familie: engler ledet dem ut fra byen - i  sikkerhet.
I tilfellet med Rahab: hun og familien var beskyttet fra ødeleggelsene av byen - de var adskilt fra byens innbyggere.
Noa og hans familie var også beskyttet i sin flytende kasse, arken.
Eksemplene viser at det ikke er noe problem for Gud å beskytte de Han ønsker å beskytte.
Så hvordan kommer Han til å beskytte de troende nå? 
Dét ble også behandlet i del 1; ved hjelp av forvandling fra det fysiske til et åndelig legeme og bortrykkelse. Mao.: de som blir funnet verdige til det vil plutselig oppleve å få et åndelig legeme og så bli rykket opp i skyene sammen med Jesus og englene. Vil dette skje plutselig? 
Matt 24: 
40 Da skal to menn være ute på markene; én blir tatt med, én blir igjen. 41 To kvinner skal male sammen på kvernen; én blir tatt med, én blir igjen. 42 Så våk da! For dere vet ikke hvilken dag deres Herre kommer. 
Det er ingen tvil om at dette vil komme fullstendig overraskende på oss alle.. Er du klar? (Hver eneste gang jeg er ute og lufter hunden min går jeg og ser opp på himmelen; det er ikke ett tilfelle jeg ikke har bortrykkelsen i minne..skjer det snart??)
Men hva skjer så, når du har fått ditt nye åndelige legeme og har kommet opp i himmelen til Jesus og englene? Hva i all verden skal du der? Du er da ett menneske, født her på jorden! Og veldig mange ønsker slett ikke å dø, fordi de virkelig elsker å være i live her på jorden - som menneske! Vel - det er her din tro kommer inn i bildet. Dersom du tror på Jehova og på Hans foranstaltning for frelse - Jesus - kommer du ikke utenom denne tilsidetagelsen. Legg merke til dette ordet: tilsidetagelse. 
Akkurat som fortidens eksempler viser beskytter Gud sine utvalgte - på den måte det passer Ham og Hans hensikter. Du må ikke glemme at det hele dreier seg om å gjeninnføre Hans vilje - det dreier seg ikke i første omgang om våre ønsker og behov. (Selv om disse også blir oppfylt ved at Hans hensikter blir gjeninnført.) 
Den metoden Han har bestemt seg for i vårt tilfelle er å rykke oss opp til seg. Og dette skal du være glad for, for dét scenario som kommer til å utspille seg på jordens overflate etter at du og jeg er rykket opp, vil du ikke ha lyst til å få oppleve i ditt fysiske legeme.. Vi snakker om en total ødeleggelse av det menneskelagde samfunn. Ilden vil rense verden for giftige stoffer - og ugudelige mennesker vil dø som fluer over hele jorden. Du må ikke ha ´romantiske´ ideer om at du skal stå i ditt fysiske legeme å oppleve dette skje rundt deg - selvfølgelig kan Gud gi englene beskjed om å beskytte deg - slik Han gav beskyttelse til Daniel og hans venner da de ble kastet i ovnen. Men det er ikke denne form for beskyttelse Han har lovt de Kristne, er det? Hvorfor har Han da latt nedskrive de detaljerte beskrivelsene Paulus kommer med om overgangen fra et fysisk legeme til et åndelig, og opprykkelsen? 
Nei, når Jesus kommer sammen med sine engler og henter deg opp i luften vil du bli fullstendig beskyttet! Intet ondt kan skje med deg! 
Når nå jorden og alt det verk som har blitt utført på den ligger der badet i ilden -
(hvem vet hva som utløser all denne ild - kometnedslag, jordskjelv og vulkaner? Alle disse faktorene er mulige scenarioer og er benyttet tidligere i historien.) - hva skjer da med deg? Du vil bli tatt hånd om av englene; du vil få tildelt en plass og en oppgave i himmelen, akkurat som dé har. Din oppgave vil dreie seg om menneskeheten som skal gjenoppstå og hvordan den skal føres tilbake til dét ståsted Adam befant seg på før han syndet. Du vil i de påfølgende årene (å tro at virkningene av den totale ødeleggelse av alt som har vært på jorden, samt gjenoppbyggelsen av beboelige forhold her på jorden, med et fullkomment økologisk fungerende samfunn, med ren luft og et yrende dyreliv, rent vann og mat for alle som skal gjenoppstå - å tro at dette vil bli ordnet i løpet av noen måneder eller år - er naivt.)
Det vil uten tvil komme til å bli en periode der jorden vil ligge brakk. Renset. Så vil du og jeg få ordre om å iverksette tiltakene vi har blitt opplært til mens jorden gjennomgikk sin prosedyre. Vi vil jo få innblikk i alle sider ved det fysiske liv, tilgang på de genetiske koder for hver art osv. Dét vi vil få del i kommer til å overgå all vår fantasi! 
Det vil bli deg til del å være med på å tilpasse jorden slik at den er rede for de som så skal komme frem igjen; alle de som døde før Harmageddon. (Alle disse vil komme frem fordi de er under dekning av Jesu offer.) Da vil du kunne gjense dine døde slektninger, barna dine etc. Men hvilken glede ville det være for deg dersom du ikke kunne ta kontakt med dem - du befinner deg jo i et åndelig legeme, mens de har et fysisk legeme?! Husker du hvilken evne englene hadde før vannflommen? Og Jesus - etter sin oppstandelse? De kunne materialisere seg - dvs. de kunne skape seg et fysisk legeme og omgåes menneskene i dét; ja, så perfekt et legeme kunne de lage at de hadde samleie og fikk barn med menneskedøtrene! Det finnes ikke noe i Bibelen som tyder på at vårt åndelige legeme ikke skulle kunne ha en lignende evne. (Bortsett fra dét å kunne forplante oss: Lukas 20: 35 Men de som blir funnet verdige til å være med i den kommende verden og oppstandelsen fra de døde, de verken gifter seg eller blir giftet bort, 36 for de kan ikke lenger dø. De er som engler, og de er Guds barn, for de er barn av oppstandelsen. 
Vi vil ikke få lov til å inngå slike forbindelser som de falne englene gjorde på Noas tid.)
Men du vil kunne tilbringe tid sammen med dine slektninger - eller andre du måtte ønske å snakke med - i et fysisk legeme. Hvordan vil du se ut? :) 
Din fremtid er så fantastisk at det kan ikke beskrives med ord; og alt dette fordi du tror på Jehova og Jesus! 
Så - nå har det altså gått endel år - hvor lang tid kan man ikke vite. Men når tiden er inne til det vil Jesus gi oss beskjed om å gjøre klart for oppstandelsen; det er blitt anslått at det har levd ca 20 milliarder mennesker på jorden..Disse skal gjenoppstå. Vel, tallet vet man jo ikke med sikkerhet, men hva vil dette i tilfelle innebære? Hvis vi tar tallet 20 000 000 000 og deler det med 1000 år, á 365 dager får vi en oppstandelsesrate på 54795 personer hver eneste dag. Men det vil nok gå raskere enn som så - for den sist oppstandne skal jo også ha tid til å innordne seg under Kristi styre, ikke sant? Som du forstår vil vi få mer enn nok å holde på med! 
De bildene vi har blitt foret med gjennom enkelte media der vi ser jordbrukere i et vakkert, hagelignende miljø med masse plass rundt omkring seg, er ren skjær idyll. Når jorden er renset for alt dét vi kjenner idag og dens fordeling av landemasse blir endret - noe den vil som en følge av de enorme naturkreftene som vil være i sving før og under harmageddon - vil det uten tvil bli plass nok til alle - men vi må huske på hvem som skal komme frem...Når alle de rettferdige er samlet i åndelige legemer i himmelen, vil jordens nye innbyggere bestå av de som av én eller annen grunn ikke var kvalifisert til å være blant de rettferdige; de er følgelig de urettferdige eller onde. Denne gruppen vil ikke nødvendigvis ønske å underlegge seg Kristi styre... Vi vil få se planlegging av opprør, planlegging av mord, planlegging av verderstyggelige handlinger. Vi vil imidlertid ikke få se dem gjennomført. Hvorfor? Fordi vi - Kristi tjenere - vil være i stand til å gripe inn og sikre freden og rettferdigheten. Johannes beskriver det slik i 
Åpenbaringen 2:
26 Den som seirer og holder seg til mine gjerninger helt til det siste, skal jeg gi makt over folkene:  27  Han skal styre dem med jernstav, som leirkar blir de knust. 
Det vil bli en rettferdig verden; men dét er bare fordi de onde holdes i sjakk - ved tvang. De skal ha sin sjanse til å endre innstilling - noe annet ville ha vært urettferdig, ikke sant - men  deres ondskap vil ikke få fritt spillrom slik det har hatt under Satans styre. Dét og det faktum at Satan er bundet, vil medføre ro og fred for jordens innbyggere.
Men vi får sandelig nok å drive på med...Heldigvis vil det ikke bare være 144000 som skal ta seg av alle disse oppgavene. Vi vil jo samarbeide med dem; de vil lede arbeidet - være som formenn og arbeidsledere, og ha resten av de Kristne som sine medarbeidere. 
Jordens innbyggere vil altså bestå av den delen av menneskeheten som enten ikke har hørt om Jesus, eller har dødd før Harmageddon - uansett hvordan de har reagert på budskapet om Jesus. 
Det er bare de som trodde/tror på Ham som vil befinne seg i et åndelig legeme - tilsidetatt og beskyttet, fullkommengjort og i Guds hvile. Helt eksakt hvilke oppgaver vi vil få kjenner vi ikke til:
1 Joh 3:
 2 Mine kjære! Nå er vi Guds barn, og det er ennå ikke åpenbart hva vi skal bli. Men vi vet at når han åpenbarer seg, skal vi bli lik ham, for vi skal se ham som han er.
1000-års riket er et arrangement til beste for jorden og dens urettferdige innbyggere. Det vil være en ny verden - i den forstand at vi ikke vil finne noe rester av denne gamle verden der. Det er imidlertid ikke før de 1000 år er over at vi alle skal gjenforenes; da vil alle være Guds barn - og hva som så vil skje har vi ikke fått noe innblikk i ennå. 
Men nå vet vi hva som skal skje over 1000 år inn i fremtiden; vi burde være fornøyd med dét, ikke sant?
Hvem vet hva vi har i vente - med tanke på universets størrelse og de utrolige ting som skjer der ute... for ikke å snakke om vårt åndelige legemes muligheter... Bare fantasien setter grenser.
Ser du deg selv i dette bildet? Dét gjør jeg. 
  

lørdag 11. februar 2012

Sodoma, Gomorra, Rahab, Noa og hans familie - hva viser deres opplevelser? Del 1: Har du noe å frykte?

Sodoma - Gomorra - og byene der omkring, og byen Jeriko, hva har disse til felles?  
De ble alle ødelagt ved hjelp av engler, og deres ødeleggelse var fullstendig. Når det gjelder byene Sodoma og Gomorra, samt de omkringliggende byer så finnes det ikke noe egentlig spor etter dem den dag i dag; man mener man kjenner til hvor de kan ha ligget, men det finnes ingen bevis. 
Hva med vannflommen? Var det noen som overlevde den - foruten dem Jehova lot spare?
Hvordan gikk det med den verden som hadde vært før vannflommen? 
Hva lærer vi om fremtidlige hendelser når vi tar historien med i betraktning? Hva lærer vi om Harmageddon sett i lys av disse hendelsene, samt sett i lys av ordene i DNT angående det som snart skal skje her på jorden?
La oss se på noen skriftsteder i 2 Peter
3:10 Men Herrens dag skal komme som en tyv. Da skal himmelen forgå med et rungende drønn, elementene skal komme i brann og bli fortært, og jorden og alle gjerninger som er gjort på jorden, skal komme fram i lyset. 
    11 Når alt skal gå i oppløsning på denne måten, hvor hellig og gudfryktig bør dere ikke da leve 12 mens dere venter på at Guds dag skal komme, og fremskynder den. Da skal himlene bli fortært av ild, og elementene skal brenne og smelte. 13 Men etter hans løfte venter vi på en ny himmel og en ny jord, hvor rettferdighet bor. 
I 1 Mb 19 sies det følgende om Sodoma og Gomorra i vers 
24 Da lot Herren svovel og ild regne over Sodoma og Gomorra – ned fra Herren, fra himmelen. 25 Han ødela disse byene, hele sletten, alle som bodde i byene, og alt som vokste på marken
Det kan neppe herske noen som helst tvil om at den ødeleggelse som kommer over jorden og alt det som er på den, kommer til å være komplett. Hvordan vil det feks. gå med byene? Johannes fikk vite svaret på dette og skrev det ned i Åpb. 16: 
18 Og det kom lyn og drønn og tordenbrak, og et kraftig jordskjelv som det ikke har vært maken til så lenge det har levd mennesker på jorden – så kraftig var det. 19 Den store byen ble kløvd i tre deler, og folkeslagenes byer ble lagt i grus. Gud glemte ikke det store Babylon og lot det få begeret med hans harmes og vredes vin. 20 Hver øy ble borte, og fjellene forsvant. 21 Fra himmelen falt store hagl så tunge som en talent ned over menneskene. Men de spottet Gud for plagen med haglet, for plagen var stor og forferdelig.
Legger du merke til hvordan de forskjellige skribentene beskriver akkurat det samme bildet? Hvor hyggelig tror du det blir for de som fremdeles befinner seg her på jorden når dette går i oppfyllelse? 
Ta ikke feil; disse ordene er ikke en billedlig beskrivelse av harmageddon; som om dén vil bli noe anderledes enn ødeleggelsene av forbildene. Dét Moses beskrev hadde skjedd. Og dét Peter og Johannes beskriver vil skje. 
For: ... de himler og den jord som nå er, er i kraft av det samme ordet spart til ilden. De holdes oppe helt til dommens dag, da ugudelige mennesker skal gå fortapt. (2 Pet 3: 7)
Vi står med andre ord overfor det værste jordskjelv i menneskenes historie, voldsomme branner, en fullstendig avslørelse av alle de onde hendelser som skjer nå, og en total kolaps av det menneskelagde samfunn. Det er ikke rart at Lukas sier dette i kap. 21:
25 Det skal vise seg tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene bli grepet av angst og rådløshet i larmen fra hav og brenninger. 26 Mennesker skal forgå av redsel og gru for det som kommer over jorden. For himmelens krefter skal rokkes.
Hva med deg, du som tror på Jesus? Hvordan vil du reagere? Hvordan reagerer du nå?  Føler du deg usikker og redd? Hm.. hvem var det som skulle føle det slik? Folkene... Hva med de Kristne? 
Lukas 21:
28 Men når dette begynner å skje, da rett dere opp og løft hodet! For da skal dere snart bli satt fri.» 
Vi som stoler på Jesus har iflg. Johannes 5 intet å frykte! Les bare!:
24 Sannelig, sannelig, jeg sier dere: Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet. 
Vi legger imidlertid merke til at betingelsen er at vi tror på ham som har sendt meg, altså Jehova. Å tro at det er nok å tro på Jesus er derfor ikke holdbart. Dét er én av grunnene til at Han sier dette i 
Matt 7:
21 Ikke enhver som sier til meg: ‘Herre, Herre!’ skal komme inn i himmelriket, men den som gjør min himmelske Fars vilje.
Vi må følgelig bli så fokusert på Jesus at vi glemmer vår Far og dét forhold vi har til Ham - på grunn av Jesu offer. 
Det er fullstendig riktig å gi ære til Jesus - dette er faktisk Jehovas vilje og en direkte følge av Fars påbud; å ære Jesus er å ære Jehova. 
Jesus sier det svært klart i 
Johannes 5:
23 for at alle skal ære Sønnen slik de ærer Far. Den som ikke ærer Sønnen, ærer heller ikke Far, han som har sendt ham.
Grunnen er at Jesus ...har fått all makt i himmelen og på jorden. 
Så selv om de Kristne også lever i svært vanskelige tider har de ingen grunn til å fortvile; deres fremtid er sikret fordi de tror på Jesus og Ham som sendte Ham, Jehova, deres Far. 
Det lar seg ikke gjøre å gi for mye ære til Jesus - dess mer ære vi gir Ham, dess mer ærer vi jo Fars ordning, ikke sant? La oss bare huske på at det er Far som står bak det hele, så vi ber til Ham, i Jesu navn - slik vi har lært fra DNT. 
Tilbake til dette:
Den som hører mitt ord og tror på ham som har sendt meg, har evig liv og kommer ikke for dommen, men er gått over fra døden til livet.
Forstår du hvor utrolig begunstiget du er?!?!?!

Her lever hele verden i frykt for sitt liv og alt det som skjer rundt dem - og de går sin dom i møte - men du - du er allerede fritatt fra den dommen som skal komme over hver levende skapning i Harmageddon! 
Det er med deg som det var med Lot, Rahab, Noa og hans familie; de ble separert fra verden rundt dem. Lot - ble ledet ut fra byen av englene. Huset til Rebekka ble stående urørt under Jerikos ødeleggelse, og Noa og hans familie ble reddet i arken. Hvorfor skulle du ikke oppleve det samme? 
Sier DNT noe om hvordan Jesus vil redde dem som tror på Ham i våre dager?
Å, jada!
Markus 13: 
26 Da skal de se Menneskesønnen komme i skyene med stor makt og herlighet. 27 Han skal sende ut englene og samle sine utvalgte fra de fire verdenshjørner, fra jordens ytterste grense til himmelens ytterste grense. 
Matt 13: 
39 Fienden som sådde ugresset, er djevelen. Høsten er verdens ende, de som høster inn, er englene.  ....43 Da skal de rettferdige skinne som solen i sin Fars rike. Den som har ører, hør! 
Hvordan vil dette foregå?
Jesus gir en pekefinger i 
Lukas 20:
35 Men de som blir funnet verdige til å være med i den kommende verden og oppstandelsen fra de døde, de verken gifter seg eller blir giftet bort, 36 for de kan ikke lenger dø. De er som engler, og de er Guds barn, for de er barn av oppstandelsen.
Men hvordan vil dette bli oppfylt?
Her kommer et utdrag av Paulus´ beskrivelse av dette, det er hentet fra 
1 Kor 15:
35 Men nå vil vel noen si: «Hvordan står de døde opp; hva slags legeme har de?» 
44 Det blir sådd et legeme som hadde sjel, men et Åndens legeme står opp.
50 Og det sier jeg, brødre: Kjøtt og blod kan ikke arve Guds rike, og det forgjengelige skal ikke arve uforgjengelighet.
51 Se, jeg sier dere en hemmelighet: Vi skal ikke alle dø, men vi skal alle forvandles, 52 i ett nu, på et øyeblikk, når det lyder støt i den siste basun. For basunen skal lyde, de døde skal stå opp i uforgjengelighet, og vi skal bli forvandlet. 53 For dette forgjengelige må bli kledd i uforgjengelighet, og dette dødelige må bli kledd i udødelighet.
Som for å virkelig slå dette fullstendig fast sier Paulus dette i 
1 Tess 4:
16 For når befalingen lyder, og det høres et rop fra overengelen og støt i Guds basun, da skal Herren selv stige ned fra himmelen. Og de som døde i troen på Kristus, skal først stå opp. 17 Deretter skal vi som er blitt tilbake og fremdeles lever, sammen med dem bli rykket opp i skyene, i luften, for å møte Herren. Og så skal vi være sammen med Herren for alltid. 18 Trøst da hverandre med disse ord!
Dersom du fremdeles er i tvil om hva dette innebærer for deg så bør du virkelig studere disse skriftstedene nøye. Dette er hva vi går i møte.
For nesten hundre år siden stod en liten gruppe troende på en bro i USA og ventet på å bli hentet opp av Kristus; denne gruppe vendte skuffet hjem igjen, for tiden var ikke inne ennå. Gruppen gav imidlertid ikke opp, og ble snart viden kjent under navnet bibelstudentene. Senere - i perioden fra 1916-1931 undergikk denne gruppe en rekke forandringer, ja de var så radikale at fra å tro på Jesu ord begynte man heller å stole på den som hadde ledelsen på den tiden, J. Rutherford. Men, som vi har sett fra DNT, så er den hendelsen de ventet på i 1914 i ferd med å nærme seg - fremdeles, for Jesu ord har ikke blitt endret og begivenhetene vil bli slik Han og Hans apostler beskrev dem - som du nettopp har sett ovenfor. 
Dét som har forandret seg er den lære enkelte organisasjoner legger frem.. Men dét betyr bare at dé ikke vil få del i oppfyllelsen på den positive siden..
Ja, det smerter meg å måtte si det, men hvordan kan Jesus godkjenne dem som har vendt sin rygg til Hans egne ord, samt til Hans apostlers? Hvordan kan Han godkjenne dem som er så opptatte av sine egne gjerninger for sin frelse - når Han har gitt full dekning for dem som tror på Ham? Hvordan kan Han godkjenne dem som har tatt Hans sted og opprettet en organisasjon de hevder har vesentlig betydning for medlemmenes frelse? 
Det kan Han ikke. Moses fikk ikke komme inn i det lovte land; dét vil heller ikke ledelsen i denne organisasjonen. Hvor langt ´nedover´ i organisasjonen denne skjebne vil strekke seg vet vi naturligvis ikke. Vi får imidlertid en idé ved ordene i 
Jakob 3:
Mine brødre! Ikke mange av dere bør bli lærere, for dere vet at vi skal bli så mye strengere dømt.
Det er mao. en farefull stilling å inneha. Ansvarsfull og farefull.. 
Det later til å være mange som av ren skjær frykt - eller feighet - overfor organisasjonen, heller holder seg til dens doktriner enn til den forståelse den Hellige Ånd gir til alle dem som ber om den.  
Disse bør ta seg i akt; deres liv står i umiddelbar fare. Slutt å føre Herren Jesus´ menighet på avveie!
Til dere andre, som setter deres lit til Jesu offer for deres frelse - deres tro har frelst dere.
Dere kan rette dere opp, og fullstendig slutte å skjelve av frykt for fremtiden!
Da kan dere skinne som en sol i en ellers mørk verden - og de fortvilte vil se dere skinne, og komme til den samme tro som dere - fordi dere skinner; ikke fordi dere går rundt og forkynner på dørene - men rett og slett fordi dere stråler av glede! Dét gjorde de første Kristne - og folk flokket seg rundt dem!
Din tro på Jehova og Jesus har frelst deg!